fbpx

“Τhrania.com”: Η Χριστίνα μας μίλησε για την ξεχωριστή εκπαιδευτική ιστοσελίδα της!

Σπουδάζεις για να γίνεις εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή είσαι ήδη διορισμένος; Ψάχνεις διαρκώς νέες πηγές μάθησης για να εμπλουτίσεις το μάθημά σου, ώστε να το κάνεις πιο ενδιαφέρον, προσιτό και κατανοητό προς τους μικρούς μαθητές σου;

Αν η απάντησή σου είναι θετική, μάθε πώς υπάρχει μια ελληνική ιστοσελίδα με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, η οποία φτιάχτηκε για ‘σένα (και όχι μόνο).

Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για τη μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική ιστοσελίδαthrania.com“, την οποία θα θες να επισκεφτείς από σήμερα κιόλας. Πρόκειται για την πιο πολύχρωμη, γεμάτη ζωντάνια και φαντασία εκπαιδευτική ιστοσελίδα που αξιοποιεί πλήρως τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), προκειμένου να φτιαχτεί το εκάστοτε υλικό.

Official Facebook page: Θρανία

Η δημιουργός και διαχειρίστρια της ιστοσελίδας, Χριστίνα Μπέσιου, είναι μια νεαρή εκπαιδευτικός και περήφανη μαμά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια κωμόπολή της Φθιώτιδας, στη Μαλεσίνα. Ακολούθως, σπούδασε στο Παιδαγωγικό Αθήνας και έκτοτε ζει και εργάζεται στην πρωτεύουσα.

Της αρέσει να καταπιάνεται με ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά – τεχνολογικά, να διαβάζει και να αναζητεί νέους τρόπους, ώστε να κάνει τη διαδικασία της μάθησης πιο εύκολη, πιο γρήγορη αλλά κυρίως ουσιαστική.

Πρόσφατα, επικοινωνήσαμε μαζί της για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτήν την νέα και με μπόλικο χρώμα ιστοσελίδα της, την οποία -ομολογούμε- ότι έχει επιμεληθεί με τόση πολλή αγάπη και μεράκι, αφού το τελικό αποτέλεσμά της είναι τόσο όμορφο, όσο και παιδαγωγικό.

Δες πιο κάτω τα όσα μας είπε:

 

Γεια σου Χριστίνα. Καταρχάς, θες να μας πεις τι είναι τα “Θρανία” και με ποια αφορμή τα έχεις δημιουργήσει;
Official Facebook page: Θρανία

Τα θρανία είναι μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές του Δημοτικού. Τα θρανία πρωτοδημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο του 2014. Ένα χρόνο πριν, είχα ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Αθηνών.

Από πάντα μου άρεσε να καταπιάνομαι με τις Νέες Τεχνολογίες και αυτό που ήθελα τελειώνοντας τη σχολή, ήταν να έχω έτοιμο ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού μου υλικού. Και αυτό που ήθελα κυρίως, ήταν να έχει πολύ χρώμα. Το χρώμα δυστυχώς, λείπει από τη σχολική ζωή των μαθητών.

Με τον καιρό δεν ήθελα το υλικό μου να το χρησιμοποιώ εγώ μόνο, ήθελα να το μοιραστώ για να “διαδώσω” την ιδέα περί χρώματος  και  να το εντάξουμε περισσότεροι στη μαθησιακή διαδικασία ως ενθαρρυντικό στοιχείο ενασχόλησης, ως εξωτερικός παράγοντας που θα διευκολύνει το δύσκολο έργο μας.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η συγκεκριμένη εκπαιδευτική ιστοσελίδα και σε ποιες ομάδες ατόμων απευθύνεται κυρίως;
thrania.com

Περιλαμβάνει φύλλα εργασίας για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά όλων των τάξεων του Δημοτικού, εκπαιδευτικές αφίσες για τα βασικά μαθήματα, βιντεάκια, στοχευμένες ασκήσεις, υλικό για τον δάσκαλο, υλικό για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά άρθρα και συμβουλές και πολλά ακόμα.

Προς το παρόν, το διαθέσιμο υλικό απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό. Απευθύνεται σε γονείς που αναζητούν  βοήθεια στην καθημερινή μελέτη των παιδιών αλλά και στους δασκάλους για τον εμπλουτισμό του δικού τους υλικού.

Το υλικό που διανέμεις είναι δωρεάν; Αν ναι, πώς μπορεί κάποιος να το αποκτήσει;
thrania.com

Ναι, είναι δωρεάν και δεν απαιτείται εγγραφή. Μπορεί όποιος επιθυμεί, να κατεβάσει το υλικό αποθηκεύοντας το στον υπολογιστή του.

Έπειτα, μπορεί να το χρησιμοποιήσει εντός ή εκτός της τάξης, εφόσον τηρούνται οι όροι χρήσης που υπάρχουν στα θρανία.

Ποια είναι τα στοιχεία που λαμβάνεις πάντα υπόψη όταν ετοιμάζεις το εκάστοτε υλικό;
thrania.com

Αρχικά, έχω στο νου μου τι ξέρει ήδη ο μαθητής και τι θέλουμε να μάθει. Ο σκοπός μου είναι μέσα από το υλικό μου να διευκολύνω τον μαθητή που ενδεχομένως δυσκολεύεται σε κάτι.

Επιπλέον, κατά την προετοιμασία, προσπαθώ να παρουσιάσω το κάθε ψηφιακό αρχείο διαφορετικά, με άλλα χρώματα και γραφικά, ώστε να προκαλέσω τον ενθουσιασμό του μαθητή και την προσοχή του να ασχοληθεί με αυτό.

Το στοίχημα είναι να ενεργοποιήσω το ενδιαφέρον του μαθητή μέσω της εικόνας σε πρώτη φάση, ώστε στη συνέχεια να ασχοληθεί ουσιαστικά και με συγκέντρωση.

Ποια στοιχεία πιστεύεις ότι κάνουν τη ιστοσελίδα σου ιδιαίτερη και ξεχωριστή από τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες;
Official Facebook page: Θρανία

Τα θρανία έχουν τη μορφή ενός μοντέρνου website και έχω επενδύσει πολύ κόπο και χρόνο σε αυτό. Επέλεξα τα θρανία να διαφέρουν από τη μορφή που έχουμε συνηθίσει, την τύπου blog, ώστε να είναι πιο εύκολη η πλοήγηση, αλλά και αισθητικά πιο ικανοποιητικό το αποτέλεσμα.

Επιπλέον, προσπαθώ να ανανεώνω συνεχώς το υλικό μου, ακόμα και μέρα παρά μέρα, και με ενδιαφέρει να ακούω τις ανάγκες των γονέων και των συναδέλφων για να φτιάχνω όσο γίνεται πιο επίκαιρο και στοχευμένο υλικό.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που σου δίνει ώθηση να συνεχίζεις να εμπλουτίζεις διαρκώς τα thrania με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό;
Official Facebook page: Θρανία

Η στήριξη του κόσμου και η αγάπη τους για αυτό που κάνω. Λαμβάνω μεγάλη αγάπη για τα θρανία και πολύ θετικά σχόλια και αυτή είναι η ανταμοιβή μου για τον κόπο μου.

Εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα των θρανίων, πώς μπορεί κάποιος να λαμβάνει ενημερώσεις για το τρέχον υλικό που ετοιμάζεις κάθε φορά;
Official Facebook page: Θρανία

Μπορεί μέσω των social media των “θρανίων”. Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα των “θρανίων” στο Facebook και στην προσωπική μου σελίδα στο Instagram.

Τέλος, ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι και πώς θα επιχειρήσεις να τους υλοποιήσεις;
Official Facebook page: Θρανία

Τα σχέδια και οι ιδέες είναι πάρα πολλές. Ήδη κάποιες από αυτές τις έχω ξεκινήσει, όπως τα εκπαιδευτικά βίντεο μεταβρεφικής ηλικίας, το e-shop μου. Στο μέλλον θέλω να προσθέσω υλικό για το Γυμνάσιο και την Αγγλική γλώσσα.

Γενικά, θέλω τα θρανία να γίνουν ένα εκπαιδευτικό portal με δωρεάν υλικό για όλες τις βαθμίδες. Μεγαλεπήβολο σχέδιο, αλλά θα το παλέψω, ίσως και με συνεργασίες.

Ευχαριστούμε τη Χριστίνα για όσα μας είπε και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για την εκπαιδευτική ιστοσελίδα της! ????

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending