fbpx

Public: Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στο Χριστόδουλο Γαλατόπουλο

Η σειρά των λογοτεχνικών περιπάτων των Public συνεχίζεται το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και αυτή τη φορά η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον πρώην δήμαρχο Πάφου, μια εμβληματική φυσιογνωμία που μέσα από τα έργα του κατόρθωσε να αλλάξει τη νεότερη μορφή της πόλης.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 10:30 π.μ., με σημείο συνάντησης τα Public Πάφου στο Kings Avenue Mall, από όπου και θα αναχωρήσουν το λεωφορείο που θα μεταφέρει τους συμμετέχοντες στο κέντρο της πόλης. Εκεί θα επισκεφθούν διάφορα σημεία που στιγμάτισαν τη ζωή και το έργο του Χριστόδουλου Γαλατόπουλου και τον καταξίωσαν ως πνευματικό άνθρωπο και δήμαρχο. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ενημερωθούν για τη δράση του αλλά και για το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, όπως και να φωτογραφίσουν και να απολαύσουν κτίρια και τοπία.

Μετά το τέλος του λογοτεχνικού περιπάτου, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν με λεωφορείο στα Public Πάφου, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον Χριστόδουλο Γαλατόπουλο, εγγονό του πρώην δημάρχου. Μαζί θα μοιραστούν βιώματα και αναμνήσεις, αλλά και άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του μεγάλου πνευματικού ανθρώπου και ποιητή, ο οποίος ακόμη και μέσα στη φυλακή κατάφερε να ακούει το «απλό και ήσυχο τραγούδι τ’ ουρανού».

Οι λογοτεχνικοί περίπατοι είναι μια πρωτοβουλία των Public και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture.

Τα Public, ως ο κορυφαίος προορισμός τεχνολογίας, πολιτισμού και επικοινωνίας, στηρίζουν
έμπρακτα το βιβλίο και τον πολιτισμό, φέρνοντας τις τοπικές κοινότητες και την κυπριακή κοινωνία ακόμη πιο κοντά στις σύγχρονες μεγάλες προσωπικότητες του τόπου.

Είσοδος: Δωρεάν (περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Δήλωση συμμετοχής: info@public-cyprus.com.cy & στο 7777-0300 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-18:00)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending