fbpx

Αυτή είναι η Ελληνοκύπρια που ανακηρύχθηκε καλύτερη δασκάλα στον κόσμο!

Πριν λίγες μέρες, η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου ανακηρύχθηκε καλύτερη δασκάλα του κόσμου για φέτος. Μαζί με το βραβείο της, κέρδισε και χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμυρίου δολαρίων!

Το βραβείο «Global Teacher» που ισχύει από το 2015, αναδεικνύει το επάγγελμα του δασκάλου και αποτελεί κίνητρο για τους καλύτερους στον χώρο.

famagusta.news

Η Άντρια Ζαφειράκου, εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο του Άλπερτον στο Μπρεντ του Ην. Βασιλείου, κέρδισε το βραβείο Global Teacher του Varkey Foundation. Χαρακτηρίστηκε ως «φαινόμενο δασκάλας και αρχηγού, που καθοδηγείται από ηθική και μια παθιασμένη επιθυμία να δίνει σε κάθε μαθητή στο σχολείο της τον κόσμο».

Οι κριτές την ενέκριναν για το ετήσιο Βραβείο Παγκόσμιου Δασκάλου του ιδρύματος Varkey, μετά από ακρόαση σχετικά με το πώς τα πηγαίνει με τις οικογένειες στην διαφορετική της κοινότητα.

Σύμφωνα με το impossible.works, στην περιοχή όπου διδάσκει, ομιλούνται 130 διάλεκτοι, άρα για να συνεννοείται με τους μαθητές της, έχει μάθει αρκετές φράσεις και χαιρετισμούς σε άλλες γλώσσες. Πολλές φορές επισκέπτεται τα παιδιά και στο σπίτι τους, ώστε να ενισχύσει τους δεσμούς τους με το σχολείο.

Η Ελληνοκύπρια δασκάλα δήλωσε: «Αν έχετε κάποιον με τον οποίο μπορείτε να συνδεθείτε και να εκτιμήσει το υπόβαθρό σας, τότε αυτό είναι ξεχωριστό». Πρόσθεσε επίσης, πως το να χαιρετά κάποιον στη γλώσσα του «βοηθάει στην άρση των φραγμών και επιτρέπει στις οικογένειες να εμπλακούν περισσότερο στη σχολική κοινότητα».

city.sigmalive.com

Εκπρόσωπος του βραβείου είπε: «Η Άντρια πηγαίνει ενάντια στο κύμα, αξιοποιώντας το χρόνο της για να καταλάβει τις ζωές των μαθητών πέρα από το σχολείο, επισκεπτόμενη τα σπίτια τους, ανεβαίνοντας μαζί τους στο λεωφορείο και μερικές φορές στέκεται στην πύλη του σχολείου με αστυνομικούς για να καλωσορίσει τους μαθητές στην αρχή της σχολικής ημέρας. Έχει μάθει επίσης τους βασικούς χαιρετισμούς σε πολλές από τις 35 γλώσσες που ομιλούνται στο σχολείο της, για να σπάσει τα εμπόδια και να βοηθήσει αποφασιστικά στην έναρξη σχέσεων με τους γονείς τους, πολλοί εκ των οποίων δεν μιλούν αγγλικά».

Όταν αποδέχτηκε το βραβείο, η Άντρια Ζαφειράκου δήλωσε: «Είναι μια κοινότητα όπου δυστυχώς πολλοί μαθητές μας ζουν σε δύσκολες συνθήκες. Έχουν δύσκολη ζωή. Το καταπληκτικό είναι πως όσα προβλήματα κι αν έχουν στο σπίτιτ, ο,τιδήποτε κι αν τους λείπει από τη ζωή τους ή τους πονάει, το σχολείο μας τους ανήκει. Αν το σχολείο μας μπορούσε να ανοίξει στις 6 το πρωί, τότε σίγουρα θα υπήρχε μια ουρά παιδιών να περιμένουν απ’ έξω από τις 5. Είναι φαινόμενο».

city.sigmalive.com

Σε βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της τελετής βράβευσης, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι της έδωσε συγχαρητήρια, σχολιάζοντας: «Έχετε επιδείξει τεράστια αφοσίωση και δημιουργικότητα στη δουλειά σας. Το να είσαι καλός δάσκαλος απαιτεί αντοχή, εφευρετικότητα και γενναιόδωρη καρδιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά μοιράζεστε καθημερινά με τους μαθητές σας. Οπότε, σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει και συνεχίζετε να κάνετε».

Συγχαρητήρια στην Άντρια για το έργο της και στο παράδειγμα προς μίμηση που αποτελεί προς όλους μας 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending