fbpx

5 λόγοι που θα ζήσεις ένα αξέχαστο τριήμερο αν ταξιδέψεις στη Θεσσαλονίκη!

Θεσσαλονίκη: Ένας προορισμός που σίγουρα θα ήθελες έστω μια φορά στη ζωή σου να ταξιδέψεις (αν δεν το έκανες ήδη)! Όλοι έχουν να λένε μόνο θετικά γι’ αυτή την πόλη!

Οι λόγοι; Πολλοί! Κλίμα και άνθρωποι που θυμίζουν Κύπρο, καλό φαγητό, όμορφα τοπία, ιστορία, είναι μερικοί λόγοι που με έπεισαν -κι εμένα- να ταξιδέψω σε αυτή την πόλη για ένα τριήμερο.

Αν είναι κι εσένα στην to-do λίστα με τα μελλοντικά ταξίδια σου, ίσως πειστείς με τα μέρη που επισκέφθηκα εγώ. Πού ξέρεις; Ίσως βρεθείς κι εσύ σύντομα εκεί!

Δες τους 5 κυριότερους λόγους που πρέπει να προγραμματίσεις σύντομα ένα ταξίδι στην όμορφη Θεσσαλονίκη: 

1
Βόλτα στα δρομάκια της Θεσσαλονίκης

Πρώτη σου “αποστολή” την πρώτη μέρα, είναι να περπατήσεις στα όμορφα και γραφικά δρομάκια της Θεσσαλονίκης.

Θα δεις κλασική και αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική (αν είσαι τυχερός). Επιβάλλεται να περπατήσεις:

  • Στην Άνω Πόλη που είναι η πιο παλιά πόλη, με τα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια (tip: προετοιμάσου για αρκετό ανηφορικό δρόμο)!
  • Στον Παραλιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Νίκης)
  • Στην πολυσύχναστη οδό Τσιμισκή (ειδικά αν θα πας για ψώνια ή για καφέ)

Επίσης, επιβάλλεται να περιπλανηθείς και σε λίγα αξιοθέατα της πόλης:

Αψίδα του Γαλερίου -Καμάρα-
Ρωμαϊκή Αγορά
Ροτόντα
Εκκλησία της Αγίας Σοφίας

Για παράδειγμα, μπορείς να δεις από κοντά την Αψίδα του Γαλερίουγνωστή και ως Καμάρα– το ρωμαϊκό κτίριο Ροτόντα, που μετρά πάνω από 17 αιώνες ύπαρξης, τη Ρωμαϊκή Αγορά, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας κ.ά. (βλ. εικόνες πιο πάνω).


Bonus info: Όλα έχουν τη δική τους ιστορία να σου “πουν” και αξίζει να τα δεις σε μια επίσκεψή σου! Ειδικά αν σκεφτείς πως το κάθε ένα μετρά εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) χρόνια δημιουργίας.

2
Θαύμασε το ηλιοβασίλεμα σε γνωστά αξιοθέατα

Θεσσαλονίκη και ηλιοβασίλεμα πάνε πακέτο! Ειδικά αν είσαι στον παραλιακό δρόμο, σου προτείνω να το απολαύσεις σε ένα από τα γνωστά αξιοθέατα της πόλης: τις γνωστές “Ομπρέλες” (γλυπτό Ζογγολόπουλου).

Βρίσκονται στο τέρμα του παραλιακού δρόμου που σου προανέφερα, κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οποιαδήποτε στιγμή της μέρας τις επισκεφθείς, θα θέλεις να τις φωτογραφίσεις! Το φόντο είναι εντυπωσιακό και θα σου μείνει αξέχαστο!


Bonus info: Ήξερες ότι βρίσκονται εκεί από το 1997, στα πλαίσια της ανακήρυξης της Θεσσαλονίκης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης; 😉

3
Απόλαυσε την περίφημη μπουγάτσα, το τσουρέκι και τα τρίγωνα πανοράματος

Ένα έχω να σου πω: Δεν γίνεται να πας Θεσσαλονίκη και να μη δοκιμάσεις τα περίφημα ντόπια γλυκά (ή αλμυρά). Δοκιμασμένα λοιπόν αξίζει να αγοράσεις:

  • Τρίγωνα Πανοράματος από τον “Ελενίδη” (βραβευμένα για την ποιότητα τους)
  • Τσουρέκι σοκολάτας από τον “Τερκενλή” (ή και τρίγωνα πανοράματος)
  • Μπουγάτσα (κατά προτίμηση με κρέμα) από το “Γιάννη”
Μπουγάτσα από το “Γιάννη”

Η γεύση τους είναι μοναδική και ειδικά αν είσαι λάτρης των γλυκώνόπως εγώ– δεν θα αντέξεις να μην τα φας στη στιγμή (είναι εμφανές από την πιο πάνω φωτογραφία)! 😉


Bonus info: Είναι όλα τα γλυκά εξίσου εύγευστα και την επόμενη μέρα (αν σκέφτεσαι να τα πάρεις για κέρασμα)Το στέκι της μπουγάτσας “Γιάννης” είναι ανοικτό μέρα και νύχτα – τα ξημερώματα κάνει “χρυσές” δουλειές.

4
Μην παραλείψεις το ελληνικό σουβλάκι και τους απολαυστικούς μεζέδες

Όπου κι αν βρεθείς, οι ταβέρνες και τα ελληνικά εστιατόρια θα σε καλωσορίσουν με τη… μυρωδιά του πεντανόστιμου ελληνικού φαγητού.

Ελληνικός γύρος, ελληνικό σουβλάκι, ορεκτικά με κεφαλοτύρι, σαλάτα χωριάτικη με φέτα, συνοδευτική ελληνική πίτα είναι μερικά απ’ όσα σε περιμένουν για να εξαφανίσουν την πείνα σου στη στιγμή.


Bonus info: Μην παραξενευτείς από “περίεργες” ονομασίες φαγητών και μεζέδων, ή αν δεν σου κάνουν κράτηση αν το ζητήσεις το βράδυ. Στη Σαλονίκη όλα είναι χαααααλαρά! 😉

5
Κάνε τη βραδινή σου βόλτα με καραβάκι και συνοδευτικό κοκτέιλ

Το ανακαλύψαμε τυχαία και σου το συστήνω ανεπιφύλακτα! Απέναντι από το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, θα δεις καραβάκια να προσφέρουν βραδινή μισάωρη βόλτα.

Σε ταξιδεύουν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, με συνοδεία μουσικής και ποτού.

Ποιος θα έλεγε όχι; Ειδικά αφού έχεις “φουσκώσει” από το πολύ φαΐ και θες να χαλαρώσεις, με φόντο τις βραδινές φωτεινές αντανακλάσεις στο κύμα, παρέα με ανεβαστική μουσική;


Bonus info: Η είσοδος είναι δωρεάν και πληρώνεις μόνο το ποτό σου σε προσιτή τιμή!

Δες ακόμη μερικές προσωπικές φωτογραφίες και ίσως πειστείς να κάνεις σύντομα το ταξίδι σου στη Θεσσαλονίκη:

Τι λες; Πείστηκες να κλείσεις τα εισιτήρια σου για Θεσσαλονίκη; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending