fbpx

5 χρήσιμα βήματα για να προετοιμαστείς κατάλληλα για τις εξετάσεις IELTS!

Σκέφτεσαι να σπουδάσεις στο εξωτερικό ή να κάνεις μεταπτυχιακό στην Κύπρο και χρειάζεσαι εγκεκριμένη πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας; Τότε σίγουρα σε ενδιαφέρει η εξέταση IELTS!

Όπως πιθανό θα γνωρίζεις, η εξέταση IELTS (International English Language Testing System) θεωρείται η πιο δημοφιλής εξέταση αγγλικής γλώσσας παγκόσμια, για την Ανώτατη Εκπαίδευση αλλά και για όσους μεταναστεύουν για να εργαστούν σε ξένη χώρα.

H εξέταση αξιολογεί αν είσαι έτοιμος να αρχίσεις τις σπουδές σου ή να εκπαιδευτείς σε ένα περιβάλλον όπου χρησιμοποιείται η αγγλική γλώσσα, περιλαμβάνοντας αρκετά από τα χαρακτηριστικά της γλώσσας που χρησιμοποιείται στην ακαδημαϊκή μελέτη.

Σου μαζέψαμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να κάνεις για να προετοιμαστείς κατάλληλα για τις εξετάσεις IELTS:

 

1
Δες τι βαθμό χρειάζεσαι για το πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει

ielts.az

Κάθε χρόνο διεξάγονται πάνω από 3 εκατομμύρια εξετάσεις IELTS διεθνώς και η πιστοποίηση IELTS αναγνωρίζεται από 10.000 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, η εξέταση IELTS Academic αξιολογεί το επίπεδο γνώσης αγγλικών για όσους θέλουν να σπουδάσουν ή να εκπαιδευτούν στην Αγγλική γλώσσα σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.

Συνήθως μια βαθμολογία 6.0-6.5 γίνεται αποδεκτή στα περισσότερα πανεπιστήμια, ωστόσο είναι καλύτερα να δεις συγκεκριμένα τις απαιτήσεις του πανεπιστημίου ή του προγράμματος που σε ενδιαφέρει.

ΕΔΩ μπορείς να δεις τις απαιτήσεις των οργανισμών που αναγνωρίζουν την πιστοποίηση IELTS.

2
Βρες τις μέρες εξετάσεων που σε βολεύουν και κάνε εγγραφή έγκαιρα

baysidecollege.com.au

Μέσω της ιστοσελίδας του British Council για εγγραφή στα IELTS μπορείς να θέσεις τα δικά σου κριτήρια αναζήτησης για το πότε προτιμάς να δώσεις την εξέταση. Απλά καταχωρείς τον μήνα, την πόλη και τον τύπο της εξέτασης – Academic – και έχεις μπροστά σου όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες.

Το κόστος των εξετάσεων IELTS από την 1η Ιανουαρίου είναι €200. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι πληρωμής, οπόταν μπορείς να επιλέξεις αυτό που σε βολεύει καλύτερα.

Η διαδικασία για εγγραφή και πληρωμή γίνεται πανεύκολα online. Για να είσαι βέβαιος ότι θα κρατήσεις θέση τη μέρα που σε βολεύει, κάνε εγγραφή 4-5 βδομάδες πριν τη μέρα της εξέτασης. Έτσι θα μπορείς να οργανωθείς και καλύτερα για να πετύχεις τη ψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

3
Μάθε για τη μορφή και τη διάρκεια της εξέτασης

ipctraining.ca

Η εξέταση αποτελείται από 4 μέρη. Τα μέρη Listening, Reading και Writing όλων των δοκιμίων IELTS ολοκληρώνονται την ίδια ημέρα, χωρίς διαλείμματα μεταξύ τους. Το Speaking μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι μία εβδομάδα πριν ή μετά τις άλλες εξετάσεις. Μάθε ΕΔΩ τι περιλαμβάνει ακριβώς το κάθε test!

Ο συνολικός χρόνος της εξέτασης είναι 2 ώρες και 45 λεπτά, και χωρίζεται ως εξής:

  • Listening – 30 λεπτά
  • Reading – 60 λεπτά
  • Writing – 60 λεπτά
  • Speaking – 11-14 λεπτά

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα 13 μέρες μετά την εξέταση και κλίμακα βαθμολόγησης του IELTS έχει άριστα το 9. Τα αποτελέσματα είναι έγκυρα για περίοδο 2 χρόνων από την ημερομηνία της εξέτασης.

4
Κάνε πρακτική εξάσκηση

futurelearn.com

Όπως σε κάθε εξέταση έτσι και για τα IELTS, απαιτείται η κατάλληλη προετοιμασία και εξάσκηση. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσεις, τόσο πιο έτοιμος θα είσαι τη μέρα της εξέτασης.

Στην ιστοσελίδα του British Council μπορείς να κατανοήσεις τη μορφή του δοκιμίου, να κάνεις πρακτική εξάσκηση σε δραστηριότητες και παλιές πηγές, να βρεις online courses, να διαβάσεις συμβουλές από παλιούς εξεταζόμενους κ.ά. Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

5
Συμβουλεύσου το British Council για ό,τι χρειάζεσαι

Στην Κύπρο μπορείς να παρακαθίσεις την εξέταση των IELTS μέσω του British Council. Δες τι μπορεί να σου προσφέρει:

  • Υποστήριξη από εμπειρογνώμονες μέσω βίντεο, βιβλίων και online διαδραστικών μαθημάτων και δωρεάν πηγές, με πρόσβαση σε 30 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης με την εγγραφή σου.
  • Βολικές ημερομηνίες και τοποθεσίες για τη μέρα της εξέτασης. Εύκολη κράτηση και εγγραφή με τα IELTS online και με ευέλικτες επιλογές πληρωμής
  • Γρήγορη ανακοίνωση αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο εντός 13 ημερών από τη μέρα της εξέτασης.
  • Ειδικές διευθετήσεις με αντικειμενική αξιολόγηση, ανεξάρτητα από τυχόν αναπηρία ή ειδικές ανάγκες του καθενός.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις στο 22 585 000 ή στο  ielts.enquiries@cy.britishcouncil.org

Εσύ θα ακολουθήσεις τα βήματα που σου προτείνουμε για να προετοιμαστείς κατάλληλα;

Χρήσιμες σελίδες για τις εξετάσεις IELTS:
takeielts.britishcouncil.org
www.britishcouncil.com.cy/exam/ielts

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending