fbpx

Νίκη πρωτιάς για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Νίκη που του χάρισε την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Αντρών πέτυχε χτες το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αφού επικράτησε στο ντέρμπι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με 85-73.

Όλες οι ενδείξεις προϊδέαζαν πως θα βλέπαμε μεγάλο ματς και το Α’ δεκάλεπτο απλά το επιβεβαίωσε. Το τέλος της Α’ περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με βραχεία κεφαλή (24-23).

Ήταν φανερό πλέον πως τα πάντα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες, λεπτομέρειες που ήταν ελαφρά υπερ του Ευρωπαϊκού στο Β’ δεκάλεπτο με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει τους φιλοξενούμενους μπροστά με 38-41.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου μπήκε στο παιχνίδι ο Σάϊμον Μιχαήλ, προσθήκη που αποδείχτηκε καταλυτική για την εξέλιξη του ματς.

Η είσοδος του διεθνή καλαθοσφαιριστή έγυρε την πλάστιγγα υπερ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που με επιμέρους σκορ 28-14 όχι μόνο ανέτρεψε το σκορ, αλλά έφτασε να προηγείται με το τέλος του Γ’ δεκαλέπτου με 11 πόντους διαφορά (66-55).

Οι φιλοξενούμενοι του Πανεπιστημίου της Έγκωμης βέβαια κάθε άλλο παρά παράτησαν το ματς και στο Δ’ και τελευταίο δεκάλεπτο κυνήγησαν την ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι όμως έχοντας το υπερ τους προβάδισμα δεν φαίνονταν διατεθειμένοι να το αφήσουν παίρνοντας έτσι την πολύ σημαντική νίκη!

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Κάσινος Ι., Χρίστου Στ., Καραμπατάκης Χρ., Χρίστου Α., Αυγουστίνου Γ., Πηλαβάς Χρ., Ignatovsky S., Μάρκου Π., Κυριακίδης Μ., Μιχαήλ Σ., Καραπιδάκης Α., Λοϊζίδης Χρ.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μικωνιάτης Α., Τσάκωνας Ν., Ζαρογιάννης Θ., Καραγιάννης Δ., Κουμής Μ., Σπυλιακόπουλος Δ., Καριολέμος Φ., Τσέτης Α., Σολωμού Σ., Μπουρίκας Ι.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending