fbpx

Help to raise the Rainbow Flag @UCY!

Ο Όμιλος ΛΟΑΤ+ και Φίλων Πανεπιστημίου Κύπρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβία και Αμφιλοφοβία στις 17 Μαΐου αιτείται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου να υψωθεί σε ένα από τους ιστούς του η Σημαία της ΛΟΑΤ+ κοινότητας.

Η ύψωση της σημαίας του Ουράνιου Τόξου στην Πανεπιστημιακή μας Κοινότητα θα αποτελέσει την αρχή για μια πολιτική μηδενικής ανοχής από το Πανεπιστήμιο σε διακρίσεις, αλλά και ομοφοβικών και τρανσφοβικών επεισοδίων.

Σκοπός της καθιέρωσης της ημέρας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βία, τις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση που βιώνουν τα άτομα ΛΟΑΤ+ σε όλο τον κόσμο.

Επιπρόσθετα, η ημέρα αυτή προσφέρει την ευκαιρία να γίνουν δράσεις και να αρχίσει διάλογος με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κοινή γνώμη και την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών.

Σε διάφορες χώρες τη συγκεκριμένη μέρα, υψώνεται η πολύχρωμη σημαία – σύμβολο της ελευθερίας και της ισότητας, σε Προεδρικά Μέγαρα, σε Δημαρχεία, σε Κτίρια Κρατικών Φορέων και φυσικά σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (π.χ. σε 13 κολέγια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης).

Στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια, διάφοροι Δήμοι υψώνουν τη σημαία του Ουράνιου Τόξου στις 17 Μαΐου, όπως για παράδειγμα ο Δήμος Λευκωσίας, Πάφου, Αγλαντζιάς και Λακατάμιας.

Η πράξη αυτή αποτελεί μια ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης του αγώνα για ισότητα και αποδοχή, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου.

Τι ζητάμε από εσένα λοιπόν που διαβάζεις αυτό το άρθρο;

Αν είσαι άτομο που φοιτά ή εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και πιστεύεις στα ίδια ιδανικά με εμάς βοήθησε μας να υψώσουμε τη σημαία του Ουράνιου Τόξου στο Πανεπιστήμιο μας υπογράφοντας και εσύ ότι συμφωνείς με το αίτημα μας.

Save the dates

17/04, 10:00-14:20 – Κεντρικά Κτίρια Πανεπιστημίου Κύπρου Καλλιπόλεως
20/04, 10:00-12:00, 13:30-15:00 – Πανεπιστημιούπολη Πανεπιστημίου Κύπρου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook – lgbtucyclub
Instagram: ucylgbtplusclub
Email: lgbtandfriends_ucystudentclub@yahoo.com


Το άρθρο γράφτηκε από τον Όμιλο ΛΟΑΤ+ και Φίλων Πανεπιστημίου Κύπρου και στάληκε στο StudentLife.com.cy για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending