fbpx

5 εξαιρετικές ταινίες με αθλητικό χαρακτήρα!

Ο αθλητισμός και η πορεία ενός αθλητή μπορούν εύκολα να επηρεάσουν και να συγκινήσουν την ανθρώπινη ψυχολογία, γι’ αυτό και οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί ταινιών, συχνά “επενδύουν” στην συγκεκριμένη θεματολογία.

Ακόμα και η πιο μέτρια ταινία που έχει ως κεντρικό θέμα το μεγαλείο και τη δύναμη ψυχής ενός αθλητή αποκτά μεγάλη αξία και ανεβαίνει επίπεδα πολλές φορές εξαιτίας του θέματος της.

Οι ταινίες με αθλητικό περιεχόμενο είναι αρκετές. Παρακάτω ξεχώρισα κάποιες από τις πιο πετυχημένες και σου τις παρουσιάζω:

 

1
Moneyball

thedailybeast.com

Πρόκειται για μια αμερικάνικη δραματική ταινία του 2011 στην οποία πρωταγωνιστούν οι Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill και Philip Seymour Hoffman.

Παρά τον μικρό προϋπολογισμό και τις συγκρατημένες φιλοδοξίες, ο μάνατζερ της ομάδας baseball του Oakland αποφασίζει το 2001, ενάντια στις καθιερωμένες πρακτικές, να στήσει μια ομάδα εμπιστευόμενος την στατιστική και τις αναλύσεις ενός ειδικού των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Την συστήνω ανεπιφύλακτα!

2
Southpaw

movies.blog.austin360.com

Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, παντρεμένος με τον παιδικό του έρωτα και πατέρας ενός έξυπνου κοριτσιού, ο Billy Hope έχει ό,τι είχε ονειρευτεί. Μέχρι που θα τα χάσει όλα σε μια στιγμή, ξεκινώντας από τον πάτο για να φτάσει ξανά στην κορυφή.

Στην αμερικάνικη ταινία του 2015 πρωταγωνιστούν οι Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker, Oona Laurence και Naomie Harris. Η συγκεκριμένη αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου.

3
Invictus

www.crossmap.com

Ο Clint Eastwood σκηνοθετεί την αμερικάνικη ταινία του 2010 “Ανίκητος” και μας διηγείται την πραγματική ιστορία του Nelson Mandela (Morgan Freeman) που ένωσε τις δυνάμεις του με τον αρχηγό της ομάδας rugby της Νότιας Αφρικής, Francois Pienaar (Matt Damon), για να συμφιλιώσουν τη διχασμένη πατρίδα τους.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Mandela γνωρίζει ότι το έθνος του παραμένει φυλετικά και οικονομικά διχασμένο στον απόηχο του apartheid.

Με την πίστη ότι μπορεί να ενώσει το έθνος κάτω από την παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού, ο Mandela ενώνει τις δυνάμεις του με την ομάδα rugby της Νότιας Αφρικής που ενάντια σε όλες τις πιθανότητες καταφέρνει να φτάσει στον τελικό του πρωταθλήματος του 1995.

Μια ταινία που μπορεί να κυκλοφόρησε πριν 8 χρόνια, ωστόσο αξίζει ακόμα και σήμερα να την δεις!

4
42

www.legendary.com

Το “42” ήταν ο αριθμός της φανέλας του Jackie Robinson, του θρύλου του baseball, που ήταν ο πρώτος έγχρωμος παίκτης που έσπασε τον ρατσιστικό περιορισμό των λευκών και αγωνίστηκε στις μεγάλες κατηγορίες του αθλήματος.

“42” ήταν και ο τίτλος της ταινίας που προβλήθηκε το 2013 στους κινηματογράφους και μιλά για την αληθινή αυτή ιστορία. Το σενάριο είναι δραματικό-αθλητικό και πρωταγωνιστούν οι Chadwick Boseman, Harrison Ford, Nicole Beharie και άλλοι.

Η ταινία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αποτελεί πάντα μια πολύ καλή πρόταση.

5
Rush

motorpasion.com

Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφερόμαστε στην ταινία Rush. Πρόκειται για μια ταινία περιπέτειας, επίσης αμερικάνικης προέλευσης, του 2013 και τα μηνύματα τα οποία απορρέουν από αυτήν είναι πραγματικά αμέτρητα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο “play boy” Βρετανός πιλότος James Hunt μπαίνει στον θαυμαστό κόσμο της Formula 1 και μετά το ριψοκίνδυνο στυλ του γρήγορα αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή.

Ανάμεσα σε αυτόν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα σταθεί ένας μοναδικός και αλάνθαστος αντίπαλος, ο Αυστριακός Niki Lauda. Η πορεία και η σκηνοθεσία της ταινίας, πραγματικά σε καθηλώνει!

Αυτές ήταν ορισμένες από τις κορυφαίες ταινίες οι οποίες χαρακτηρίζονται έντονα από το αθλητικό στοιχείο. Αν έχεις απολαύσει οποιαδήποτε άλλη, την οποία θα ήθελες να μας προτείνεις, μη διαστάσεις να το κάνεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending