fbpx

5 ποδοσφαιρικά “συστατικά” που μας θύμισαν οι προκρίσεις των Roma και Liverpool!

Ακόμα και οπαδός των Barcelona και Manchester City να είσαι νομίζω στην τελική θα συμφωνήσεις πως Roma και Liverpool δίκαια προκρίθηκαν στα ημιτελικά του φετινού Champions League.

Για την μεν Liverpool έχω την εντύπωση πως τα πάντα κρίθηκαν στο Anfield και στο 3-0 του πρώτου αγώνα. Όταν μάλιστα το πρώτο ημίχρονο στο Etihad έληξε 1-0 ήταν φανερό πως η City άρχισε να πνίγεται στο άγχος της.

Όσο για τη Roma, το 4-1 του Camp Nou την αδικούσε και φάνηκε χτες. Έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο αναγκάζοντας την Barcelona σε μάλλον παθητικό ρόλο και δίκαια πήρε την πρόκριση.

Η χτεσινή νύχτα ήταν και μια γιορτή των ρομαντικών του ποδοσφαίρου, αφού υπενθύμισε σε όλους μας γιατί αγαπούμε πραγματικά το ποδόσφαιρο.

Δες πιο κάτω τα 5 απαραίτητα συστατικά του ποδοσφαίρου που μας υπενθύμισαν οι προκρίσεις των Liverpool και Roma:

1
Το πάθος είναι απαραίτητο στο ποδόσφαιρο!

Όσα λεφτά και να διαθέτει μια ομάδα, όσο “υπερομάδα” και αν τη βαφτίζουμε, λίγες έξτρα δόσεις πάθους κάνουν ακόμα και την Κακορατζιά Πανωχωρίου να φαίνεται σαν ίσος προς ίσο απέναντι στους καλύτερους του κόσμου.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 2 ομάδες με έτσι κι αλλιώς πλούσια ιστορία (Roma και Liverpool) που παίζοντας με περίσσιο πάθος, θάρρος και αυτοπεποίθηση κατάφεραν να αποκλείσουν 2 ομάδες που θεωρούνται από τις καλύτερες της Ευρώπης φέτος!

2
Μετρά το βάρος της φανέλας!

Μπορεί ο Jurgen Klopp απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη δημοσιογραφική διάσκεψη της Δευτέρας να έλεγε πως οι εμπειρίες των παππούδων μας δεν βοηθούν και “πρέπει να δημιουργήσουμε τις δικές μας εμπειρίες“, αλλά στο συγκεκριμένο ζεύγαρι φάνηκε πως μέτρησε αυτό που λέμε “βάρος της φανέλας”.

Η Liverpool βοηθούμενη και από την τρομερή ώθηση που της έδωσε το Anfield στο πρώτο ματς πήρε, όπως αποδείχτηκε, τεράστιο προβάδισμα.

Χτες η City προηγήθηκε πολύ νωρίς, έπρεπε να πάει στα αποδυτήρια με 2-0 υπερ της (ακυρωθέν τέρμα του Sane), αλλά λύγισε σαν χάρτινος πύργος όταν δέχτηκε την ισοφάριση.

Από την πλευρά της, η Liverpool, παρά το παθητικό της παιχνίδι στο Α’ ημίχρονο χτες, δεν πανικοβλήθηκε και δικαιώθηκε.

3
Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από την επίτευξη ενός γκολ!

Savour the moment, @officialasroma fans! ???????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????? #UCL #Roma #ChampionsLeague

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #UCL (@championsleague) στις

Συχνά μιλούμε για τα συναισθήματα που μας βγάζει το ποδόσφαιρο. Άλλο τόσο συχνά όταν μιλούμε για τους ποδοσφαιριστές κάπου θα κολλήσει και το “είναι επαγγελματίες, απλά κάνουν τη δουλειά τους” από τον ρεαλιστή της παρέας.

Τι θέλω να πω; Ότι κάπου ξεχνούμε πως στην τελική το ποδόσφαιρο πάντα παραμένει ένα άθλημα που 22 άντρες παλεύουν να κρατήσουν το παιδί μέσα τους ζωντανό!

Η χαρά, η έκσταση, η εξύψωση σε επίπεδα Θεού όταν σκοράρεις είναι κάτι που συχνά-πυκνά θεωρούμε δεδομένο και ο Μανωλάς χτες μας θύμισε πόσο σπουδαίο είναι!

4
Το ποδόσφαιρο είναι “βασιλιάς των σπορ” για κάτι νύχτες σαν αυτή!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπιασες τον εαυτό σου να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο; Πότε χάρηκες για τελευταία φορά με την ψυχή σου ένα τέρμα, μια νίκη; Αν η απάντηση είναι πριν πολύ καιρό τότε πρέπει να ξαναδείς τα χτεσινοβραδινά παιχνίδια!

Για στιγμές σαν και τις χτεσινές αξίζει τον κόπο να αγαπάς το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα!

Και αν πάλι είσαι στην πλευρά των ηττημένων να θυμάσαι πως νύχτες σαν τη χτεσινή είναι που σου δίνουν τη δύναμη να πας παρακάτω. Χρειάζεται η απόλυτη ταπείνωση πριν έρθει η απόλυτη ικανοποίηση και αυτό είναι νόμος!

5
Η σκληρή δουλειά σε παίρνει παντού!

Αν κοιτάξει κάποιος τους 27 συνολικά παίχτες που έπαιξαν για τη Liverpool και τη Roma στα χτεσινά παιχνίδια ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που θεωρείται σούπερσταρ είναι ο Salah που και για εκείνον οι επικριτές του λένε πως είναι “one season wonder” (θαύμα της μια σεζόν).

Άντε, να δεχτώ πως και οι Dzeko, de Rossi, Firmino και Mane θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι μεγάλες παιχτούρες. Από εκεί και πέρα όμως με τους υπόλοιπους σπάνια ασχολήθηκε κάποιος και η χτεσινή μέρα αποτελεί highlight της καριέρας τους.

Συμπέρασμα; Όταν δουλεύεις σκληρά και μεθοδικά θα έρθει η στιγμή σου!

Ποια στιγμή ξεχώρισες από τις προκρίσεις των Liverpool και Roma; Πιστεύεις πως μπορούν να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του Champions League;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending