fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους & Κύπριες πώς και πού θα περάσουν το Πάσχα φέτος!

Το Πάσχα πάντα είναι μια χριστιανική γιορτή, και ξεχωριστή για να μαζευτεί ξανά όλη η οικογένεια.

Είναι οι μέρες που έρχονται όλοι πιο «κοντά» και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ζήσαμε οικογενειακές στιγμές, μετά την Ανάσταση του Χριστού.

Συναντήσαμε Κύπριους και Κύπριες και μας είπαν πώς θα περάσουν αυτές τις μέρες:

1
Περίπτωση Κύπριου, 25 χρονών

  • Το Πάσχα, αν και είναι μια οικογενειακή γιορτή, πάντα περνάμε αυτές τις γιορτές στο χωριό μου και ως συνήθως βαριέμαι όλη μέρα. Είμαι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, παίζω στο laptop και βλέπω τηλεόραση. Τη Μεγάλη Τετάρτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο της Αναστάσεως, πηγαίνω στην εκκλησία και παρακολουθώ τη λειτουργία, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ψήνουμε στο σπίτι. Έχει κόσμο στο σπίτι, βλέπω συγγενείς, θείους, ξαδέλφια και περνάμε όμορφα τη μερα μας“.

2
Περίπτωση Κύπριας, 30 χρονών

  • Κάθε χρόνο μαζί με το σύζυγό μου, και τα δυο μικρά μας παιδάκια, πηγαίνουμε στο εξοχικό μας, όπου και ετοιμάζουμε το τραπέζι, ψήνοντας κρέας στα κάρβουνα. Περνάμε τις Άγιες αυτές μέρες στο χωριό μας, πηγαίνοντας εκκλησία, βάφοντας αυγά, ετοιμάζοντας φλαούνες και τσουρέκια με τις γιαγιάδες. Τα παιδιά μου έρχονται πιο κοντά στην παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα“.

3
Περίπτωση Κύπριου, 24 χρονών

  • “Κάθε χρόνο με την οικογένεια μου, ετοιμαζόμαστε για εκδρομή από τη Λευκωσία και πηγαίνουμε στο Πεντάκωμο, στη Λεμεσό, όπου βρίσκονται οι συγγενείς μας. Εκεί γίνεται ένα μεγάλο  φαγοπότι  με συγγενείς και φίλους καθώς και ψήσιμο του φαγητού στα κάρβουνα. Αυτό που μου αρέσει και ανυπομονώ πιο πολύ, είναι τα παιχνίδια που ετοιμάζουν στην εκκλησία και βλέπεις πολύ ανταγωνισμό”.

4
Περίπτωση Κύπριου, 28 χρονών

  • Το Πάσχα ίσως να είναι μια οικογενειακή γιορτή, αλλά στο τέλος γίνεται μια βαβούρα. Συγκεντρωνόμαστε σε σπίτια συγγενών, είτε στην Πάφο, είτε στους συγγενείς στη Λευκωσία. Ετοιμάζουμε τα αυγά και -όπως πάντα- κάμνουμε σούβλα. Είναι μια ευκαιρία για να δούμε τους συγγενείς μας, τα ξαδέλφια μας και τους θείους μας. Όμως, με εκνευρίζει που κάθε φορά με ρωτάνε αν τελικά βρήκα κοπέλα ή δουλειά. Αυτή η περιέργεια των συγγενών με εκνευρίζει και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει“.

Εσύ πώς και πού θα περάσεις το φετινό σου Πάσχα; 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending