fbpx

“Πάμε Πάφος!”: Είναι η Πάφος F.C. η ομάδα που ονειρεύονταν στην επαρχία;

Καλοκαίρι 2017, άλλο ένα ποδοσφαιρικό καλοκαίρι για το απανταχού κυπριακό φίλαθλο κοινό. Στη μικρή, αλλά πολυσυζητημένη για τις τόσες ομορφιές τις και για τον ιδιαίτερο κόσμο της, επαρχία της Πάφου ξεκινούσε μια ποδοσφαιρική επανάσταση.

Μετά από πολλές συζητήσεις και πολλές ώρες δουλειάς η Πάφος μεταβιβάστηκε στα χέρια του Ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία, Sergei Lomakin και γίνεται εταιρεία.

Η μουρμούρα στην Πάφο ξεκίνησε από νωρίς, αφού άργησε να κλείσει ο προπονητής, άργησαν να κλείσουν παίκτες, αλλά είχαμε δει να δημιουργείται ένα όμορφο ποδοσφαιρικό σύνολο στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ομάδων με Team Manager, Sports Director, προπονητή με πολλές γνώσεις και κάποιους παίκτες από το πάνω ράφι.

politis.com.cy

Η Πάφος πέρασε μέσα από τρικυμίες μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν, αφού έγιναν πολλά εις βάρος Κύπριων ποδοσφαιριστών της ομάδας, μέχρι που μίλησε ο λαός.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Πάφου “ανάγκασαν” την διοίκηση να κρατήσει τους παίκτες αυτούς γιατί είναι πράγματι η ψυχή της ομάδας.

Ξεκινά η σεζόν με κακά αποτελέσματα και γίνεται ντόρος, ξαφνικά όμως το “γαλάζιο θωρηκτό” ξεκίνησε την επέλαση του χωρίς να καταλαβαίνει από ομάδες και ονόματα.

Αν συνέχιζε έτσι θα είχε σίγουρα αφήσει μία από τις μεγάλες ομάδες εκτός του Α’ γκρουπ δυναμικότητας του πρωταθλήματος.

Φαινόταν ότι πράγματι είχε δημιουργηθεί μια ομάδα – μοντέλο, μια ομάδα με αρχή και τέλος που απλά ήθελε το στρώσιμο της. Φαινόταν ότι στο μέλλον θα απασχολήσει περισσότερο το κυπριακό ποδόσφαιρο, και γιατί όχι η Πάφος να αποκτούσε επιτέλους και αυτή μία μεγάλη ομάδα όπως της αρμόζει;

Κάπου εκεί όμως η Πάφος μπήκε σε αγωνιστική κοιλιά που κράτησε πολύ καιρό. Η κατηφόρα είχε αρχίσει και η ομάδα της Πάφου απώλεσε πολλούς και σημαντικούς βαθμούς.

Από εκεί που βλέπαμε μια ομάδα να μπορεί να κάνει τα πάντα, βλέπαμε μια ομάδα που ίσως τελικά να κινδύνευε να πέσει στη Β’ Κατηγορία!

Όλα αυτά μέχρι που η δίοικηση καλώς ή κακώς συμφώνησε με τον κ. Luka Elsner την απομάκρυνση του και έφερε στην Κύπρο τον Σκωτσέζο θρύλο, Steven Pressley, για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

Από την επόμενη κιόλας μέρα, τα μαύρα σύννεφα πάνω από το “Στέλιος Κυριακίδης” χάθηκαν λες και ο νέος προπονητής έκανε μάγια στην ομάδα!

Με διαφορετική ψυχολογία πλέον και με τις μεταγγραφές του Γενάρη, και ειδικότερα την μεταγγραφή που τάραξε τα νερά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αυτή του Kevin Berigaud (σ.σ. αρνήθηκε πρόταση του Παναθηναϊκού για χάρη της παφιακής ομάδας), η Pafos F.C. ανακάμπτει!

alphanews.live

Δείχνει την εικόνα που μας είχε συνηθίσει στην αρχή, κάνει βήματα μπροστά και αποδεικνύει ότι θα αποτελέσει κίνδυνο για τις ομάδες που έμειναν στο Κύπελλο αλλά και ότι δίκαια θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Αυτή η Πάφος φέτος κατάφερε να νικήσει την Ομόνοια στον πρώτο γύρο της Α΄ φάσης του πρωταθλήματος, κατάφερε να αποδείξει απέναντι στον ΑΠΟΕΛ ότι μπορουσε να του πάρει τους βαθμούς στο τελευταιο μεταξύ τους αγώνα και ψες απέδειξε ενάντια στην ΑΕΚ ότι και πάλι μπορούσε να κάνει την ζημιά σε μια μεγάλη ομάδα.

Το “Στέλιος Κυριακίδης” έχει μετατραπεί σε ένα απόρθητο φρούριο, όπως του αρμόζει! Πάντα δίπλα στην ομάδα βρίσκεται ο παφιακός κόσμος και τον παλμό της ομάδας συντονίζουν οι “Μπλε Ιππότες” στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα!

Πάμε Πάφος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending