fbpx

5 παίχτες που απογείωσαν την καριέρα τους με προπονητή τον Jurgen Klopp!

Ένας από τους προπονητές που ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια είναι και ο Jurgen Klopp.

Ο από το 2015 προπονητής της Liverpool φημίζεται για το “ψηλών οκτανίων” ποδόσφαιρο του, όπως χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς, εξαιτίας της μεγάλης έντασης που θέλει στο παιχνίδι της ομάδας του.

Πέρα όμως από το τακτικό κομμάτι, ο Klopp είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι εξαιρετικός “man manager”, εννοώντας πως ξέρει πως να χειρίζεται κάθε παίχτη ξεχωριστά.

Γι΄αυτό και οι αγκαλιές μετά τα ματς, γι’ αυτό και οι έντονοι πανηγυρισμοί, γι΄αυτό και κάποιοι ποδοσφαιριστές υπο τις οδηγίες τους πραγματικά απογείωσαν την απόδοση τους.

Αυτή το τελευταίο είναι που θα δούμε και παρακάτω, μιας και συγκέντρωσα 5 παίχτες που με προπονητή τον Jurgen Klopp πήραν το παιχνίδι τους σε άλλα επίπεδα. Δες ποιοι είναι:

 

1
Mohamed Salah

Έκανε πολύ καλές σεζόν ως δανεικός από τη Chelsea στη Fiorentina και τη Roma συγκεντρώνοντας πολλά κολακευτικά σχόλια, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη φρενίτιδα που προκαλεί φέτος το όνομα του Αιγύπτιου!

Υπο τις οδηγίες του Klopp ο αγαπημένος Μο των φίλων της Liverpool έσπασε φέτος το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος και μοιάζει να οδηγεί σχεδόν μόνος του τους reds στις επιτυχίες.

Η ταχύτητα του, η κινητικότητα του και οι ντρίπλες του τον κάνουν να μοιάζει αρκετές φορές καλύτερος και από τον Messi και καθόλου τυχαία δεν είναι τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον άλλω μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων για τον Salah!

2
Roberto Firmino

Αν το παιχνίδι του Klopp έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτό είναι η έντονη πίεση πάνω στην μπάλα που ξεκινά από τον επιθετικό.

Με άλλα λόγια ο Γερμανός θέλει τον σέντερ φορ του να είναι ένας πραγματικός διάβολος, πιέζοντας τους αμυντικούς του αντιπάλου για να κερδίσει την μπάλα.

Αυτό κάνει με μεγάλη επιτυχία ο Roberto Firmino και γι’ αυτό αρκετοί τον θεωρούν σαν τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή της ομάδας του Merseyside.

Μπορεί να μην είναι ο κλασικός γκολτζής (παρότι σκοράρει αρκετά), αλλά η συνεχής κίνηση του Βραζιλιάνου βάζει δύσκολα στους αμυντικούς και δημιουργεί χώρους για να μεγαλουργούν οι Salah και Mane.

3
Robert Lewandowski

Μπορεί σήμερα ο “Lewy” να είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά των σέντερ φορ, μπορεί να σφάζονται στα πόδια του όλα τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά κανείς δεν ξέρει τι πορεία θα είχε η καριέρα του αν δεν τον έπαιρνε στην Dortmund το 2010 ο Jurgen Klopp.

Στη Βεστφαλία ο Πολωνός έγινε πραγματικό κανόνι, με τον Klopp να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον σωματότυπο του και να στηρίζει όλη την επιθετική λειτουργία της Dortmund πάνω του.

Δεν είναι τυχαίο που όταν μετακόμιζε στην Bayern το καλοκαίρι του 2014 ή αξία του άγγιζε τα 50 εκατομμύρια ευρώ!

4
Mats Hummels

Για να αναγκαστεί η Bayern να πληρώσει 35 εκατομμύρια για να πάρει πίσω από την Dortmund ένα ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της, έβαλε το χέρι του και ο Jurgen Klopp.

Υπο τις οδηγίες του εκδηλωτικότατου προπονητή ο Hummels εξελίχθηκε σε ένα εξαιρετικό αμυντικό με αρχοντικό στυλ, στυλοβάτη σε κάθε επιτυχία των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε, αλλά και της εθνικής Γερμανίας.

5
Marco Reus

Στη θέση του Reus θα μπορούσε να είναι και ο Kagawa και ο Gotze ακόμα και ο Gundogan. Επέλεξα, ωστόσο, τον εξτρέμ από το Dortmund γιατί υπήρξε ο παίχτης πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η BVB όταν οι άλλοι σταρ της έφευγαν για άλλες πολιτείες.

Μάλιστα, αν ο Γερμανός εξτρέμ δεν υπέφερε τόσο συχνά από τραυματισμούς ίσως σήμερα να ήταν ένας από τα πλέον πολυσυζητημένα ονόματα της Ευρώπης.

Από το 2012 που πρωτοφόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα έγινε ένα από τα πλέον σημαντικότερα γρανάζια των Βεστφαλών και πλέον θεωρείται η σημαία της ομάδας.

Ποιος άλλος ποδοσφαιριστής ανελίχθηκε με τον Klopp προπονητή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending