fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές με μεγάλη καριέρα που έπαιξαν στην Κύπρο και ίσως δεν τους θυμάσαι!

Από τη μέρα που άνοιξαν τα σύνορα στο ποδόσφαιρο μας ήρθαν κάθε λογής ξένοι ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα μας.

Ειδικά τα πρώτα 2-3 χρόνια μετά την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθαν πολλοί ξένοι με αξιοθαύμαστη καριέρα πίσω τους.

Άλλοι μας εντυπωσίασαν και αγαπήθηκαν, άλλοι πάλι, ενώ ήρθαν ως ονόματα στην Κύπρο, δεν κατάφεραν να αποδώσουν στον τόπο μας τα αναμενόμενα.

Παρακάτω μάζεψα 5+1 ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Κύπρο κουβαλώντας πολλά παράσημα στην καριέρα τους και ίσως δεν τους θυμάσαι.

Δες ποιοι είναι και μη διστάσεις να αφήσεις comment με άλλους ξένους με μεγάλη καριέρα που κάπου ξεχάστηκαν από το ποδοσφαιρικό κοινό του τόπου μας: 

1
Marian Pahars

anorthosis24.net

Μετά από σπουδαία καριέρα στην Southampton την εφταετία 1999-2006 ο “Λετονός Michael Owen”, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι των Saints, ήρθε στην Κύπρο για την Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2006 σε ηλικία 30 ετών.

Παρά τις παραστάσεις που κουβαλούσε από την παρουσία του στην Premier League ο Λετονός δεν “έπιασε” στην Κύπρο, σκοράροντας μόλις 4 τέρματα.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ και από τραυματισμούς με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τον Γεννάρη του 2008, προλαβαίνοντας να βάλει και αυτός το λιθαράκι του στην κατάκτηση του κυπέλλου από τους Βαρωσιώτες το 2007.

2
Mladen Rudonja

primorci.si

Ο αριστερός εξτρέμ, μέλος της εκπληκτικής φουρνιάς των Σλοβένων στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 2000, με παρουσία στο Euro 2000, το Μουντιάλ 2002 και την Portsmouth, ήρθε στην Κύπρο για τον Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2004 ως μια ηχηρή μεταγραφή.

Έκανε μερικές καλές εμφανίσεις, με την Ανόρθωση να τον αποκτά τον Γεννάρη του 2005, ως αντικαταστάτη του Nordin Wooter που είχε πάρει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Στην “Μεγάλη Κυρία” δεν έπεισε ποτέ για την αξία και αποχώρησε το καλοκαίρι.

3
Hamilton Ricard

balla.com.cy

Το 2004 ο ΑΠΟΕΛ έφερε στην Κύπρο τον θηριώδη, 30χρονο τότε, Κολομβιανό επιθετικό. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε αρκετό θόρυβο τότε, αφού στο CV του Ricard ξεχώριζε η 4ετής παρουσία στην Middlesbrough (που τότε αγωνιζόταν στην Premier League).

Παρ’ όλα αυτά, ο Κολομβιανός, που ήρθε ως άνεργος στην Κύπρο, σκόραρε μόνο 6 φορές και έφυγε στο τέλος της σεζόν 2004-05 για την πατρίδα του και την Deportivo Cali.

4
Miran Pavlin

siol.net

Τον Miran Pavlin, που όπως και ο Rudonja ήταν μέλος της εκπληκτικής Σλοβενίας στο ξεκίνημα του νέου αιώνα, έφερε στην Κύπρο ο Ολυμπιακός και η διοίκηση Χριστόφορου Τορναρίτη το 2003.

Ο 32χρονος τότε Σλοβένος επιτελικός, παρά τη μέτρια χρονιά των μαυροπρασίνων, κέρδισε με τις παρουσίες του στον Τακτακαλά μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2004.

Στους γαλαζοκίτρινους, ωστόσο, ο Pavlin, που πέρασε και από την Porto, δεν κατάφερε να διακριθεί και αποτέλεσε παρελθόν στο τέλος της περιόδου 2004-05.

5
Grzegorz Rasiak

alchetron.com

Όταν το καλοκαίρι του 2010 η ΑΕΛ έφερνε στην Κύπρο τον Πολωνό επιθετικό θεωρήθηκε μεγάλη μεταγραφική επιτυχία.

Βλέπεις ο ύψους 1.90 Rasiak είχε στο βιογραφικό του παρουσίες σε πολλές ομάδες της Αγγλίας, από τις οποίες ξεχώριζε η παρουσία του στην Tottenham, την Southampton και την Reading, που ήταν η τελευταία του ομάδα πριν έρθει στο νησί μας.

Ο Rasiak, ωστόσο, κάθε άλλο παρά δικαίωσε τις προσδοκίες γύρω από το όνομα του, δεν σκόραρε ούτε μια φορά και αποτέλεσε παρελθόν το καλοκαίρι του 2011.

6
Tim de Cler

aek.com.cy

Ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ που έπαιξαν ποτέ στο πρωτάθλημα μας ήταν ο Ολλανδός, που τον έφερε στην Κύπρο η ΑΕΚ το 2011.

Ο de Cler έκανε σπουδαία καριέρα σε Ajax και Feyenoord, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του, συμμετέχοντας στο Μουντιάλ του 2006 και στο Euro 2008.

Ο Ολλανδός μπακ, που ήρθε στο νησί μας στα 33 του, έμεινε στους κιτρινοπράσινους μέχρι το 2013 με τους Σκαλιώτες να ήταν και η τελευταία ομάδα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Θυμάσαι κάποιον από τους πιο πάνω να παίζουν στα γήπεδα μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending