fbpx

Γιατί ο Nικ Καλάθης αξίζει το βραβείο του MVP της φετινής Euroleague!

Ο Nικ Καλάθης είναι χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης του Παναθηναϊκού Superfoods και εκ των πρωταγωνιστών της φετινής χρονιάς στην Euroleague, καθώς ο ομογενής guard διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του μέχρι τώρα.

Με τη φετινή του σεζόν να είναι η πιο παραγωγική, ο Καλάθης είναι αυτός που αξίζει να πάρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη για το 2018, επειδή έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του.

Με άλλα λόγια, είναι αυτός που πάντα βγαίνει μπροστά για να ”ξελασπώσει” την ομάδα του όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ και με την πλάτη στον τοίχο.

Δες πιο κάτω τους λόγους για τους οποίους ο Nick Calathes πλησιάζει για πρώτη φορά στην καριέρα του το βραβείο του MVP της Euroleague:

 

1
Πιο ώριμος από ποτέ!

Στα 29 του πλέον, ο Νικ παίζει το πιο ώριμο μπάσκετ της επαγγελματικής του καριέρας. Ξεκίνησε δυναμικά από το EuroBasket 2017 και έχει εκτοξεύσει τα στατιστικά του σε κάθε κατηγορία.

Από τους 9.8 πόντους έχει πάει στους 14, από το 49% στα συνολικά σουτ αγγίζει το 54%, από τις 5.5 ασίστ έχει φτάσει στις 8.1 και όλα αυτά την ώρα που αγωνίζεται 28 περίπου λεπτά ανα αγώνα.

2
Hγετικά στατιστικά

14.2 πόντοι, 57.1% στις βολές, 55.8% στα δίποντα, 27.7% στα τρίποντα, 3.9 ριμπάουντ, 8.1 ασίστ, 1.8 κλεψίματα, 2.3 λάθη, 18.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 28.5 λεπτά συμμετοχής.

Με το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Καλάθης είναι πρώτος στις ασίστ σε όλη τη διοργάνωση, πρώτος στα κλεψίματα, όγδοος σκόρερ, πέμπτος στις συνολικές μονάδες αξιολόγησης, τρίτος στα εύστοχα δίποντα.

Την ίδια ώρα, είναι τρίτος σε χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα με 28.5 λεπτά, πίσω από τον Alexey Shved που έχει 31.58 και τον Chris Singleton, που επίσης ξεπερνά τα 30.

3
Μια ομάδα μόνος του!

Όσο αφορά τους συνδιεκδικητές του βραβείου: Μπορεί τα στατιστικά του Doncic να είναι καλύτερα, όμως ο Σλοβένος απαρτίζεται από σημαντικές μονάδες όπως ο Campazzo, ο Carroll, ο Causer, ο Tavares και ο Randolph.

Μπορεί η Khimki να διαθέτει στο ρόστερ της τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, τον Shved και να εντυπωσιάζουν τα στατιστικά του (22 πόντοι με 49.3% στα δίποντα, 32.3% στα τρίποντα, 83.3% στις βολές, 2.5 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ, 1.3 κλεψίματα, 3 λάθη ανά αγώνα).

Μπορεί ο de Colo να σουτάρει με απίστευτα ποσοστά (16.8 πόντοι, 57.6% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, 95.1% στις βολές, 2.3 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ, 1.4 κλεψίματα), όμως έχει συμπαίκτες τους παιχταράδες Rodriguez, Higgins και Clyburn.

Ο  Καλάθης όμως είναι λες και αγωνίζεται μόνος του σε κάθε αγώνα. Ο Παππάς δεν έχει σταθερή επίδοση. Ο Denmon σε ελάχιστα παιχνίδια συνείσφερε, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Lekavicius. Γι’ αυτό, επέστρεψε στην Ελλάδα o Mike James, για να δώσει λύσεις στη περιφερειακή γραμμή.

Η συμβολή του Καλάθη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι εμφανής για να μπει σε τροχιά υποψήφιου Πολυτιμότερου Παίκτη για το 2018.

Χωρις τους Doncic, de Colo, Shengelia, Vesely και Shved οι ομάδες τους μπορούν να επιβιώσουν. Ο Παναθηναϊκός όμως δύσκολα θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς τον Καλάθη, που ουκ ολίγες φορές έσωζε την παρτίδα.

4
Θυμίζει τον Διαμαντίδη του 2011!

Το ξέρω δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον 3D με τον Καλάθη, είναι ιεροσυλία. Εντούτοις, η  επίδοση του φετινού Καλάθη έχει ομοιότητα με αυτή του Διαμαντίδη το 2011, όταν ανακηρύχθηκε o MVP της Εuroleague.

Τότε, ο Διαμαντίδης έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αφού οδήγησε τον Παναθηναϊκό Superfoods στην κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν η μόνη σταθερή αξία της ομάδας σε περιόδους που η υπόλοιπη ομάδα αδυνατούσε να βοηθήσει.

Το ίδιο έργο βλέπουμε, με τον Καλάθη φέτος! Ο ομογενής guard έχει μέσους όρους στην Ευρωλίγκα που προκαλούν θαυμασμό και έχει πάρει από το χέρι τον Παναθηναϊκό, παλεύοντας να τον οδηγήσει στο  Final4 της διοργάνωσης.

5
Panathinaikos Superfoods vs Real Madrid, Kαλάθης vs Doncic: Εδώ κρίνεται ο ΜVP!

O Kαλάθης θα ανακυρηχθεί MVP εφόσον περάσει το εμπόδιο που λέγεται Real Madrid και Luka Doncic!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα αντιμετωπίσει τη Real Madrid στα play-off της Euroleague και αν θέλει να προχωρήσει στο Final4 πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση του Καλάθη.

Από την άλλη, αν περάσει η ”Βασίλισσα” το εμπόδιο του Παναθηναϊκού Superfoods, τότε ο νεαρός Σλοβένος guard θα έχει τον πρώτο λόγο για το βραβείο.

Κανείς άσος στην Ευρώπη δεν παίζει την άμυνα που παίζει αυτός και κανείς δεν πασάρει με τόση ακρίβεια όσο αυτός. Κανένας δεν μπορεί να παίξει εξίσου τόσο μαεστρικά σετ παιχνίδι και αιφνιδιασμό οσο αυτός.

Εσύ νομίζεις οτι ο Καλάθης αξίζει το βραβείο του MVP της Euroleague;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending