fbpx

5 Κύπριοι φοιτητές μας είπαν τους κύριους λόγους που σπουδάζουν στην Αγγλία!

Κυπραίος: “Ρε έσσιει τζιαι χαλλούμι δαπάνω που ήρταμε!” Εγγλέζος:”Excuse me?!

Και ναι. Για άλλη μια φορά καταφέραμε να είμαστε παντού και να κάνουμε τα μικρά μας “χωριουδάκια ” και σε άλλες χώρες. Κατακτούμε τον κόσμο ρε παιδί μου!

Η χώρα όμως με αρκετούς Κύπριους φοιτητές, δεν είναι άλλη από την Αγγλία. Στις συζητήσεις για το μέλλον μας, τις σπουδές μας ή ακόμα και τα master που σκεφτόμαστε να κάνουμε, ακούμε πολλές φορές: “Εσύ πού θα σπουδάσεις;” και η απάντηση είναι Αγγλία και μετά συνεχίζει η κουβέντα.. “Ρε τζιαι εγώ εν να πάω Αγγλία“.. “Τζιαι εγώ“!

Γιατί όμως τελικά καταλήγουν τόσα άτομα στην Αγγλία… Έσσιει μέλι σιόρ;

Πάμε να δούμε τους λόγους που αποφάσισαν να σπουδάσουν στην Αγγλία οι 5 φοιτητές που ρωτήσαμε!

 

1
Άγγελος, 21 χρονών

  • “Επέλεξα την Αγγλία επειδή το πανεπιστήμιο που διάλεξα ήταν αρκετά “ψηλών προδιαγραφών” για τον κλάδο που ήθελα να παρακολουθήσω. Εκτός από αυτό το σημείο ήθελα γενικά να έχω ένα… experience για κάτι διαφορετικό, πέρα από την κουλτούρα της Κύπρου, να δω άλλους λαούς (πιο πολύ… προς Ασία πλευρά που έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία χαχα!), για τη διαφορετική ζωή στην Αγγλία (παρόλο που προτιμώ της Κύπρου φυσικά!). Έχω την πρόσβαση και την ευκαιρία για ταξίδια στην Ευρώπη. Και φυσικά για τις σπουδές μου στην Αγγλία, με παρότρυναν οι φίλοι μου και οικογένεια μου για να… φκω λλίο που δαμέσα!” 

2
Παναγιώτης, 23 χρονών

  • “Εμμμ, ο κύριος λόγος που ήθελα να φύγω από Κύπρο ήταν για να σπουδάσω στο εξωτερικό τζιαι ξέρεις. Αν επήαινα Ελλάδα, εν να έκαμνα 1000 χρόνια να περάσω τα μαθήματα, γι’ αυτό ήρθα Αγγλία. Όταν σου λέω ότι ήθελα να φύγω από Κύπρο, δεν εννοώ ότι έσσιει κάτι λάθος η Κύπρος, αλλά ήθελα να κάνω experience το να ζεις μόνος σου τζιαι να σπουδάζεις στο εξωτερικό! ” 

3
Νεφέλη, 22 χρονών

  • “Λοιπόν, θα σου πω τα βασικά. Αποφάσισα να σπουδάσω στην Αγγλία επειδή ήθελα να ζήσω κάτι διαφορετικό από την Κύπρο και να ανακαλύψω μια νέα και διαφορετική νοοτροπία ή τρόπο ζωής – όπως θέλεις πες το. Το βασικό όμως; Εβαρέθηκα δαμέσα με τους Κυπραίους τζιαι ήθελα να κάμω μια νέα αρχή με νέα άτομα… Τελικά όμως δεν θα κατάφερα! Πού να ήξερα ότι εν γεμάτη τόσο πολλά η Αγγλία με Κυπραίους… Άσε! “

4
Χρυσάνθη, 22 χρονών

  • “Οι λόγοι; Οι γνωστοί… Aνεξαρτησία χωρίς να σε ελέγχει κανένας, νέα ζωή, νέα κουλτούρα! Η Αγγλία πλέον έγινε μόδα για κάθε Κυπραίο που θέλει ξενιτευτεί. Παρόλο που βρίσκεσαι σε μια σε μια ξένη χώρα, όπου πάεις και όπου σταθείς, θα δεις Κυπραίους! Θα νιώθεις σαν το σπίτι σου! Άσε που κάθε εβδομάδα έχουμε τα Greek nights δείχνοντας στους Εγγλέζους τι σημαίνει Κυπραίος στο club  αν δεν ξημερώσει εν φεύκει κανένας!” 

5
Μαρία, 24 χρονών

  • “Ήθελα να ζήσω κάτι διαφορετικό, εβαρέθηκα συνέχεια τα ίδια! Ήθελα να φύω από τους γονείς μου και να μην με ελέγχει κανένας – τι ώρα μπαίνω και τι ώρα βγαίνω από το σπίτι! Αγγλία εγλίτωνες την με ενα μήνυμα στο Facebook… “διαβάζω μάμα” και την ίδια ώρα παίζεις μπιρίμπα ως το πρωί! Τι πιο τέλειο;!” 

Εσύ θα σπούδαζες στην Αγγλία; Και αν ναι για ποιους λόγους; Γράψε μας στα comments!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending