fbpx

10 βήματα που πρέπει να κάνεις πάντα για να έχεις ένα οικονομικό ταξίδι!

Τα ταξίδια είναι ίσως η καλύτερη επένδυση -λένε πολλοί και δεν έχουν άδικο. Έχεις τη ευκαιρία για ένα χρονικό διάστημα να ζήσεις σε μια χώρα, πολλές φορές αρκετά διαφορετική από τη δική σου, με διαφορετικές συνήθειες, πολιτισμό και γαστρονομία.

Πολλοί όμως σκεφτόμαστε ότι για να πάμε ένα ταξίδι, πρέπει να έχουμε πολλές μέρες εύκαιρες και μεγάλο προϋπολογισμό. Αυτό φυσικά δεν ισχύει.

Σ’ αυτό το άρθρο θα βρεις διάφορες χρήσιμες συμβουλές που ακολουθώ εγώ όταν θέλω να ταξιδέψω με λίγα λεφτά.

Δες 10 έξυπνα κόλπα που πρέπει πάντα να έχεις κατά νου όταν θέλεις να κάνεις μια οικονομική απόδραση!

1
Κάνε οικονομία

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που ξοδεύουμε λεφτά σε μικρές καθημερινές συνήθειες, ειδικά στα φοιτητικά χρόνια μας. Θα φάμε έξω, θα πάμε για καφέ πριν το μάθημα, μετά το μάθημα, το βράδυ για ποτό.

Κάποιες φορές δεν σου φαίνεται ότι ξοδεύεις πολλά, επειδή έχεις πλέον συνηθίσει. Θα δεις όμως πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις μέσα σε ένα μήνα, περιορίζοντας τα μικρά καθημερινά σου έξοδα.

Μέσα σε λίγους μήνες θα έχεις τα λεφτά που χρειάζεσαι για τα αεροπορικά σου εισιτήρια!

2
Ποια είναι η καλύτερη στιγμή να πάω ταξίδι;

Είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις να ταξιδέψεις και έχεις περιορισμένο προϋπολογισμό να μην επιλέξεις περιόδους τις οποίες η ζήτηση είναι μεγάλη και οι τιμές στα ύψη. Ποιες είναι αυτές οι περίοδοι; Ιούλιος, Αύγουστος, διακοπές Χριστουγέννων και Μεγάλη Εβδομάδα.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να ταξιδέψεις σε περίοδο εξετάσεων! Κάνε την έρευνα σου και βρες τις πιο low-budget ημερομηνίες, στις οποίες δεν έχεις εξέταση ή μια σημαντική εργασία στο πανεπιστήμιο.

Άσε που αν δουλεύεις, στις περιόδους αυξημένης ζήτησης που προανέφερα, θα είναι πολύ πιο δύκολο να ζητήσεις άδεια, αφού οι συνάδελφοι σου συνήθως επιλέγουν διακοπές και γιορτές για να πάνε ταξίδι.

3
Πότε να κλείσω τα αεροπορικά μου εισιτήρια;

Το πότε θα κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια, παίζει σημαντικό ρόλο στην τιμή του εισιτηρίου. Φαντάζομαι θα ξέρεις ότι αν κλείσεις τα εισιτήρια σου μια βδομάδα προηγουμένως, θα τα βρεις πολύ πιο ακριβά, απ’ ότι αν τα έκλεινες πολύ νωρίτερα.

  • Για ταξίδια εντός Ευρώπης: καλό είναι να κλείνεις τα εισιτήρια σου 1-1μιση μήνα πριν το ταξίδι.
  • Για ταξίδια μακρινά και εκτός Ευρώπης: προτείνω να αγοράζεις τα εισιτήρια σου 3-4 μήνες προηγουμένως, για να εξασφαλίσεις την καλύτερη τιμή.

4
Αεροπορικές εταιρείες low-cost

Υπάρχουν πολλές οικονομικές αεροπορικές εταιρείες. Για κοντινά ταξίδια που διαρκούν μέχρι 4 ώρες, οι οικονομικές εταιρείες είναι ότι χρειάζεσαι.

Εξοικονομείς λεφτά, τα οποία μπορείς να ξοδέψεις αλλιώς στο ταξίδι σου. Επίσης, για ένα ταξίδι λίγων ωρών, δεν είναι απαραίτητο να σου παρέχεται γεύμα στο αεροπλάνο ούτε να έχεις τόσο πολύ χώρο στα καθίσματα.

5
Αποσκευές

Αφού έχεις βρει πού θα ταξιδέψεις, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μια καλή έρευνα σχετικά με τον προορισμό σου. Σιγουρέψου ότι ξέρεις τι καιρό κάνει εκεί για να μπορείς να διαλέξεις τα κατάλληλα ρούχα.

Επίσης, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα πρόχειρο πρόγραμμα με τις δραστηριότητες και τα μέρη που θα επισκεφτείς για να μπορείς να αποφασίσεις ποια είναι τα καταλληλότερα ρούχα για να πάρεις μαζί σου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ένα ταξίδι λίγων ημερών να κουβαλήσεις ολόκληρη τη γκαρνταρόμπα σου.

Εκτός από έξτρα βάρος που θα πρέπει να μεταφέρεις, θα πρέπει να πληρώσεις ακριβά για να κρατήσεις έξτρα βαλίτσα.

Αν οργανωθείς σωστά, ίσως μια χειραποσκευή να φτάνει και να περισσεύει.

6
Χρησιμοποία τις εφαρμογές Αεροπορικών εταιρειών

Stay up-to-date και παρακολούθα τις προσφορές των διάφορων αεροπορικών εταιρειών. Πλέον πολλές εταιρείες έχουν τις δικές τους εφαρμογές, καλό είναι να το εκμεταλλευτείς και να εγκαταστήσεις αυτές τις εφαρμογές.

Ενεργοποίησε τις ενημερώσεις, αλλιώς θα ξεχάσεις ότι τις έχεις εγκαταστήσει. Τώρα θα λαμβάνεις ενημερώσεις σχετικά με εισηγήσεις για προορισμούς, εκπτώσεις και προσφορές.

7
Κάνε εγγραφή στα Newsletters 

Για την ίδια ακιρβώς δουλειά υπάρχουν και τα newsletters! Βρες τις αεροπορικές εταιρείες που σε ενδιαφέρουν, και είναι και οικονομικές, και κάνε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνεις στο email σου τα πάντα σχετικά με προορισμούς, εκπτώσεις και προσφορές.

Όταν είσαι σε περίοδο που σκέφτεσαι να οργανώσεις ένα ταξίδι πίστεψε με θα σε βοηθήσει πολύ.

8
HotelsCombined

To HotelsCombined είναι μια πολύ εύχρηστη ιστοσελίδα για την εύρεση διαμονής. Καταχωρείς την πόλη που θα επισκεφτείς, τις ημερομηνίες και αμέσως μπορείς να δεις την συνολική πληρότητα που υπάρχει εκείνο το διάστημα, έτσι παίρνεις μια πρώτη ιδέα για το πόση ζήτηση υπάρχει.

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν όλα τα ξενοδοχεία της πόλης και τα εμφανίζει με σειρά από το πιο φθηνό στο πιο ακριβό. Βέβαια μπορείς να “παίξεις με τα φίλτρα και να διαλέξεις εσύ με ποια κριτήρια θα σου δείχνει ξενοδοχεία.

9
Μεταφορικά εντός της πόλης

Πολλές φορές, φροντίζουμε για τα μεγαλύτερα έξοδα που είναι τα αεροπορικά και η διαμονή και ξεχνάμε τα καθημερινά μεταφορικά μας. Συνήθως, τα αεροδρόμια βρίσκονται πολύ μακρυά από το κέντρο της πόλης που επισκέπτεσαι, π.χ. το αεροδρόμιο του Μόναχο, του Παρισιού, του Λονδίνου κτλ.

Αυτό που κάνω πάντα, είναι να ψάχνω από πριν ποιες γραμμές συνδέονται με το αεροδρόμιο στο οποίο φτάνω, και διαλέγω την πιο οικονομική λύση μεταξύ λεωφορείου, μετρό, τραμ ή τρένου.

Περιττό να αναφέρω βέβαια ότι αν καλέσεις ταξί θα σου κοστίσει ο… “κούκος αηδόνι”, γιατί εκτός της απόστασης, θα χρεωθείς έξτρα αν έχεις βαριές αποσκευές.

10
Δωρεάν ξενάγηση στην πόλη

Σε πολλές πόλεις πλέον υπάρχουν οργανωμένες δωρεάν ξεναγήσεις. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αν πας σε ένα μέρος και θέλεις να μάθεις λίγα πράγματα για τον πολιτισμό, την ιστορία και την κουλτούρα.

Πληρώνεις στο τέλος της ξενάγησης το ποσό που θέλεις σαν φιλοδώρημα προς τον ξεναγό. Εγώ το έχω κάνει και είναι μια εναλλακτική που πάντα θα την προτιμώ, γιατί είναι γρήγορο, διασκεδαστικό και οικονομικό.

Εσένα ποια θα είναι η επόμενη σου απόδραση;


Βρες οικονομικές πτήσεις & ταξίδεψε σε αγαπημένους προορισμούς με την COBALT!


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending