fbpx

Σε παγκόσμια εκστρατεία αφαγίας θα συμμετέχουν παιδιά του Xenion High School!

Την Παρασκευή 27/04/18 στις 07:30, 30 μαθητές του Γ’ έτους στο Xenion High School θα λάβουν μέρος σε μια παγκόσμια 30ωρη εκστρατεία αφαγίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη 1:00μ.μ. το Σάββατο 28/04/18.

Οι μαθητές του σχολείου θα συμπορευτούν με χιλιάδες μαθητές παγκοσμίως σε συντονισμό με την οργάνωση “World Vision” για να προσφέρουν ελπίδα και μέλλον σε παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα.

Ο σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι να αφυπνίσει την κοινωνία για το πρόβλημα της πείνας που μαστίζει τον πλανήτη, επηρεάζοντας ιδίως μικρά παιδιά.

Καθημερινά κάθε 10 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από την πείνα ή από ασθένειες που προκαλούνται από τον υποσιτισμό. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια των 30 ωρών θα συλλέγουν χρήματα, τα οποία θα ενισχύσουν μετέπειτα την οργάνωση “ World Vision”.

Οι μαθητές θα διανυκτερεύσουν όλοι μαζί στο σχολείο. Το απόγευμα της Παρασκευής θα προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες σε εθελοντικές οργανώσεις της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.

Ακολουθεί δήλωση από τα παιδιά:

Είμαστε μια ομάδα από 30 μαθητές του Γ’ έτους στο Xenion High School οι οποίοι θα συμμετάσχουμε σε μια εκστρατεία 30ωρης αφαγίας για να συμμεριστούμε τον πόνο ενός μεγάλου αριθμού παιδιών που πεινούν σε πολλά μέρη της Γης.

Την ερχόμενη Παρασκευή 27/4/18 θα πάμε στο σχολείο το πρωί στις 07:30 όπου θα παραμείνουμε και θα διανυκτερεύσουμε όλοι μαζί μέχρι και το Σάββατο 28/4/18 στη 13:00. Θα προσφέρουμε εθελοντικές υπηρεσίες σε 4 τοπικές οργανώσεις.

Ταυτόχρονα, ελπίζουμε να μαζέψουμε ένα ποσό χρημάτων ώστε να ενισχύσουμε οργανισμούς που βοηθούν αυτά τα παιδιά.

1 στους 9 ανθρώπους στον κόσμο δεν έχει αρκετό φαγητό. 98% αυτών των ατόμων ζουν σε αναπτυσσόμενες και αναπτυγμένες χώρες. Κάποιοι είναι θύματα των περιστάσεων που έχουν ως συνέπεια την πείνα, όπως τελευταία στην Ανατολική Αφρική.

Κάποιοι άλλοι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους, επιβιώνοντας με ψίχουλα. Άλλοι είναι εγκλωβισμένοι σ’ ένα κύκλο φτώχειας και πείνας, τον οποίο δεν μπορούν να σπάσουν.

Ως άνθρωποι οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι να προσπαθήσουμε, τότε υπάρχει ελπίδα. Η έκταση της πείνας έχει μειωθεί κατά 20% τα τελευταία 25 χρόνια χάρη σε ανάλογες δραστηριότητες.

Μόνο €30 είναι αρκετά για να έχει τροφή και φροντίδα ένα παιδί για έναν μήνα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το πορτοκαλί κουμπί στο λινκ πιο κάτω για να κάνετε την εισφορά σας.

Αλλιώς, μπορείτε να δώσετε μια εισφορά στους μαθητές του Xenion ή στην γραμματεία Xenion και εμείς θα στείλουμε την εισφορά εκεί στον οργανισμό World Vision.

Ποιοι θα πάρουν την εισφορά σας; Τι μπορούν να κάνουν;

Η “World Vision” είναι μια σημαντική, ανθρωπιστική, Χριστιανική οργάνωση με πάνω από 60 χρόνια πείρας στα θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για αυτή την οργάνωση στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.worldvision.org ή www.30hourfamine.org.

Η οργάνωση “World Vision” είναι αξιόπιστη και χαίρει σεβασμού παγκόσμια γιατί είναι αποτελεσματική και ενεργεί με πλήρη διαφάνεια.

Οι εισφορές που λαμβάνει ενισχύονται με διάφορες χορηγίες καθώς και εισφορές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για να δοθούν απευθείας σε παιδιά και οικογένειες που τα χρειάζονται σε σχεδόν 100 χώρες, κάνοντας έτσι τη ζωή τους πιο υποφερτή.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε την προσπάθειά μας να αγκαλιάσουμε τους συνανθρώπους μας που στερούνται ένα αναγκαίο αγαθό, την τροφή.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending