fbpx

Αυτές οι μασκότ κλέβουν τις εντυπώσεις στα αγγλικά γήπεδα!

Οι μασκότ χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό ως σύμβολα καλής τύχης. Εξάλλου, στα γαλλικά “mascotte” σημαίνει γούρι.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος όμως για να καταλάβουν οι σύλλογοι ότι, μέσω της χρήσης μιας μασκότ, υπήρχε μια ευκαιρία μάρκετινγκ διαθέσιμη.

Από το να προσελκύσουν νέους οπαδούς μέχρι να πουλήσουν εμπορεύματα με βάση τη μασκότ, η χρήση τους στο ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.

Βρήκα και σου παρουσιάζω πιο κάτω μασκότ στα γήπεδα της Αγγλίας με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Δες ποιες είναι:

 

1
Moonchester (Manchester City)

Ένας συνδυασμός του φεγγαριού και του Manchester “γέννησε” τον εκπρόσωπο της Manchester City.
Ο Moonchester είναι ένας εξωγήινος από το Blue Moon που “άκουσε τα μηνύματα για ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό σύλλογο” και τους ακολούθησε πρώτα στο Maine Road και στη συνέχεια στο Etihad Stadium. Παρά το υποχρεωτικό γιγαντιαίο κεφάλι έχει μια φίλη την Moonbeam.

2
Pete the Eagle (Crystal Palace)

Ο Pete ο αετός, που κάνει την παρουσία αισθητή πριν από κάθε αγώνα της Crystal Palace, έχει γίνει γνωστός για το στυλ του, αφού φορά γυαλιά ηλίου ανά πάσα στιγμή.

3
Harry the Hatter (Luton Town)

Η μάλλον λεπτή γραμμή ανάμεσα στο “αστείο” και το “ανατριχιαστικό” είναι η ιδιαίτερη περίπτωση για την μασκότ της Luton, τον Harry τον Καπελά, γιατί δεν ξέρεις τι να νιώσεις όταν τον δεις.

Περπατάει χαρωπός όλο το γήπεδο πριν τον αγώνα φορώντας το χαρακτηριστικό του καπέλο.

4
Cyril the Swan (Swansea)

Η μασκότ της Swansea είναι ένα ζώο που έχει να κάνει με την ομάδα. Ο Cyril είναι ένας σιωπηλός κύκνος, αλλά αυτό δεν τον κρατά μακριά από προβλήματα.

Το πουλί έχει εμπλακεί σε υποθέσεις με την αστυνομία επανειλημμένα – συχνά για επιθέσεις κατα των αντιπάλων, των οπαδών, ακόμη και των μασκότ αντιπάλων. Ο Cyril παντρεύτηκε τη γυναίκα του Cybil το 2005 και από τότε ηρέμησε κατά πολύ.

5
Sammy the Shrimp (Southend United)

Εμπνευσμένοι από τις ακτές του Essex, οι διοικούντες της Southend αποφάσισαν ο σύλλογος τους να έχει ως μασκότ μια γαρίδα, τον Sammy.

Ο Sammy, που έχει μονίμως ζωγραφισμένο ένα χαμόγελο στα χείλη, έχει ένα φίλο τον Elvis.

6
El Tel (Portsmouth, 1997-98)

Μια από τις αλλαγές του Terry Venables, που ήταν στη θέση του προπονητή της Portsmouth στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ήταν η δημιουργία μιας φουσκωτής εκδοχής του εαυτού του, για να είναι η μασκότ του συλλόγου για την περίοδο 1997/98. 

Gunnersaurus (Arsenal)

www.101greatgoals.com

Πάνε πάνω από 20 χρόνια (1994) από τότε που ο οπαδός της Arsenal, Peter Lovell, υπέβαλε πρόταση για μια νέα μασκότ των “κανονιέρηδων” και ο Gunnersaurus εδραιώθηκε σταθερά ως μια από τις διασημότερες μασκότ στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ποια μασκότ σου έκανε περισσότερη εντύπωση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending