fbpx

Αυτοί έκατσαν στον πάγκο της ΑΕΛ μετά το πρωτάθλημα του 2012!

Η σεζόν 2011-12 ήταν ξεχωριστή από κάθε άποψη για την ΑΕΛ. Κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 44 ολόκληρα χρόνια με τον τότε προπονητή της, Πάμπο Χριστοδούλου, να ήταν ο πρώτος που συμπλήρωσε φουλ σεζόν μετά τον Αντρέα Μιχαηλίδη.

Το ξεκίνημα της σεζόν 2012-13 όμως έφερε και προβλήματα στη λεμεσιανή ομάδα, προβλήματα που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Πάμπου τον Οκτώβρη του 2012.

Θυμάσαι ποιοι έκατσαν στον πάγκο των Λεμεσιανών από τότε; Με αφορμή την αποδέσμευση του Bruno Baltazar σου παρουσιάζω τους προπονητές της ΑΕΛ από το 2012 μέχρι σήμερα! Δες ποιοι είναι:

1
Jorge Costa

Τον Πάμπο Χριστοδούλου διαδέχθηκε στον πάγκο της ΑΕΛ ο Πορτογάλος Jorge Costa. Μεγάλο όνομα ως ποδοσφαιριστής, ο Costa κατέκτησε το Champions League με την Porto το 2004 υπο τις οδηγίες του Jose Mourinho.

Ως προπονητής, ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιόλογο πριν τους Λεμεσιανούς.

Στην ΑΕΛ ο Costa παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2013 παίρνοντας την ομάδα μέχρι τον τελικό κυπέλλου, όπου και έχασε από τον Απόλλωνα, ενώ στο πρωτάθλημα περιορίστηκε στην 5η θέση.

2
Lito Vidigal

Ο Αγκολέζος τεχνικός πήρε τη σκυτάλη από τον Πορτογάλο χτίζοντας την ΑΕΛ της σεζόν 2013-14. Παρά το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μια ήττα από τη Σαλαμίνα (2-0) ήταν ικανή να τον στείλει στο ταμείο ανεργίας.

Η θητεία του Vidigal στην ΑΕΛ κράτησε κάτι περισσότερο από 3 μήνες (Ιούλης – Οκτώβρη).

3
Ivaylo Petev

Διάδοχος του Αγκολέζου ήταν ο Βούλγαρος νυν προπονητής της Ομόνοιας. Με τον Petev στον πάγκο, η ΑΕΛ πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού.

Στον τελικό πρωταθλήματος όμως απέναντι στον ΑΠΟΕΛ μια κροτίδα θα στερήσει τελικά τον τίτλο από τη λεμεσιανή ομάδα.

Ο Βούλγαρος παρέμεινε στον πάγκο των Λεμεσιανών, αλλά η μέτρια πορεία της ομάδας στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν (2014-15) έφερε και την απόλυση του τον Νοέμβριο του 2014.

4
Χριστάκης Χριστοφόρου

Μετά τον Petev η ΑΕΛ εμπιστεύτηκε ένα δικό της παιδί, τον πρώην ποδοσφαιριστή της, Χριστάκη Χριστοφόρου. Ο Χριστάκης είχε δείξει δείγματα γραφής με τον Απόλλωνα και αναλαμβάνοντας τους γαλαζοκίτρινους σουλούπωσε την αγωνιστική τους εικόνα.

Και αν στο πρωτάθλημα ο στόχος της διάκρισης χάθηκε νωρίς, στο κύπελλο η ΑΕΛ έφτασε μέχρι τον τελικό, εκεί όπου έχασε από τον ΑΠΟΕΛ σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από έντονα επεισόδια.

Ο Λεμεσιανός τεχνικός πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και για την επόμενη σεζόν, όμως η κακή πορεία της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος 2015-16 σήμαινε και την απομάκρυνση του τον Οκτώβρη του 2015.

5
Μάκης Χάβος

Ο Μάκης Χάβος ανέλαβε να βγάλει την ΑΕΛ από τη δύσκολη κατάσταση, με την παρουσία του Ελλαδίτη πρώην τεχνικού του ΠΑΟΚ και του Παναιτωλικού να κρίνεται μάλλον ως αποτυχημένη, αφού η ΑΕΛ κινδύνεψε με υποβιβασμό.

Εξου και η παρουσία του κράτησε μόλις 4 μήνες. Τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη 2016 αποτέλεσε παρελθόν.

6
Πάμπος Χριστοδούλου

Με την ΑΕΛ να είναι σε πολύ δύσκολη θέση, ο Αντρέας Σοφοκλέους έδωσε τα κλειδιά στον Πάμπο Χριστοδούλου, 4 χρόνια μετά την απομάκρυνση του.

Με τον Κύπριο τεχνικό στον πάγκο, η ΑΕΛ έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ αποφεύγοντας τις περιπέτειες, τερματίζοντας τελικά στην 7η θέση.

Έτσι, ο Πάμπος έμεινε για να χτίσει και την ΑΕΛ της σεζόν 2016-17. Τελικά και η 2η θητεία του είχε άδοξο τέλος, αφού αποτέλεσε παρελθόν τον Μάρτη του 2017.

7
Bruno Baltazar

Τον Πάμπο διαδέχθηκε στον πάγκο ο Bruno Baltazar, έχοντας την ευθύνη της ομάδας για τα play – off της περιόδου 2016-17 με την ΑΕΛ να τερματίζει τελικά 4η και να εξασφαλίζει την έξοδο της στην Ευρώπη.

Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός έχτισε την ΑΕΛ της φετινής περιόδου παρουσιάζοντας μια δεμένη ομάδα που έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει το στόχο της Ευρώπης.

Η αδυναμία ωστόσο των γαλαζοκιτρίνων να κερδίσουν ντέρμπι και η 5αρα από τον Απόλλωνα στην 1η αγωνιστική των play – off αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Baltazar στον πάγκο των Λεμεσιανών.

Ποιο προπονητή της ΑΕΛ θυμάσαι πιο έντονα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending