fbpx

5+1 μοναδικά όμορφα γήπεδα της Κύπρου που ίσως δεν ξέρεις!

Δεν σου έτυχε και εσένα να πέσεις πάνω σε φωτογραφίες γηπέδων στο εξωτερικό με υπέροχη θέα;

Γήπεδα που ανεξάρτητα από το ποια ομάδα παίζει μέσα τα αγαπάς γιατί έχουν κάτι το ξεχωριστό μοιάζοντας με ζωγραφιά του καλύτερου ζωγράφου, γήπεδα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως “γραφικά”.

Και αν είχες και εσύ την απορία τι σημαίνει “γραφικό”, το λεξικό της μοντέρνας νεοελληνικής ορίζει τη λέξη σαν “εκείνο που είναι όμορφο, χαριτωμένο και ξεχωριστό, έτσι που προσφέρεται για ζωγραφική απεικόνιση“.

Μιας και λύσαμε και αυτή την απορία πάμε να δούμε παρακάτω 6 πανέμορφα γήπεδα της Κύπρου που ίσως αγνοείς την ύπαρξη τους!

1
Γήπεδο Ορφέα Λευκωσίας

Αφού αγωνίστηκε στο “Κόουλ”, το Παλιό ΓΣΠ και το γήπεδο του Αχιλλέα Καϊμακλίου, τα τελευταία χρόνια η ιστορική ομάδα του Ορφέα, με 4 συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία, έχει το δικό της γήπεδο πάνω στην πράσινη γραμμή!

Το φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς πίσω από τη βόρεια εστία του γηπέδου, το γεγονός πως το μισό γήπεδο περιβάλλεται από τα τείχη, αλλά και η θέα του Πενταδάχτυλου στο βάθος δίνουν στο γήπεδο των κιτρινοπράσινων της Λευκωσίας μια αισθητική που σπάνια βρίσκεις αλλού.

2
“Γρηγόρης Αυξεντίου”

Μετά τον ξεριζωμό από τη Λύση το 1974, όπου ανάμεσα στα άλλα ο ΑΣΙΛ αναγκάστηκε να αφήσει το γήπεδο του “Γρηγόρης Αυξεντίου”, οι άνθρωποι της λυσιώτικης ομάδας αναγκάστηκαν να ξαναφτιάξουν το γήπεδο τους στην προσφυγιά.

Πίσω από τις Καμάρες στη Λάρνακα, λοιπόν, βρίσκεται το “Γρηγόρης Αυξεντίου” του ΑΣΙΛ. Πέρα από το μοναδικό σκηνικό να θαυμάζεις τις Καμαρές ενώ βλέπεις ποδόσφαιρο, μπορείς επίσης να δεις τη Λάρνακα και την Αραδίππου να απλώνονται γύρω σου!

3
Φοίνικας Αγίας Μαρίνας

Είπαμε και στον πρόλογο ότι συχνά – πυκνά θαυμάζουμε γήπεδα του εξωτερικού με μαγευτική θέα. Έλα όμως που υπάρχει γήπεδο στην Κύπρο που ίσως δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο στον κόσμο;

Το κοινοτικό γήπεδο Αγίας Μαρίνας – Γιαλιάς στην Πάφο, από τη μια πλευρά έχει θέα τη θάλασσα και από την άλλη τα βουνά της περιοχής, σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο μέσα από τους πίνακες των καλύτερων ζωγράφων του κόσμου.

4
Κοινοτικό στάδιο Πύλας

Η υψομετρική διαφορά που έχει το γήπεδο της Πύλας από το υπόλοιπο χωριό είναι υπεύθυνη για μερικές υπέροχες σκηνές που μπορείς να ζήσεις στα παιχνίδια της Ασπίς Πύλας!

Σε μέρες με καλό καιρό μπορείς να δεις ακόμα και τη θάλασσα που απλώνεται στο βάθος, ενώ γύρω από το γήπεδο δεσπόζουν οι λόφοι της περιοχής.

Αν είσαι άνθρωπος που του αρέσει το ποδόσφαιρο και η θάλασσα και το βουνό, το κοινοτικό στάδιο της Πύλας είναι το ιδανικό μέρος για ‘σένα!

5
Platres Sports Center

Οι φίλοι της Ομόνοιας το ξέρουν πολύ καλά, ενώ και οι οπαδοί της Ανόρθωσης ένιωσαν τη μαγεία του αθλητικού κέντρου των Πλατρών!

Πάνω στα βουνά, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, το γήπεδο των Πλατρών μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από παραμύθι.

Σκέψου να απολαμβάνεις τη δροσιά και την ηρεμία που προσφέρει η φυσική ομορφιά του τοπίου παρακολουθώντας ποδόσφαιρο! Δεν είναι οι ιδανικές διακοπές ενός φίλου του αθλήματος;

6
Φαρμακάς

goleador.org

Το γήπεδο του ΑΠΟ Φαρμακά βρίσκεται περικυκλωμένο από καταπράσινα πεύκα, δίπλα από τον υδατοφράχτη του χωριού, με θέα που πραγματικά κόβει την ανάσα.

Ο Φαρμακάς πρέπει να είναι περήφανος για το πανέμορφο γήπεδο που χτίστηκε το 2018 για να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής ομάδας. Το γήπεδο είναι χωρητικότητας 150 καθήμενων θεατών και έχει συνθετικό χλοοτάπητα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή τον χειμώνα.

Η φυσική ομορφιά του γηπέδου του Φαρμακά δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε στο εξωτερικό, αφού το 2019 παρουσιάστηκε στη μεγαλύτερη έκθεση για αθλητικές επιφάνειες FSB-Cologne που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στο περίπτερο της FIFA.

Ξέρεις κάποιο άλλο γήπεδο στην Κύπρο που να μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending