fbpx

Αυτά τα παιχνίδια ανάμεσα στην Barcelona και την Chelsea δεν θα τα ξεχάσει κανείς!

Η φετινή μονομαχία ανάμεσα σε Barcelona και Chelsea στα πλαίσια της φάσης των 16 του Champions League ξύπνησε αναμνήσεις! Αναμνήσεις από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, όταν οι 2 ομάδες μας χάρισαν μερικά από τα κλασικότερα παιχνίδια της διοργάνωσης!

Ουσιαστικά από το 2000 και μετά Καταλανοί και Λονδρέζοι συναντήθηκαν άλλες 6 φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τις συγκινήσεις να είναι πάμπολλες κάθε φορά!

Μάζεψα παρακάτω τα πιο χαρακτηριστικά παιχνίδια ανάμεσα τους, παιχνίδια που, ακόμα και να μην είσαι φίλος μιας εκ των 2 ομάδων, σίγουρα θυμάσαι! Δες ποια είναι πιο κάτω:

 

1
Ημιτελικός (2012)

Η πιο πρόσφατη συνάντηση των blaugrana με τους blues, πριν τη φετινή, ήταν με μια λέξη συγκλονιστική! Στα πλαίσια των ημιτελικών του Champions League της σεζόν 2011-12 το πρώτο παιχνίδι στο Stamford Bridge έληξε με στενή νίκη της Chelsea (1-0).

Ο επαναληπτικός του Camp Nou ήταν γεμάτος σασπένς! 2 τέρματα των Busquets και Iniesta στο Α’ ημίχρονο έδιναν την πρόκριση στην Barca, με τον Ramires όμως να μειώνει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και να δίνει ξανά προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του!

Στο Β’ ημίχρονο οι Καταλανοί πίεζαν για το 3ο καθοριστικό τέρμα, έχασαν και πέναλτι με τον Messi, αλλά ήταν η Chelsea που σκόραρε στο 90′ με τον Torres με τους Λονδρέζους να κατακτούν στο τέλος της σεζόν και την κούπα με τα μεγάλα αυτιά!

2
Ημιτελικός (2009)

Στην Chelsea θυμούνται ακόμα την εντός έδρας μονομαχία τους με την Barcelona για τα ημιτελικά του Champions League το 2009, εξαιτίας της διαιτησίας του Νορβηγού Tom Ovrebo!

Ήταν ο επαναληπτικός του 0-0 του Camp Nou με τους blues να έχουν προηγηθεί με 1-0 από το 9′ χάρη σε ένα τέρμα του Essien.

Και ενώ η πρόκριση για τον τελικό της Ρώμης φαινόταν να πηγαίνει προς Λονδίνο μεριά, ο Iniesta στις καθυστερήσεις έκανε το 1-1 με την Barcelona να παίρνει την πρόκριση!

Η Chelsea, από την άλλη, διεκδίκησε 4 πέναλτι, ενώ στην ιστορία έμεινε το ξέσπασμα του Drogba μπροστά από τις κάμερες!

3
Φάση των 16 (2005)

Όπως και φέτος, έτσι και το 2005 οι 2 ομάδες τα “είπαν” στη φάση των 16. Στο πρώτο ματς του Camp Nou η Barcelona είχε επικρατήσει με το στενό 2-1 με τα πάντα να κρίνονται στον επαναληπτικό του Stamford Bridge!

Εκεί οι blues ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί στο ξεκίνημα του αγώνα, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 3-0 στα πρώτα 19 λεπτά!

Οι Καταλανοί αντέδρασαν και μείωσαν χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ronaldinho στο 27′, ενώ στο 38′ έγινε το σκηνικό που έμεινε στην ιστορία σαν το “σβήσιμο του τσιγάρου” από τον Ronaldinho!

Ο Βραζιλιάνος σούπερσταρ με μια μαγική κίνηση άφησε ξερό τον Carvalho και τον Cech και έκανε το 3-2 χαρίζοντας παράλληλα προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του!

Ένα τέρμα του Terry στο 76′ χάρισε την πρόκριση στους Λονδρέζους, αλλά η κίνηση του Ronaldinho άφησε εποχή!

4
Προημιτελικά (2000)

Η πρώτη μονομαχία των 2 στο Champions League έγινε στα προημιτελικά της σεζόν 1999-2000 και η αλήθεια είναι πως φρόντισαν να “συστηθούν” η μια στην άλλη με ιδανικό τρόπο!

Στο πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία, η Chelsea επικράτησε με 3-1 χάρη σε 2 τέρμα του Tore Andre Flo και 1 του Gianfranco Zola. Η Barca απλά είχε μειώσει με τον Luis Figo διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση.

Στον επαναληπτικό του Camp Nou έγινε το “έλα να δεις”! Η Barcelona προηγήθηκε με 2-0 πριν το ημίχρονο και είχε την πρόκριση στα χέρια της.

Ο Flo όμως μείωσε στο Β’ ημίχρονο και μέχρι το 83′ (λεπτό κατά το οποίο ο Dani έκανε το 3-1 και έστειλε το ματς στην παράταση) η Chelsea ήταν αυτή που προκρινόταν στα ημιτελικά!

Στην παράταση ένα πέναλτι του Rivaldo και ένα τέρμα του Kluivert έκαναν το 5-1 και χάρισαν την πρόκριση στην Barcelona!

Ποια συνάντηση ανάμεσα σε Chelsea και Barcelona σου έμεινε αξέχαστη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending