fbpx

Χορταστική ισοπαλία ανάμεσα σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ευρωπαϊκό!

Παιχνίδι με σπουδαίες εναλλαγές, τόσο στο σκορ, όσο και στα συναισθήματα διεξήχθη χθες (26/3) στα πλαίσια της πρότελευταιας αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Φούτσαλ Γυναικών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το τελικό 3-3 αφήνει πιο ικανοποιημένες τις γηπεδούχες που ισοφάρισαν λίγο πριν το τέλος, πανηγυρίζοντας τον 1ο τους βαθμό στο πρωτάθλημα.

Ήταν οι φιλοξενούμενες του Ευρωπαϊκού, ωστόσο, που ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, με αποτέλεσμα μέχρι το 9′ να προηγούνται με 0-2 χάρη σε τέρματα των Νάσια Γεωργίου και Χαρά Κλεάνθους. Λίγο πριν τη λήξη όμως του Α’ ημιχρόνου (24′) η Μαρία Γιάννη μείωσε σε 1-2 βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα της.

Όλα τα λεφτά έμελλε να ήταν το Β’ ημίχρονο και ειδικότερα το τελευταίο δεκάλεπτο. Το Ευρωπαϊκό είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έμοιαζε να κάνει καλή διαχείρηση του ματς, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου όμως να αντιστέκεται και να ψάχνει μια καλή επίθεση.

Στο 41′ η Μάρθα Αυγουστή έκανε το 1-3 για τις πορτοκαλί του Ευρωπαϊκού και έμοιαζε να έβαλε τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για κέρδος.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως (42′) η Μαρία Γιάννη μείωσε εκ νέου στο τέρμα (2-3) και πλέον το ματς ήταν ρώσικη ρουλέτα.

Στο 47′ η Γιάννη με ένα πανέμορφο σουτ σχεδόν από το κέντρο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Αντουανέττα Χρυσάνθου και ισοφάρισε σε 3-3 κάνοντας παράλληλα χατ-τρικ.

Αυτός, όπως είπαμε και στον πρόλογο, ήταν ο πρώτος βαθμός για τις φουτσαλίστριες του Αντρέα Καλλινίκου, ενώ για το Ευρωπαϊκό ήταν πισωγύρισμα στην προσπάθεια του για κατάκτηση της 2ης θέσης.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Αναστάση Γ., Ψυχογιουδάκη Ε., Ρουσιά Α., Παναγιώτου Α., Παναγιώτου Κ., Ιωαννίδη Κ., Γιάννη Μ.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Χριστοφόρου Μ., Τίγρη Στ., Κλεάνθους Χ., Γεωργίου Ν., Αντωνίου Α., Ματθαίου Μ., Αυγουστή Μ., Χαραλάμπους Χρ., Χρυσάνθου Αν., Γεωργίου Β., Κλείτου Α.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

***Σε μια κίνηση άξια αναφοράς προχώρησε ο προπονητής του Ευρωπαϊκου Πανεπιστημίου, Φρίξος Πιερή, στο Β’ ημίχρονο. Ενώ φουτσαλίστρια του Πανεπιστημίου Κύπρου σταμάτησε να συμμετέχει στο παιχνίδι για να δέσει τα κορδόνια της, ο προπονητής των πορτοκαλί, ζήτησε από τις φουτσαλίστριες του να μην εκδηλώσουν επίθεση, σεβόμενος το αριθμητικό μειονέκτημα της αντίπαλης ομάδας, επιθυμία που έγινε και πραγματικότητα.

Τέτοιες κινήσεις αποτελούν την πεμπτουσία του Πανεπιστημιακού, και όχι μόνο, αθλητισμού αφού προάγουν τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοεκτίμηση και το “ευ αγωνίζεσθαι”!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending