fbpx

Θρίλερ με νικητή το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο μπάσκετ!

Συνηθίζουμε να γράφουμε για ματσάρες και για μεγάλα ντέρμπι σε σημείο να έχει καταντήσει κλισέ.

Όσοι (πολύ) τυχεροί ήταν όμως χτες (13/3) στο κλειστό του Πανεπιστημίο Κύπρου για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Frederick University για το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών, δεν γίνεται να μην συμφωνήσουν ότι ήταν ένα πραγματικό θρίλερ!

Από τις πρώτες κιόλας επιθέσεις φάνηκε πως θα βλέπαμε μεγάλο ματς με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει με γρήγορο ρυθμό και τις 2 ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα. Το Α’ δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν πολύ μικρό προβάδισμα (12-10).

Το Β΄ δεκάλεπτο ήταν μια μάχη επικράτησης! Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έφτασε να πάρει διαφορά 4-5 πόντων, με το Frederick όμως να επανέρχεται, να παίρνει προβάδισμα και να κλείνει το ημίχρονο μπροστά με 28-35.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου Πανεπιστήμιο Κύπρου και Frederick άρχισαν να προσέχουν πολύ περισσότερο την άμυνα τους, ειδικά μετά το επιθετικό κρεσέντο του Β’ δεκαλέπτου.

Η κάθε επίθεση πλέον ήταν εξαιρετικά σημαντική με τους γηπεδούχους όμως να παρουσιάζονται πιο ψύχραιμοι κάτω από τη μπασκέτα. Με επιμέρους σκορ 15-8 και σκορ αγώνα με τη λήξη του Γ’ δεκαλέπτου 43-43, το παιχνίδι ήταν για τα καλά στην κόψη του ξυραφιού!

Η πεποίθηση που δημιουργήθηκε με την έναρξη του ματς, οτι δηλαδή ίσως το ματς να κρινόταν στην τελευταία κυριολεκτικά επίθεση, ήταν πλέον πραγματικότητα!

Στο Δ’ δεκάλεπτο οι 2 ομάδες έδωσαν τα πάντα για τη νίκη, χωρίς καμιά να μπορεί να επιβληθεί! Αποτέλεσμα αυτού ήταν το ματς να τελειώσει στο 53-53 και να οδηγηθούμε σε 5λεπτη παράταση.

Εκεί, η κούραση και το άγχος ήταν πλέον εμφανέστατα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου όμως να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνος, αφού φάνηκε πιο ψύχραιμο, επικρατώντας 57-53.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ρούσου Π., Δουκανάρης Π., Αριστοδήμου Γ., Μιλής Κ., Αντωνιάδης Στ., Τσιντάς Α., Σωτηρίου Α., Χειμώνας Κ., Τσέλιος Γ., Χαννούν Ζ., Κυριάκου Σ., Μαυρουδής Θ.

Πανεπιστήμιο Frederick: Λάμπρου Ν., Παπάς Γ., Ξεκαλάκης Γ., Στέργιος Λ., Αθανασίου Α., Τσιγκάκος Ν., Φραγκέσκου Γ., Κιτρινάκης Ο., Χαραλάμπους Χ., Μπούρας Σ., Χατζηαντωνιάδης Κ., Μακρής Γ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending