fbpx

Διπλασίασε τις νίκες του το Ευρωπαϊκό και γλυκοκοιτάζει τον τίτλο!

Έκανε 2 τις νίκες του το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας Γυναικών, επικρατώντας του Πανεπιστημίου Κύπρου με 0-3 σετ και πλέον θα παίξει τα ρέστα του για τον τίτλο στα 2 παιχνίδια που απομένουν με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η επικράτηση του Πανεπιστημίου της Εγκώμης πάντως ήταν πιο δύσκολη από ότι δείχνει το σκορ, αφού το Πανεπιστήμιο Κύπρου πάλεψε κάθε πόντο, χάνοντας ειδικά τα 2 τελευταία σετ στις λεπτομέρειες.

Στο 1ο σετ οι φιλοξενούμενες μπήκαν καλύτερα και εκμεταλλευόμενες τη “δύναμη πυρός” τους στο φιλέ έκτισε μια μικρή διαφορά της τάξης των 4-5 πόντων. Αυτή η διαφορά αποδείχτηκε ικανή να τους χαρίσει και το πάντα πολύτιμο πρώτο σετ με 16-25.

Το 2ο σετ ωστόσο ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Οι πετοσφαιρίστριες του Πανεπιστημίου Κύπρου ήθελαν πολύ την ισοφάριση και το έδειξαν με κάθε τρόπο.

Από την πλευρά τους, οι πετοσφαιρίστριες του Ευρωπαϊκού ήθελαν το 0-2 σετ για να εξασφαλίσουν ισχυρό προβάδισμα νίκης.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δούμε μερικά εξαιρετικά ράλι, με μπόλικο πάθος και από τις 2 ομάδες. Τελικά, το σετ κατέληξε στο Ευρωπαϊκό με 23-25.

Πλέον, το 3ο σετ ήταν “όλα για όλα” και για τους 2 μονομάχους. Το μεν Ευρωπαϊκό με άλλο ένα σετ έπαιρνε και την πολύτιμη νίκη, το δε Πανεπιστήμιο Κύπρου κυνηγούσε την πιθανότητες του για να μείνει στο παιχνίδι.

Κάθε πόντος είχε τη σημασία του με τις γηπεδούχες να παρουσιάζονται καλύτερες στο μεγαλύτερο διάστημα του σετ και να προηγούνται σταθερά, από ένα σημείο και μετά, με 2-3 πόντους διαφορά. Το Ευρωπαϊκό, όμως, εκμεταλλευόμενο το σερβίς του στους τελευταίους κρίσιμους πόντους έκανε την ανατροπή και πήρε το σετ (24-26) και μαζί και το παιχνίδι.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Λαμπάσκη Δ., Δημητρίου Κ., Μαραγκού E., Χατζηκωστή Δ., Χαρτζιώτη Μ., Χατζηγεωργίου Χ., Γεωργίου Π., Πέτρου Ε., Γεωργιάδου Α., Γιακουμή Α., Λιάτσου Α.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Παπαδοπούλου Μ., Παραδεισιώτη Ε., Νάγια Χ., Χριστοδούλου Α., Χαραλάμπους Β., Μαραγκού Γ., Καφίπη Μ, Μαρίνου Κ., Οικονόμου Ζ., Κοβαλένκο Σ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending