fbpx

5 ξεχωριστοί καλοκαιρινοί προορισμοί για να πας οικονομικές διακοπές φέτος!

Σκέφτεσαι πού να ταξιδέψεις αυτό το καλοκαίρι; Χρειάζεσαι ξεκούραση, αλλά και διασκέδαση ταυτόχρονα, με οικονομικές επιλογές;

Αν απάντησες θετικά, ίσως σε ενδιαφέρουν οι πιο κάτω low-budget επιλογές  σε καλοκαιρινούς προορισμούς!

Σου μαζέψαμε λοιπόν τις πιο κάτω προτάσεις για να περάσεις ένα αξέχαστο καλοκαίρι φέτος, ταξιδεύοντας σε αυτούς τους προορισμούς σύντομα!

Δες πιο κάτω τους προορισμούς που μπορείς να επισκεφθείς σε προσιτές τιμές:

1
Μαδρίτη

Ιδανικές περίοδοι για να ταξιδέψεις: Μάιος και Ιούνιος! Ευκαιρία να πας στην Ισπανία, που είναι μια χώρα με πολύ οικονομικές (ακόμη και δωρεάν) επιλογές, που θα εμπλουτίσουν τις διακοπές σου.

Αρχικά, θα εντυπωσιαστείς από τα ξεχωριστά μουσεία της πόλης, τα πανέμορφα πάρκα και τις γειτονιές, τα αξιοθέατα και το ισπανικό φαγητό.

Μερικές καλές επιλογές σε μουσεία με Δωρεάν Είσοδο είναι τα:

  • Μουσείο del Prado (από τις 6-8 μ.μ., Δευτέρα-Σάββατο & 5-8 μ.μ. κάθε Κυριακή).
  • Centro de Arte Reina Sofía (από τις 10 π.μ. – 2.30 μ.μ. κάθε Κυριακή & 7-9 μ.μ. Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτn, Παρασκευή και Σάββατο)
  • Μουσείο de Thyssen-Bornemisza (από τις 12-4 μ.μ. κάθε Δευτέρα)
  • Μουσείο Archeológico Nacional (πάντα δωρεάν)

Επιβάλλεται να επισκεφθείς το Βασιλικό Παλάτι (Palacio Real), προτιμώντας ως μέρα την Τετάρτη, που έχει δωρεάν είσοδο. Τα ανάκτορα δεν κατοικούνται, αν και είναι η επίσημη κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, που χρησιμοποιείται μόνο σε κρατικές τελετές. Έχει 3418 δωμάτια και είναι διαθέσιμα για θέαση. Μη χάσεις επίσης την αλλαγή της φρουράς. Συνέχισε με μια βόλτα στον καθεδρικό ναό De La Almudena.

Φημισμένα ανά το παγκόσμιο είναι και τα παραδοσιακά churros – γλυκά που βουτάς μέσα σε ζεστή σοκολάτα. Δοκίμασε τα μαζί με ένα καφέ, περπατώντας στην πιο διάσημη πλατεία στη Μαδρίτη, την Plaza Mayor. Αν θες μπορείς να πας και στο κοντινό Food Market «Mercado De San Miguel».

Αν σου αρέσει η φύση, τότε αξίζει να επισκεφτείς το καταπράσινο πάρκο De la Retiro. Εκτός από όμορφους κήπους, μπορείς να χαλαρώσεις δίπλα στη λίμνη. Επίσης, το γυάλινο Palacio de Cristal del Retiro, θα σε εντυπωσιάσει για να βγάλεις ξεχωριστές φωτογραφίες!

Αν είσαι όμως και fan του ποδοσφαίρου, πήγαινε στο Stadio Santiago Bernabeu, το στάδιο της γνωστής ισπανικής ομάδας Real Madrid. Μπορείς να βρεις εισιτήρια ξενάγησης από €18. Τέλος, η ισπανική γειτονιά Malasaña πρέπει να είναι στα to-dos του ταξιδιού σου, τόσο για το φαγητό και ποτό, όσο και για τα φημισμένα αλλαντικά της.

2
Μύκονος

Ιδανικές περίοδοι για να ταξιδέψεις στη Μύκονο: από 3 Ιουνίου μέχρι και τον Αύγουστο! Το διάσημο για τη διασκέδαση του ελληνικό νησί, σε περιμένει για τις πιο αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές!

Μιας και θα είσαι σε νησί το καλοκαίρι συνεπάγεται πως η κάθε μέρα σου θα χαρακτηρίζεται από: μπάνιο στις παραλίες, φαγητό & ποτό, χαλάρωση, αλλά και ξεφάντωμα μέχρι τις πρωινές ώρες. Τα μόνα σου έξοδα θα είναι στο φαγοπότι και στη βραδινή σου διασκέδαση, αφού οι διακινήσεις και τα μπάνια σου θα είναι δωρεάν!

Πιο συγκεκριμένα, έχεις τις εξής επιλογές:

  • Super Paradise για μπάνιο και διασκέδαση (όποια ώρα της ημέρας θέλεις).
  • Μικρή Βενετία πάνω στη θάλασσα και στα: Celebrities, Destijl, Caprice και το Space.
  • Beach bars στα: Paradise στο Καλαμοπόδι, Ελιά, Καλό Λιβάδι, Πλατύ Γιαλό, Ψαρού και Παράγκα.
  • Διασκέδαση στο Ματογιάννι και Cavo Paradiso, με γνωστούς DJs και ασταμάτητο κέφι μέχρι τα ξημερώματα. (Tip: κάνε κράτηση 36 ώρες πριν το event. Τιμή: €15-€20, αναλόγως του event).

Οικονομικές επιλογές για φαγητό & ποτό (με μέσο όρο €15 – €20):

  • Στον Ορνό – οι “Μπαλωθιές” του Χρήστου.
  • Στη Χώρα στο “Ράψωντι” για ποτό, ή στο “Κατερίνας” (πίσω μέρος της Βενετίας).
  • Στον Φλάσκο, στον Άγιο Στεφάνο (ποτά από 6 ευρώ).
  • Στην ψαροταβέρνα της Φλώρας την “Ανεμοθύελλα”

3
Χανιά

Ιδανικές περίοδοι για να ταξιδέψεις: Μάιος και Ιούνιος! Η πανέμορφη πόλη της Κρήτης δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς και σου υπόσχεται αξέχαστες διακοπές.

Αρχικά, επιβάλλεται να περάσεις τη μέρα σου στο όμορφο­ Ενετικό Λιμάνι Χανίων. Εκεί μπορείς να περπατήσεις προς το φρούριο του Φιρκά, το Γιαλί Τζαμί, τα Νεώρια και τον Φάρο γύρω από το λιμάνι. Επίσης, η Παλιά Πόλη σε περιμένει με τα πανέμορφα σοκάκια της.

Αν ψάχνεις θάλασσα για μπάνιο πήγαινε στην περιοχή Ακρωτηρίου, στην πλέον διάσημη παραλία Σεϊτάν Λιμάνια. Το κατέβασμα θέλει προσοχή, αλλά αξίζει για να απολαύσεις αυτή τη μαγευτική παραλία! Άλλες επιλογές σε παραλίες είναι οι: Μπάλος, Φαλάσαρνα κι Ελαφονήσι.

Αργότερα, δοκίμασε παραδοσιακή κρητική κουζίνα, με τα κρητικά παξιμάδια π.χ. από τα Σφακιά, σε συνδυασμό με πολίτικη κουζίνα, ή στο Παλιό Λιμάνι, καθώς και σε διάφορες άλλες γωνιές της πόλης. Θα σου στοιχίσει λιγότερο από €20 το άτομο.

Αν είσαι fan των γλυκών, τότε αξίζει να δοκιμάσεις ζεστή μπουγάτσα με μυζήθρα, ζάχαρη και κανέλα ή/και το γνωστό μπουγατσάν (€4,50 το άτομο).

4
Θεσσαλονίκη

Ιδανικές περίοδοι για να ταξιδέψεις: Μάιος και Ιούνιος! Η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας σε περιμένει για εξίσου μοναδικές καλοκαιρινές διακοπές.

Μια πόλη που συνδυάζει την ομορφιά της θάλασσας, με τη χαλαρή διάθεση και φιλοξενία των ντόπιων. Διάλεξε ανάμεσα σε καλοκαιρινές δραστηριότητες όπως: θερινό σινεμά σε ταράτσα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, βόλτες με ποδήλατο κατά μήκος του παραλιακού, ή ακόμη και κάποια καλοκαιρινή συναυλία.

Επισκέψου επίσης το Παλιό Χαμάμ ή την Αίγλη (Γενί Χαμάμ) στο κέντρο της πόλης. Μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου ανάμεσα στους τρούλους και στα κτίρια, όπου βρίσκονταν παλιά οι σουλτάνοι.

Αν προτιμάς μια παραλιακή βόλτα, πάρε το καραβάκι (30-60 λεπτών, 25-30 ευρώ για 2 άτομα, με 2 ποτά) στο Θερμαϊκό. Πιες το ποτό σου, υπό τους ήχους διασκεδαστικής μουσικής τις βραδινές ώρες. Μην ξεχάσεις τα γνωστά Λαδάδικα για να απολαύσεις το φαγητό και το ποτό σου. Οικονομικές επιλογές για φαγοπότι: (από €10-15 το άτομο): Βιδάνιο, Negroponte, Σέμπρικο, Μασσαλία.

Επιπλέον, must μέρη για να επισκεφθείς είναι: οι Ομπρέλες στον παραλιακό δρόμο, η Άνω Πόλη με τα γραφικά δρομάκια, η Αψίδα του Γαλερίου -Καμάρα-, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Ροτόντα και η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

Αν θες να πας για μπάνιο, μετά τις 11.00 π.μ. πάρε καραβάκι από την Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, και με μια στάση στον Λευκό Πύργο πήγαινε σε Περαία και Αγία Τριάδα (€2,50 – €3,50 το άτομο)!

5
Αθήνα

Ιδανικές περίοδοι για να ταξιδέψεις: Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος! Για πολλούς που δεν το γνωρίζουν, η Αθήνα είναι η καλύτερη επιλογή για να διαλέξεις να μεταβείς από νησί σε νησί, μέσω του μεγαλύτερου λιμανιού στην Ελλάδα.

Συνεπώς, αν γυρεύεις επιπλέον μέρη να εξερευνήσεις, έχεις πάντα την επιλογή να ταξιδέψεις στα ελληνικά νησιά! Αν θες να διασκεδάσεις καλοκαιριάτικα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, σου προτείνουμε:

  • Πήγαινε για μπάνιο στις παραλίες της Αττικής. Είτε προτιμάς κάτι ήσυχο, ή κάτι με περισσότερο κόσμο και φασαρία, οι επιλογές σου είναι πολλές!
  • Περπάτησε ανάμεσα στις γραφικές στοές. Κάτω από τη δροσιά των δέντρων, διάσχισε τα γραφικά σοκάκια και τα χαρακτηριστικά μαγαζιά – επιβάλλεται να τα τιμήσεις στο ταξίδι σου!
  • Απόλαυσε από ψηλά τη θέα στα δημοφιλή roof bars. Θα έχεις όλη την Αθήνα στα πόδια σου, παρέα με ένα δροσιστικό κοκτέιλ (€8 – €15).
  • Πήγαινε για  βόλτα, καφέ ή/και φαγητό στην Πλάκα. Ανέβα τα στενά δρομάκια προς τα Αναφιώτικα, και νιώσε πως είσαι σε άλλη εποχή, τρώγοντας νόστιμο ελληνικό σουβλάκι (€3 – €8 το άτομο).
  • Επισκέψου αρχαιολογικούς χώρους. Η Αθήνα “φωνάζει” αρχαίο πολιτισμό σε κάθε γωνιά της. Είτε επισκεφθείς την Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, είτε γνωστά μνημεία, μουσεία και ναούς, το σίγουρο είναι πως δεν θα απογοητευτείς – Γενική είσοδος για το Μουσείο Ακρόπολης: €5 το άτομο.

Εσύ σε ποιον από αυτούς τους προορισμούς θα επέλεγες να ταξιδέψεις το φετινό καλοκαίρι; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending