5 είδη πελατών που συναντάμε κάθε φορά που πάμε σε κατάστημα ρούχων!

Maria Mavrou
Φοιτήτρια Σχολής Διοίκησης Οικονομίας
dreamstime.com

Μια ιδανική έξοδος για πολλές γυναίκες -αλλά και άντρες- δεν είναι άλλη από το λεγόμενο “shopping”.

Καταφέραμε να συλλέξουμε τα πιο “διάσημα” είδη πελατών που βλέπουμε όταν πηγαίνουμε σε κατάστημα ρούχων.

Δες τους όλους πιο κάτω:

 

1Ο κουβαλήστρας

istockphoto.com

Το πρώτο είδος πελάτη δεν είναι άλλο από τον κουβαλίστρα. Είτε εν άντρας είτε γυναίκα, αξίζει του ένα μεγάλο μπράβο που ανέχεται τη/τον φίλη/ο του.

Για να λαλούμε αλήθκια, τις παραπάνω φορές εν άντρας, τζιαι μάλιστα εν ο μιτσής μας (όπως λαλούν τζιαι στη Λεμεσό). Συνώνυμο του κουβαλίστρα, μπορείς να πεις ότι εν ο ήρωας.

2Η/Ο ζηλιάρα/ης

lifo.gr

Εν τζιείνος που ότι θωρεί αρέσκει του, είτε εν μες το κατάστημα τζιείνο το πράμα, είτε εν πάνω σε κανένα πλάσμα που δοκιμάζει, είτε εν πας στη κούκλα, είτε πας το διαφημιστικό, είτε πας στη κκελέ μας, θέλει το.

Οι συγκεκριμένες/οι καταλήγουν συνήθως σε λανθασμένες επιλογές που τις μετανιώνουν στο τέλος, αλλά τουλάχιστον ικανοποιηθήκαν τζιείνην την ώρα που το εγοράσαν.

3Οι αμαξούες

abcnews.go.com

Και ναι, αναφέρομαι στις αμαξούες των μωρών που τα παίρνουν οι μανάες τους στα καταστήματα. Τζιείνα μπορεί να τζιοιμούνται του καλού τζιαιρού αλλά οι αμαξούες, αγοράζουν ρούχα.

Συνήθως κουβαλούν  πάνω τους παραπάνω ρούχα απ’ ότι έχει μέσα το κατάστημα τζιαι στο τέλος, η μάμμα μπορεί να ξιαστεί να αγοράσει τζιαι του μωρού.

4Ο τύπος της τελευταίας στιγμής

express.co.uk

Είτε γάμο του αρφού του/της έχουν, είτε βαφτίσσια του ανιψιού του/της, πάντα μεινίσκει τελευταία στιγμή. Συνήθως, εν οι άντρες που κατέχουν το βραβείο της τελευταίας στιγμής, αλλά και πολλές γυναίκες εν πασην πίσω.

Ενός λεπτού σιγή για τες καημένες/ους τες/τους πωλήτριες/ές που προσπαθούν να έβρουν κάτι να αρέσει σε τούτα τα πλάσματα, που εν ξέρουν τι θέλουν, αφού εν ασχοληθήκαν ως την τελευταία στιγμή.

5Οι εκπτωσούρες

dailymail.co.uk

Ακόμα τζιαι αν επέρασεν η περίοδος των εκπτώσεων, τζιαι ήρτεν η νέα η collection, πάντα θωρούμε κάποιον, που ρωτά αν κάτι που εν ξεκάθαρα καινούριο εν στις εκπτώσεις.

Αν είσαι ένας που τζιείνους, μπράβο για την επιμονή σου να πιστεύεις ότι η τιμή μπορεί να ππέσει.

Αυτά είναι τα κύρια είδη πελατών στα καταστήματα που φαράζουν τους πωλητές τζιαι τις πωλήτριες. Εσύ ποιο είδος είσαι;