fbpx

5 τροφές που θα κάνουν τα μαλλιά σου να είναι υγιή και λαμπερά!

Το όνειρο των περισσότερων γυναικών είναι να έχουν μακριά και γεμάτο υγεία μαλλιά.  Παρ’ όλα είναι δύσκολο να ξοδεύεις χρήματα κάθε μήνα για να κάνεις ακριβές θεραπείες για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή.

Γι’ αυτό υπάρχει και ο πιο οικονομικός και μόνιμος τρόπος. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να εντάξεις στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές που “προτιμούν” τα μαλλιά σου.

Δες τις τροφές εδώ:

1
Σολωμός

Ο σολωμός πέρα από τις βιταμίνες A, B και D, το ασβέστιο και σίδηρο που προμηθεύει τον οργανισμό σου, αποτελεί και την καλύτερη πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, καθώς δε μπορεί να τα συνθέσει μόνος του.

Σύμφωνα με κλινικές έρευνες τα Ω-3 είναι το κύριο συστατικό που θα κάνουν τα μαλλιά σου να λάμπουν, αλλά και να αναπτυχθούν γρηγορότερα.

2
Γλυκοπατάτες

Ένα από τα πιο νόστιμα λαχανικά κατ΄εμένα, αλλά και με απίστευτα οφέλη για την υγεία σύμφωνα με τους ειδικούς. Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο, βιταμίνη C, και D.

Επίσης είανι εξαιρετική πηγή Β-καροτίνης που κάνει τα μαλλιά σου να είναι πιο λαμπερά από ποτέ. Και αυτό γιατί το σώμα σου μετατρέπει την ουσία αυτή σε βιταμίνη Α, η οποία είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία οξυγόνου στο τριχωτό της κεφαλής. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σου μεγαλώνουν και γίνονται πιο ζωντανά.

3
Μπανάνες

Η μπανάνα είναι το φρούτο που συνηθίζεις να τρως και βελτιώνει την εικόνα των μαλλιών σου χωρίς να το ξέρεις. Οι μπανάνες, είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο –η έλλειψή του από τον οργανισμό οδηγεί σε τριχόπτωση.

Ταυτόχρονα περιέχει βιοτίνη ή αλλιώς βιταμίνη Η ή Β7, μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β, που χρησιμοποιείται και στα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικών για την ενδυνάμωση του τριχωτού.

4
Πιπεριές

Κυρίως οι κόκκινες και οι κίτρινες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στη σύνθεση κολλαγόνου στον οργανισμό σου, δηλαδή της πρωτεΐνης που αναπαράγει και αναπλάθει την τρίχα, ενώ παράλληλα βοηθάει στη λάμψη των μαλλιών.

5
Ξηροί καρποί

Πιο συγκεκριμένα τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα κάσιους είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, αλλά και σε λινολενικό οξύ – Ω3, που θα χαρίσουν στα μαλλιά σου τη λάμψη και την ανάπτυξη που επιθυμείς.

Εσύ  με ποια τροφή θα ξεκινήσεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending