fbpx

3+1 στιγμές που έχουν τη σφραγίδα του Στάθη Αλωνεύτη!

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Αρκετοί μάλιστα τον θεωρούν και τον καλύτερο Κύπριο ποδοσφαιριστή που είδαμε ποτέ στα γήπεδα.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Στάθης Αλωνεύτης, στα 35 του πλέον, μπορεί να λέει πως έκανε μια αξιοθαύμαστη καριέρα παίζοντας στους 2 αιώνιους αντίπαλους του ποδοσφαίρου μας (Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ), ενώ δοκίμασε την τύχη του και στο εξωτερικό (Λάρισα και Energie Cotbus) κερδίζοντας τίτλους και φήμη.

Από το 2003 που άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής στην Ομόνοια δεν δίσταζε να μας θυμίζει συχνά – πυκνά πως διαθέτει σπάνια, για τα κυπριακά δεδομένα, τεχνική.

Έτσι, μάζεψα 3+1 στιγμές που έχουν την υπογραφή του Λευκωσιάτη εξτρέμ και σου τις παρουσιάζω πιο κάτω:

 

1
Αυτός το άρχισε, αυτός το τέλειωσε!

Είμαστε στη σεζόν 2008-09 με τον Στάθη Αλωνεύτη να έχει επαναπατριστεί για την Ομόνοια μετά από 3 χρόνια στο εξωτερικό.

Εδώ, σε ντέρμπι με τον Απόλλωνα, σημειώνει ένα πανέμορφο τέρμα. Ο ίδιος ξεκίνησε την ενέργεια με μια ντρίπλα που λίγοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές μπορούν να κάνουν.

Εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του, μπήκε στην περιοχή των γαλάζιων, δέχτηκε μπαλιά από τον Οκκά και σκόραρε το μοναδικό τέρμα του αγώνα!

2
Trademark Αλωνεύτης!

Την ίδια χρονιά και πάλι σε ντέρμπι με την Ανόρθωση ο 35χρονος σήμερα εξτρέμ με μια αρχοντική κίνηση “σέρβιρε” την μπάλα στον Μιχάλη Κωνσταντίνου που άνοιξε το δρόμο σε μια μεγάλη νίκη της Ομόνοιας μέσα στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Ήταν μια κίνηση, από τις πλέον χαρακτηριστικές του Αλωνεύτη, δείγμα της μεγάλης του κλάσης και μια από τις πολλές κινήσεις που του έδωσαν τον χαρακτηρισμό του φαντεζί ποδοσφαιριστή που χαίρεσαι να βλέπεις στα γήπεδα μας.

3
Διεθνών προδιαγραφών γκολάρα!

Μην νομίζεις όμως πως ο Αλωνεύτης έκανε “μαγικά” μόνο στην Ομόνοια. Από το 2012 μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ και παρά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, φρόντιζε να δείχνει την κλάση του και με τη φανέλα των γαλαζοκιτρίνων.

Το τέρμα του απέναντι στη Slavia Praha πέρσι το καλοκαίρι στα πλαίσια των play-off του Champions League ήταν μια από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του.

Ο τρόπος που τσιπάρει την μπάλα και τη στέλνει να περάσει πάνω από τον αντίπαλο πορτιέρε είναι απλά ακόμα μια απόδειξη του ταλέντου του.

4
Ποιο πόδι του Αλωνεύτη είναι τελικά;

Ο Στάθης Αλωνεύτης έγινε, άθελα του βέβαια, πρωταγωνιστής σε ένα από τα μεγαλύτερα τρολ όλων των εποχών στην κυπριακή τηλεόραση.

Σε ένα παιχνίδι Ομόνοια – Αναγέννηση ο διεθνής εξτρέμ ζήτησε πέναλτι σε μια φάση. Όταν ήρθε η ώρα να αναλύσει τη φάση ο Γιαννάκης Κυπριανίδης στην εκπομπή “Replay” το μπέρδεμα με τα πόδια του μας έκανε γνωστούς μέχρι την Ελλάδα και την σατιρική εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”.

Τελικά, ποιο πόδι του Αλωνεύτη, κύριε Κυπριανίδη, το αριστερό ή το δεξί;

Ποια στιγμή θεωρείς εσύ ως την κορυφαία στην καριέρα του Στάθη Αλωνεύτη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending