fbpx

Ρωτήσαμε 5 φοιτητές για την πιο “διαδεδομένη” φράση που ακούν για τη σπουδή τους!

“Τζιαι θέλεις να πεις, με τούτο που σπουδάζεις, τι μπορείς να κάμεις μετά;” Και άλλα πολλά και διάφορα που ακούμε όταν αποφασίσουμε να πάμε για σπουδές.

Δίνεις εξετάσεις, περιμένεις απαντήσεις από πανεπιστήμια, περιμένεις βαθμούς και τελικά, AN είσαι τυχερός και τα κατάφερες (που το εύχομαι σε όλους μας), αποκτάς μια θέση στο πανεπιστήμιο.

Αρχίζει μια νέα εποχή για εσένα με πολλά όνειρα και θετική ενέργεια. Θες να αρχίσεις κάτι καινούριο με μια σπουδή και ένα κλάδο που πιστεύεις ότι σου πάει και πιθανόν να αγαπήσεις… Mόνο που δεν περίμενες σε καμία περίπτωση ότι θα άκουγες τόσες πολλές ατάκες για τη σπουδή σου.

Ατάκες που ίσως γελάσεις μαζί τους, ίσως εκνευριστείς και ίσως σε κάνουν να σκεφτείς κάποια πράγματα. Είναι ατάκες που όλοι μας ακούσαμε ή θα ακούσουμε καθώς σπουδάζουμε.

Πάμε να δούμε παραδείγματα από ατάκες και διαδεδομένες φράσεις που άκουσαν για τη σπουδή τους 5 φοιτητές!

 

1
Μάρκος, 23 χρονών

  • “Θυμάμαι που την πρώτη μέρα που μπήκαμε στο πανεπιστήμιο είπαν μας ότι εμπήκαμε στους ΗΜΜΥθεούς (Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών)! Τζιαι οι παλιοί πάντα ερωτούσαν μας αν ήμασταν κοντά στην εκκλησία, αν προσευχόμαστε… αν πιστεύουμε σε μιαν ανώτερη δύναμη. Είχαμε την απορία τι λαλούν… ώσπου μας ελαλούσαν εν να το καταλάβετε μετά, γιατί τούτος ο κλάδος θα σας φέρει πιο κοντά στην εκκλησία και τις προσευχές… Σε κάθε εξέταση πλέον είναι δεδομένο να λέμε: “ΘΕΕ ΜΟΥ, ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΠΕΡΚΕΙ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ! 

2
Μάριος, 23 χρονών

  • “Σπουδάζω Κοινωνιολογία και απλά κάθε -μα κάθε- φορά ακούω την ίδια ατάκα που με εκνευρίζει απόλυτα (τζιαι νομίζω εν είμαι ο μόνος): “Δηλαδή είσαι κοινωνικός λειτουργός;” Τζιαι εννοείται ότι φκαίνει η πίεση μου κάθε φόρα. Τζιαι το άλλο το πετυχημένο: “Δηλαδή είσαι κοινωνικός τύπος;” Απορώ πάρα πολλά ώρες-ώρες!” 

3
Χριστίνα, 21 χρονών

  • “Είναι, νομίζω, η πλέον πιο διαδεδομένη ατάκα που ακούσαμε όλοι όσοι σπουδάζουμε Ψυχολογία. Μια ατάκα άκυρη, αλλά συνεχίζουν ακάθεκτα όλοι: “Δηλαδή μπορείς να με ψυχολογήσεις;!” Φυσικά και όχι, εφόσον δεν ξέρω τίποτε αρχικά για εσένα. Η φάση όμως συνεχίζει με το “Φατσάρω σου να έχω πολλά ψυχολογικά ένεν;!” Πού να ξέρω μάνα μου τι έσσιεις;!” 

4
Άγγελος, 22 χρονών

  • “Άκουσα διάφορα για τη σπουδή μου και είναι σχεδόν όλα λίγο… αρνητικά; Βασικά ακούω συνέχεια: “Θα δουλεύεις πολλές ώρες… Είναι άσχημα τα ωράρια σου και δύσκολα θα εξελιχθείς σε αυτή τη δουλειά”, ή ” Δεν θα κάνεις ποτέ οικογένεια”! Όπως και να έχει και ότι και να λένε, όταν θέλεις μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Να συνδυάσεις δηλαδή δουλειά και προσωπική ζωή, απλά θέλει περισσότερο κόπο. Δεν θα άλλαζα τη σπουδή μου που είναι Διοίκηση Ξενοδοχείων, αφού γνωρίζω πολύ κόσμο από εκεί και κάνω νέες φιλίες!” 

5
Νεφέλη, 22 χρονών

  • “Η σπουδή μου είναι από τις πλέον πιο “mainstream” για κάποιο λόγο και γι’ αυτό το λόγο είναι και λίγο… πολύ παρεξηγήσιμη. Μάντεψε τι σπουδάζω; Διοίκηση Επιχειρήσεων! Συχνά ακούω διάφορα για τη σπουδή μου, του τύπου: “Κάμνεις ζωάρα!”, “Εν πολλά εύκολη τζιαι γενική η σπουδή σου!”, ή “Τζιαι εσύ άνεργη εν να μείνεις”! Το πιο μεγάλο σοκ για εκείνους όμως; Όταν τους λέω πως οι γονείς μου δεν έχουν δική τους επιχείρηση!  Χαχαχα!” 

Ποια είναι η πιο διαδεδομένη ατάκα που ακούς εσύ για τη δική σου σπουδή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending