fbpx

5 Κύπριοι φοιτητές μας είπαν ποιο είναι το χειρότερο πράγμα της σπουδής τους!

Καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι διαλέγουμε το τι θα σπουδάσουμε σε πολύ νεαρή ηλικία, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να αναθεωρούμε και να σκεφτόμαστε διπλά το αν μας ταιριάζει ή όχι η εν λόγω σπουδή! Τις περισσότερες φορές όμως καταλήγουμε σε αυτό που διαλέξαμε από το Λύκειο και σιγά-σιγά (θέλουμε δεν θέλουμε) αρχίζουμε να το συνηθίζουμε.

Όσο και να συνηθίσουμε όμως τη σπουδή μας, υπάρχουν κάποιες πάρα πολύ ενοχλητικές καταστάσεις που μας κάνουν να αναθεωρούμε κάθε τρεις και λίγο!

Ρωτήσαμε λοιπόν 5 Κύπριους φοιτητές για το χειρότερο πράγμα που έχουν συναντήσει στη σπουδή την οποία ακολούθησαν!

Δες πιο κάτω τις απαντήσεις τους:

 

1
Γιάννης, 23 χρονών

  • Ακολούθησα αυτό που πάντα ήθελα να κάνω, δηλαδή κάτι που να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Μόλις έφυγα από τον στρατό, αποφάσισα πως θα ήθελα να ακολουθήσω τη σπουδή “Football Business & Studies” – μια μίξη Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ποδοσφαίρου. Αυτό όμως που δεν περίμενα ήταν το να ασχολούμαι με ο,τιδήποτε άλλο παρά με το παιχνίδι στο γήπεδο. Και τι εννοώ; Αντί να ασχολούμαι με τις 11άδες, τα συστήματα των ομάδων και το πιθανό τελικό σκορ, μου έγινε έμμονη ιδέα το πόσα λεφτά πιάνει ο τάδε παίκτης, τι συμβόλαιο υπέγραψε κ.τ.λ. Δυστυχώς πλέον, όποτε βλέπω ένα παιχνίδι, δεν το βλέπω από την πλευρά ενός απλού θεατή, αλλά από την επιχειρηματική. Έτσι, δεν απολαμβάνω το παιχνίδι όπως θέλω και το μόνο που σκέφτομαι είναι νούμερα.

2
Κωνσταντίνα, 25 χρονών

  • Σπουδάζω Ψυχολογία στη Λευκωσία. Η σπουδή μου αρέσει αρκετά, όμως μισώ το να νομίζουν όλοι πως μπορώ να τους ψυχολογήσω! Όποτε βγω έξω με την παρέα και αποκαλύπτω το τι σπουδάζω, πάντα θα πεταχτεί κάποιος να με ρωτήσει το γνωστό “Εμένα μπορείς να με ψυχολογήσεις;“. Έλεος πλέον! Λες τζιαι είμαι κανένα μέντιουμ ή καμια καφετζιού να τους θκιαβάσω το Φρέντο. Νεύρα!

3
Προκόπης, 26 χρονών

  • Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Λάρνακα. Ο κλάδος αυτός με εξιτάρει αφάνταστα, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που με ενοχλούν. Όπως, για παράδειγμα, η έλλειψη πρακτικής εξάσκησης την οποία θα μπορούσε να προσφέρει το Πανεπιστήμιο, έτσι ώστε να πάρουμε μια γεύση από τον έξω κόσμο, χωρίς να εστιάζουμε συνέχεια σε βιβλία και δοκίμια, τα οποία μόνο θεωρίες μπορούν να σου προσφέρουν. Δυστυχώς, χωρίς εμπειρία ή λίγη πρακτική εξάσκηση εν πάεις πούποτε!

4
Μαρία, 22 χρονών

  • Σπουδάζω Nοσηλευτική στη Λεμεσό. Πάντα μου άρεσε να βοηθάω ανθρώπους, αφού είναι κάτι το οποία ήθελα να κάνω από μικρή. Δεν έχω θέμα με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, αλλά με κάποιους ανθρώπους που περιθάλπτω στην πρακτική μου. Κάποιοι άνθρωποι λοιπόν δεν εκτιμούν την προσπάθεια μας ως νοσηλευτές και συμπεριφέρονται λες και είμαστε τα τελευταία πλάσματα στη Γη ή οι… σκλάβοι τους. Και εμεις προσπαθούμε να τους αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο, αλλά κάποτε η υπομονή έχει και τα όρια της! Δυστυχώς όμως, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και αφού επέλεξα την εν λόγω σπουδή, πρέπει να το υποστώ. Κάποιες φορές λυγίζω, αλλά η αγάπη μου για αυτό που κάνω με κρατά πάντα χαμογελαστή και ευδιάθετη.”

5
Γεώργιος, 24 χρονών

  • Σπουδάζω Μηχανολογία στη Λευκωσία. Είναι μια αρκετά δύσκολη σπουδή, αλλά αφού τη διάλεξα, νιώθω την υποχρέωση να τα καταφέρω μέχρι το τέλος και να αποφοιτήσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι της σπουδής μου είναι ο ύπνος και η προσωπική ζωή. Το διάβασμα είναι πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να μη μου μένει χρόνος για να βγω με τους φίλους μου. Σχεδόν ποτέ δεν έκλεισα 8ωρο ύπνο από τη μέρα που πάτησα το πόδι μου στο Πανεπιστήμιο. Επιπρόσθετα, επισκέπτομαι την πόλη μου μια φορά τον μήνα τα Σαββατοκύριακα, λόγω έλλειψης χρόνου, ενδιάμεσων και τελικών εξετάσεων. Ελπίζω αυτό το μαρτύριο να τελειώσει σύντομα!

Εσένα τι σε χαλά περισσότερο στη σπουδή σου; Γράψε μας σε comment!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending