fbpx

Δεν κατεβαίνει από τον θρόνο του το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Ο τελικός ανάμεσα στο Frederick University και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δεν μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα, αφού οι δύο ομάδες πρόσφεραν αρκετές συγκινήσεις σε όσους παρευρέθηκαν στο γήπεδο “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κρατάει τα σκήπτρα στην καλαθόσφαιρα αντρών και χτες κατάφερε να διατηρηθεί εκεί. Μπαίνοντας δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με 21 – 14. Αυτό ήταν και το πιο παραγωγικό δεκάλεπτο, δείγμα της εξαιρετικής αρχής των δύο ομάδων.

Το δεύτερο δεκάλεπτο έμελλε να είναι και το πιο σημαντικό αφού η αστοχία των καλαθοσφαιριστών του Γιώργου Γεωργίου επηρέασε την συγκομιδή βαθμών της ομάδας. Οι καλαθοσφαιριστές του Μιχάλη Ματσεντίδη, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός αυτό, έπαιξαν σωστά και σημείωσαν 23 πόντους έναντι 9 των αντιπάλων τους. Έτσι πήραν γερό προβάδισμα με 44 – 23.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Frederick δεν ήταν διατεθιμένη να τα παρατήσει και μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο με περισσότερη επιφύλαξη στην άμυνα της και σαφώς βελτιωμένη στο τελείωμα των φάσεων. Μείωσε το σκορ σε 53 – 37 και πήγαινε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να διεκδικήσει το θαύμα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και μείωσαν περισσότερο και αυτό αφύπνισε τους αντιπάλους τους. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε αρκετά τρεξίματα και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο κερδίζοντας με το τελικό 63 – 54.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στις δύο ομάδες τόσο για την πορεία τους όσο και για τον τρόπο αντιμετώπισης του τελικού.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Μιχάλης Ματσεντίδης): Κάσινος Ι, Μωνιάτης Μ, Χρίστου Σ, Καραμπατάκης Χ, Χρίστου Α, Αυγουστίνου Γ, Ignatovsky S, Μάρκου Π, Κυριακίδης Μ, Μιχαήλ Σ, Καραπιδάκης Α, Λοϊζίδης Χ.

Πανεπιστήμιο Frederick (Γιώργος Γεωργίου): Διακομιχάλης Μ, Παπάς Γ, Matar T, Λολός Σ, Αθανασίου Α, Τσιγκάκος Μ, Φραγκέσκου Γ, Κιτρινάκης Ο, Γρίβας Κ, Χαραλάμπους Χ, Μπούρας Σ, Χατζηαντωνιάδης Κ.

Φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending