fbpx

Cyta Smartcity Crowdhackathon: Διάκριση Φοιτητών Πληροφορικής Παν. Κύπρου!

Πρώτο βραβείο στον μαραθώνιο καινοτομίας Cyta Smartcity Crowdhackathon κέρδισε η ομάδα Analyzers που αποτελείται από τους τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνο Χαραλάμπους, Ευάγγελο Αριστοδήμου, Μιχάλη Παπαευριπίδη και Παναγιώτη Δημητρίου.

Η ομάδα Analyzers πρότεινε και δημιούργησε μια εφαρμογή για διαχείριση απορριμμάτων χρησιμοποιώντας τεχνολογία NFC (Near-field Communication). Στο Cyta Smartcity Crowdhackathon συμμετείχαν 15 ομάδες και μεμονωμένοι διαγωνιζόμενοι, καθώς και στελέχη Δήμων και Κοινοτήτων, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των έξυπνων πόλεων.

Οι ομάδες δημιούργησαν πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές που κάλυψαν θέματα όπως διαφάνεια, parking, τεχνολογίες Internet of Things, blockchain, Civic Policies, και νέα τεχνολογικά προϊόντα για έξυπνες πόλεις. Στον μαραθώνιο συμμετείχε επίσης ο Επίκουρρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Δρ. Βάσος Βασιλείου, ως μέντορας στις ομάδες των διαγωνιζομένων.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending