fbpx

Γνωρίσαμε τον Κύπριο φοιτητή-κομμωτή που κουρεύει άστεγους στο Λονδίνο!

Πρόσφατα μιλήσαμε με ένα Κύπριο φοιτητή 24 χρονών, που στον ελεύθερο του χρόνο τα Σαββατοκύριακα κάνει κάτι αρκετά ενδιαφέρον και διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να κουρεύει δωρεάν άστεγα άτομα στο Λονδίνο, μιας και είναι φοιτητής κομμωτικής.

Ο Πόλυς Κελεπέσιης σπουδάζει κομμωτική στο Sassoon Academy of London. Τα ενδιαφέροντα μου είναι η μαγειρική, ποδόσφαιρο και gaming.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε για αυτή την ανθρωπιστική του πράξη:

 

Γεια σου Πόλυ. Αρχικά, θες να μας εξηγήσεις πότε πήρες την απόφαση να κάνεις δωρεάν κτενίσματα σε άστεγους; Ποια ήταν η αφορμή;

Όλα ξεκίνησαν όταν συζητούσα με την κοπέλα μου για το πόσο άσχημο είναι να βλέπεις όλο αυτό τον κόσμο στους δρόμους, ξέροντας ότι δεν έχουν φαγητό, στέγη και μια ευκαιρία σαν εμάς.

Μου έδωσε την ιδέα να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου στην κομμωτική για να προσφέρω, ας είναι και έτσι, κάτι διαφορετικό σε αυτούς τους ανθρώπους. Χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς δεσμεύσεις.

Ήθελες από πάντα να σπουδάσεις στο Λονδίνο και ειδικά τη συγκεκριμένη σπουδή; Πότε και γιατί το αποφάσισες;

Από μικρός ήθελα να κάνω αυτό το επάγγελμα, επειδή μου αρέσει να δημιουργώ και με τη δουλειά μου να κάνω τους ανθρώπους να αγαπήσουν τον εαυτό τους, μέσω του τι βλέπουν στον καθρέφτη.

Αποφάσισα πριν 1 χρόνο να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα μετά τη στήριξη της οικογένειας και της κοπέλας μου στην απόφαση να έρθω στο Λονδίνο για να έχω την καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα που ακολουθώ.

Ήταν δύσκολη απόφαση για το λόγο ότι ήταν μια καινούρια αρχή για ‘μένα, αλλά κάθε αρχή είναι δύσκολη.

Μπορεί κάποιος άλλος να σε βοηθήσει με κάποιον τρόπο σε αυτό που κάνεις τα Σαββατοκύριακα; Αν ναι, πώς;

Αν υπάρχει κάποιος/α που σπουδάζει  ή βρίσκεται Λονδίνο και θέλει να συμμετέχει σε αυτό που κάνω, ευχαρίστως να μου στείλει ένα μήνυμα και όσο πιο πολλά χέρια βοήθειας έχουμε, τόσο το καλύτερο.

Μπορούν επίσης να με ενημερώσουν πού μπορώ να βρω πιο πολλούς άστεγους και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου.

Τι θα συμβούλευες τους νέους της ηλικίας σου, ειδικά όσοι σπουδάζουν στο εξωτερικό και έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια κοινωνικά θέματα;

Όταν μπορούν να βοηθήσουν να το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη για το λόγο ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους, απλά σταθήκαμε λίγο πιο τυχεροί στη ζωή.

Πώς θα ήθελες να συνεχίσεις την καριέρα σου μετά τις σπουδές σου; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από σήμερα;

Θα ήθελα να συνεχίσω δουλεύοντας σε fashion shows για να είμαι ειλικρινής, αλλά όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω να βρω πρώτα δουλειά στο Λονδίνο, σε κάποιο κομμωτήριο.

Όταν κάνουμε σχέδια για το μέλλον, γελά ο Θεός. Μακάρι να έχουμε την υγεία μας πάνω από όλα, να εκτιμούμε τα καθημερινά απλά πράγματα που έχουμε και όταν έρθει η ώρα, η μοίρα μας επιφυλάσσει κάτι για όλους.

Ευχαριστούμε τον Πόλυ για όσα μας είπε και του ευχόμαστε να πετύχει κάθε στόχο του στο μέλλον! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending