fbpx

Το “Back in Black” του Κων/νου Καζέλη στους φιναλίστ του “Bacardi Legacy Global Cocktail Competition 2018”!

Εργάζεται σε ένα από τα καλύτερα μπαρς της πρωτεύουσας. Είναι δημιουργικός και φιλόδοξος, αγαπά και παθιάζεται με τη δουλειά του και έχει να βρίσκεται ανάμεσα στους φιναλίστ του φετινού Bacardi Legacy Global Cocktail Competition. Ο Κωνσταντίνος Καζέλης δίνει γεύση στις εξόδους μας και μας ξεσηκώνει με το Back in Black του.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο καθοριστικό και σημαίνοντα ρόλο έχει αποκτήσει ο bartender στη ζωή, στις βραδινές εξόδους και στη διασκέδασή μας τα τελευταία χρόνια. Τα ποτά που μας σερβίρει και οι συνταγές που μας προτείνει είναι ο απόλυτος συνδυασμός που μπορεί να ξεσηκώσει τα βράδια μας και να δώσει γεύσεις στις εξόδους μας.

Ο ρόλος του, όμως, δεν σταματάει σε αυτά. Ένας bartender έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους local bartenders, να θεωρηθεί ως ένας από τους πλέον υποσχόμενους στον χώρο του και να διεκδικήσει τον λαμπρό τίτλο του πλέον ικανού, δημιουργικού και διάσημου bartender της παγκόσμιας μπαρ σκηνής.

Κάπου εδώ εισβάλλει το Bacardi Legacy Global Cocktail Competition

Το Bacardi Legacy Global Cocktail Competition είναι ο εντυπωσιακός αυτός, παγκόσμιος διαγωνισμός, από τους πιο απαιτητικούς στον κόσμο, ο οποίος ζητάει τη δημιουργία, την προώθηση και την ανάδειξη ενός ποτού που θα σερβίρεται και θα αρέσει στο ευρύ κοινό, θα μπορεί να καταναλωθεί κάτω από πολλές περιστάσεις και θα έχει τη δύναμη (μμμ…και τη γεύση!!!) να αναδειχθεί ως το νέο classic ποτό, το οποίο θα ζητείται με το όνομά του και θα αποτελεί ένα brand που όλοι θα γνωρίζουν.

Bartenders από όλο τον κόσμο με ικανότητες, πάθος για δημιουργία και διασκέδαση, όραμα και φιλοδοξία να φτιάξουν ένα ποτό, για το οποίο θα μιλάει όλος ο κόσμος, το οποίο θα ζητάει ο κάθε καταναλωτής με το όνομά του και με την υπογραφή του δημιουργού του και το οποίο θα απολαμβάνει ο κάθε λάτρης του ποτού σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σκέφτονται outside the box, δοκιμάζουν, γεύονται, πειραματίζονται και μας παρουσιάζουν τα καλύτερα, τα πιο απλά (μα συνάμα δύσκολα), τα πιο ισορροπημένα και τα πιο διαχρονικά και εντυπωσιακά ποτά που έχουν δημιουργήσει.

Αν δεν είναι αυτό από μόνο του εντυπωσιακό και wow, τότε τι είναι; Ωωωπ! Και ναι! Σου έχουμε κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό! Στους φετινούς 3 φιναλίστ του Bacardi Legacy Global Cocktail Competition είναι ο Κωνσταντίνος Καζέλης, bartender ενός από τα πιο διάσημα μπαρ της Λευκωσίας και του κόσμου, του Lost and Found Drinkery, το οποίο ο ίδιος αποκαλεί το δεύτερο σπίτι του.

Ο Κωνσταντίνος έχει δημιουργήσει το Back in Black και έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις

Είναι, όπως ο ίδιος μας λέει, η «απάντησή» του στον όρο Legacy, η «εξέλιξη» του θρυλικού Cuba Libre και η φετινή του υπόσχεση, αλλά και ελπίδα για την κατάκτηση του Bacardi Legacy Global Cocktail Competition, της διεθνούς αναγνώρισης και της μεθυστικής επιτυχίας. Με μια μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα απλή προσέγγιση, ο Κωνσταντίνος χρησιμοποιεί σαν βάση του ποτού του το ρούμι Bacardi Carta Blanca και το παντρεύει μαγευτικά και ισορροπημένα γευστικά με Amaro, ζάχαρη, lime, αρωματικά bitters και τόνικ. Είναι μια ποιοτική, γευστική και δροσερή δημιουργία που αναδεικνύει ξεχωριστά και με πλήρη καθαρότητα όλα της τα επιμέρους συστατικά, αλλά ταυτόχρονα τονίζει στην ολότητά της τη μοναδική γευστική πανδαισία του πολλά υποσχόμενου Back in Black.

Το Back in Black του Κωνσταντίνου είναι ένα memoire, μια ωδή στην εξέλιξη που επιτυγχάνεται μέσα από τη σκληρή δουλειά, την επιμονή, την επιθυμία, την αφοσίωση και τον έρωτα για αυτό που ο ίδιος είναι ταγμένος να κάνει με όλο του το είναι. Το Cuba Libre, που είναι ένα από τα αγαπημένα του ποτά, αποτελεί την «υγρή» αναπαράσταση όλων των πιο πάνω πεποιθήσεων του Κωνσταντίνου για τη σκληρή δουλειά και αφοσίωση σε αυτό που αγαπάς και ξέρεις να κάνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας την ψυχή σου.

Στο φετινό Bacardi Legacy Global Cocktail Competition ο Κωνσταντίνος δίνει ένα κομμάτι του εαυτού του, αν όχι όλο του τον εαυτό, με τη συμμετοχή του και το εντυπωσιακό -σε γεύση, ουσία, μηνύματα και πεποιθήσεις- κοκτέιλ του. Δεν αρκούσε για τον ίδιο μια δυνατή συνταγή και γεύση, αλλά και ένα δυνατό μήνυμα, ένα δυνατό φορτίο πεποιθήσεων. Ο συνδυασμός όλων αυτών είναι που θα εκτόξευε το Back in Black του. Και μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει και μάλιστα με το παραπάνω!

Γιατί Black; Μα πολύ απλά γιατί το Μαύρο είναι το ιδανικό χρώμα για την απορρόφηση του φωτός, σύμφωνα με τη Φυσική. Είναι το χρώμα που μπορεί επίσης, βάσει της θερμοδυναμικής λειτουργίας, να εκπέμπει το φως που απορροφά.

Αν το Φως, τώρα, μεταφορικά είναι η Γνώση, τότε το Μαύρο απορροφά κάθε ακτίνα Γνώσης με την οποία έρχεται σε επαφή και έτσι μπορεί στη συνέχει να την εκπέμψει. Το Μαύρο είναι για τον Κωνσταντίνο μια δήλωση για την εξέλιξη.

Με το απλό Back in Black, λοιπόν, καταφέρνει με τεράστια επιτυχία να φέρει πίσω το Cuba Libre που τόσο αγαπά, εξελιγμένο, ποιοτικότατο, γευστικότατο και εντυπωσιακότατο.

Back in Black, λοιπόν, και πίνουμε στη νίκη του!


Back in Black- Συστατικά:
  • 45ml ρούμι Bacardi Carta Blanca
  • 20ml Amaro ( Averna, Ramazzotti, Montenegro )
  • 15ml Sweetend Sour Mix (φρέσκος χυμός λάιμ ανακατεμένος με λευκή ζάχαρη)
  • 2 ριξιές Dr. Adams Bokers Bitters
  • τόνικ

Πηγή: reporter.com.cy – Νικολέττα Γεωργίου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending