fbpx

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον «Γίγαντα που τον έλεγαν Μ.Π.» και για όλα τα παιδιά που κυνηγούν τα όνειρά τους!

Με αφορμή τη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Λεμεσού, τα Public και το MY MALL LIMASSOL προσκαλούν μικρούς και μεγάλους δρομείς έξω από το κατάστημα των Public το προσεχές Σάββατο 3 Μαρτίου στις 4 μ.μ., για ένα ταξίδι στον κόσμο του παραμυθιού «ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ Μ.Π.» της Μάγδας Κωστοπούλου-Μπέριου που μας διηγείται την απίστευτη ιστορία της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου.

Τα παιδιά ταξιδεύουν με την ηρωίδα σε μια συναρπαστική διαδρομή καθώς προσπαθεί να
κατακτήσει το παιδικό της όνειρο και να φτάσει στο μακρινό φεγγάρι.

Μαζί της ανακαλύπτουν την αξία της προσπάθειας και τη δύναμη της θέλησης. Μαθαίνουν να ονειρεύονται και να τολμούν, όπως ακριβώς τόλμησε και αυτή.

Η Μαρία Πολύζου είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο Δρόμο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996. Τον Ιούλιο του 2010 επανέλαβε έναν άθλο της παγκόσμιας ιστορίας. Στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, διένυσε τρέχοντας την απόσταση από την Αθήνα στη Σπάρτη και επιστροφή στην πόλη του Μαραθώνα.

Σε 7 ημέρες η Μαρία διένυσε 524 χιλιόμετρα, απόσταση που αντιστοιχεί περίπου σε 13 Μαραθωνίους. Αυτός είναι ο Φειδιππίδειος Άθλος, και η Μαρία Πολύζου είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που κατάφερε να τον επαναλάβει.

Να είναι η μοναδική γυναίκα στο κόσμο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που πραγματοποίησε τον Φειδιππίδειο άθλο, διανύοντας 524 χιλ.

Τα κείμενα έγραψε η συγγραφέας Παιδικών βιβλίων Μάγδα Κωστοπούλου Μπέριου και η εικονογράφηση έγινε από την Ράνια Βαρβάκη.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending