fbpx

Με ματσάρα ξεκίνησε το πρωτάθλημα μπάσκετ στους Άντρες!

Υποσχέσεις για ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα άφησαν στον αγώνα της 27ης Φεβρουαρίου το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών!

Νικητές αναδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι (54-58) σε ένα παιχνίδι όμως που πραγματικός νικητής ήταν το μπάσκετ!

Δυναμικότατα ξεκίνησε τον αγώνα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, την ώρα που το Πανεπιστήμιο Κύπρου αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει στο +13 για τους φιλοξενούμενους (6-19).

Κατά πολύ βελτιωμένοι, κυρίως επιθετικά, παρουσιάστηκαν οι γηπεδούχοι στο 2ο δεκάλεπτο ισορροπώντας σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Με επιμέρους σκορ 19-13 το ημίχρονο έκλεισε στο 25-32, προϊδεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τους θεατές για τη συνέχεια.

Συνέχεια που σήμαινε και τη συνέχιση της αντεπίθεσης των καλαθοσφαιριστών του Κυριάκου Αδάμου κάνοντας το παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι.

Περιόρισαν τη δράση των καλαθοσφαιριστών του Μιχάλη Ματσεντίδη κάτω από το καλάθι στο 3ο δεκάλεπτο διατηρώντας παρόμοια στατιστικά με αυτά του 2ου δεκαλέπτου στην επίθεση.

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να φέρουν “τούμπα” το παιχνίδι, παίρνοντας για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ. Έτσι, το τέλος και του 3ου δεκαλέπτου βρήκε τους 2 μονομάχους στο 44-40.

Πλέον, στο 4ο δεκάλεπτο παίζονταν όλα για όλα! Οι καλαθοσφαιριστές του πανεπιστημίου της Μακεδονίτισσας, βλέποντας το Πανεπιστήμιο Κύπρου όχι μόνο να ροκανίζει τη διαφορά αλλά να γυρίζει το ματς, αντέδρασαν.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου, όμως οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα και ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα παίρνοντας τη νίκη με 54-58.

Στην τελική, ο ψεσινός αγώνας ήταν από εκείνους που γουστάρουν να βλέπουν οι φίλοι του μπάσκετ με συνεχείς ανατροπές, γρήγορο ρυθμό και αγωνία μέχρι το τέλος. Με παιχνίδια σαν κι αυτό αναμένεται να ζήσουμε και φέτος μεγάλες στιγμές στο πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών!

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γεωργίου Μ., Ρούσου Π., Δουκανάρης Π., Αριστοδήμου Γ., Μιλής Κ., Αντωνιάδης Σ., Τσιντάς Α., Σωτηρίου Α., Χειμώνας Κ., Τσέλιος Γ., Κυριάκου Σ., Μαυρουδής Θ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Κάσινος Ι., Μωνιάτης Μ., Καραμπατάκης Χ., Χρίστου Α., Αυγουστίνου Γ., Πηλαβάς χ., Ignatovsky S., Μάρκου Π., Κυριακίδης Μ., Καραμπιδάκης Α.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending