fbpx

Πήρε την τρίτη θέση στο μπάσκετ το Ευρωπαϊκό!

Χωρίς να κατεβάσει το πόδι του από το γκάζι σε κανένα σημείο του αγώνα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κέρδισε στον μικρό τελικό του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Αντρών το ΤΕΠΑΚ (92-40) και κατέλαβε την 3η θέση.

Σε χαμηλό τέμπο κύλησε το Α’ δεκάλεπτο του αγώνα. Οι τυπικά γηπεδούχους του Ευρωπαϊκού μπήκαν από την αρχή μπροστά στο σκορ με το ΤΕΠΑΚ να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ. Έτσι, η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε τις 2 ομάδες στο 17-12.

Στο Β’ δεκάλεπτο, το Ευρωπαϊκό έβρισκε πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι του πανεπιστημίου της Λεμεσού, ενώ το ΤΕΠΑΚ, που δεν είχε τη δυνατότητα αλλαγών αφού ανέβηκε στη Λευκωσία με μόλις 5 καλαθοσφαιριστές, δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό. Μ’ αυτά και μ’ αυτά το ημίχρονο έληξε στο 40-20 για τους γηπεδούχους.

‘Εχοντας βάλει βάσεις νίκης το Ευρωπαϊκό έπαιξε ακόμα πιο ανοιχτά με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου.

Την ίδια ώρα, τα πρώτα σημεία κούρασης άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στο ΤΕΠΑΚ που πάλεψε όμως όσο μπορούσε για να μείνει κοντά στο σκορ. Το σκορ ανέβηκε στο 68-33 με τη λήξη του Γ’ δεκαλέπτου.

Το Δ’ και τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν ουσιαστικά ένα επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων που δεν έριξαν καθόλου ρυθμό, παρά το γεγονός πως η νίκη είχε κριθεί.

Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, προσπαθούσαν όσο τους επέτρεπαν πλέον οι δυνάμεις τους πλέον. Η τελευταία κόρνα για φέτος στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αντρών βρήκε τον φωτεινό πίνακα να γράφει 92-40.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μικωνιάτης Α., Καρκαλάτος Δ., Ζαρογιάννης Θ., Μαζακίδης Κ., Καραγιάννης Δ., Μαουρικάς Ι., Σολωμού Σ. Τσέτης Α., Kastecic B., Στυλιανόπουλος Δ.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Σταύρου Ν., Χριστοδούλου Στ., Παλατές Π., Αργυρού Μ., Κουγιωνά Μ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending