fbpx

Έτσι ιδρύθηκε η Real Madrid!

6 Μαρτίου 1902. Για πολλούς μια απλή ημερομηνία, όπως τόσες άλλες. Για τους φίλους της Real Madrid, ωστόσο, αποτελεί την αρχή μιας πορείας γεμάτης από τίτλους, μεγάλες στιγμές και μερικούς από τους κορυφαίους παίχτες που έπαιξαν ποτέ μπάλα!

Η ιστορία των “los blancos” όμως ξεκινά από το 1897, όταν το ποδόσφαιρο έφτασε στη Μαδρίτη!

Συγκεκριμένα, ακαδημαϊκοί και σπουδαστές του Institución Libre de Enseñanza, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και πολλοί απόφοιτοι του Cambridge και του Oxford University, δημιούργησαν την Sky Football, πιο γνωστή ως Sociedad.

ispania.gr (Η πρώτη ομάδα της Real το 1902)

To 1900 μια διαμάχη ανάμεσα στα μέλη της ομάδας θα αναγκάσει κάποιους να αποχωρήσουν δημιουργώντας την Nueva Sociedad de Football, διαχωρίζοντας τους από τη Sky Football.

Ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν ήταν και οι Julian Palacios, Juan και Carlos Padros, οι 3 πρώτοι πρόεδροι της Real Madrid! Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τα αδέλφια Juan και Carlos Padros ήταν Καταλανοί!

Ο νέος σύλλογος ονομάστηκε Madrid Football Club, ονομασία που επικυρώθηκε στις 6 Μαρτίου 1902. Ως χρώμα επιλέγηκε το άσπρο, αντιγράφοντας την αγγλική Corinthians.

sports.fr

Το Real προστέθηκε στην ονομασία του συλλόγου το 1920 από τον βασιλιά Alfonso XIII.

Από τότε οι Μαδριλένοι κατέκτησαν συνολικά 88 τρόπαια στο ποδόσφαιρο, με τα 33 πρωταθλήματα και τα 12 Champions League να ξεχωρίζουν σαν επιδόσεις – ρεκόρ τόσο στην ισπανική λίγκα όσο και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης!

Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία των merengues;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending