fbpx

Απρίλης: Μάθε τι θα περιλαμβάνει ο μήνας ενημέρωσης και στήριξης Αυτισμού!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ο αυτισμός είναι μια σύνθετη αναπτυξιακή διαταραχή του ανθρώπου. Ανήκει σε μια ομάδα διαταραχών γνωστές ως Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού (ΔΦΑ) και σε μια ευρύτερη κατηγορία, τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Ο αυτισμός περιορίζει την ικανότητα ενός ατόμου να επικοινωνήσει και να σχετίζεται με τρίτους, ακόμα και στις περιπτώσεις που η νοημοσύνη του ατόμου είναι υψηλότερη από του μέσου ανθρώπου. Υπάρχουν επίσης εμμονές με την τήρηση αυστηρής ρουτίνας, τις επαναληπτικές κινήσεις και την ενασχόληση με αντικείμενα, καταστάσεις, γεγονότα και τα συμπτώματα κυμαίνονται από πολύ ήπια έως αρκετά σοβαρά.

Δες εδώ την εκδήλωση για στήριξη των ατόμων με αυτισμό στην Κύπρο.

Ο Όμιλος Εθελοντών φοιτητών σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για άτομα με Αυτισμό και το Ινστιτούτο Αισθητικής «Constantia Spa» διοργανώνει εβδομάδα Ομορφιάς και Φιλανθρωπίας που σκοπό έχει την οικονομική ενίχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό.

Λόγω του ότι ο Απρίλης είναι ένας μήνας στενά συνδεδεμένος με τον αυτισμό και την ενημέρωση για τον αυτισμό θεωρούμε χρέος μας να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Συγκεκριμένα θα είναι μία 10ήμερη εκδήλωση για συλλογή χρημάτων προς εισφορά στον Σύνδεσμο μέσα από υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης σε πολύ μειωμένες τιμές.

Το 50% θα δίνεται απευθείας στον Σύνδεσμο με επιτόπου απόδειξη εισφοράς στον πελάτη από το νόμιμο μπλόκ του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό. Είναι μια ευκαιρία οι γυναίκες να περιποιηθούν την εμφάνιση τους και ταυτόχρονα να συνεισφέρουν σε ένα τόσο σημαντικό σκοπό.

Στην Κύπρο υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες για την βοήθεια των Ατόμων με αυτισμό. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό έχει 3 κέντρα παρέμβασης στη Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο, όπου 120 παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, παρακολουθούν πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα στα Κέντρα Παρέμβασης για Άτομα με Αυτισμό.

Ο Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό Κύπρου για τα προγράμαμτα που λειτουργεί, λαμβάνει Κρατική Χορηγία περίπου 25-30% του προυπολογισμού του. Όποταν θεωρούμε μεγάλη ανάγκη ώστε τα παιδιά και οι ενήλικες να έχουν πλήρη συμμετοχή στα προγράμματα και να λειτουργούν κανονικά να συμβάλουμε όλοι στο έργο τους.

Κάθε μικρή προσφορά αγάπης είναι μια μεγάλη αγκαλιά.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending