fbpx

5 Κύπριοι σκόρερ στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας 2017-18!

Κοιτάζεις τη λίστα με τους πρώτους σκόρερ στην Α’ Κατηγορία. Ψάχνεις να βρεις ένα Κύπριο ποδοσφαιριστή που να σκόραρε διψήφιο αριθμό τερμάτων, αλλά το ψάξιμο είναι μάταιο. Αυτό σαφώς έχει πολλές “αναγνώσεις” που δεν είναι όμως σκοπός αυτού του άρθρου.

Μετά κοιτάζεις την αντίστοιχη λίστα με τους σκόρερ της Β’ Κατηγορίας. Εκεί, από τους 11 ποδοσφαιριστές που σκόραραν τουλάχιστον 10 τέρματα οι 7 είναι Κύπριοι.

Έτσι, επέλεξα τους 5 πρώτους Κύπριους αρχισκόρερ της δεύτερης τη τάξει ποδοσφαιρικής κατηγορίας της Κύπρου και σου τους παρουσιάζω πιο κάτω:

 

1
Γιώργος Κολοκούδιας

Γνωστός και μη εξαιρετέος ο πρώτος σκόρερ της Β’ Κατηγορίας για τη σεζόν 2017-18! Ο 28χρονος Παραλιμνίτης σέντερ φορ σκόραρε 20 φορές φέτος, παίζοντας σημαντικότατο ρόλο στην άνοδο της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στην κατηγορία των μεγάλων.

Ο Κολοκούδιας πέρασε ανάμεσα σε άλλες από τη Νέα Σαλαμίνα και τον Απόλλωνα, αλλά και από τον Πανσερραϊκό.

2
Ηλίας Γεωργίου

Στα 21 του ο Ηλίας Γεωργίου πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Αγίας Νάπας σκοράροντας 13 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.

Ο Γεωργίου μας πρωτοσυστήθηκε τη σεζόν 2015-16 όταν οι Αγιαναπίτες αγωνίζονταν στην Α’ Κατηγορία με τον νεαρό να “γράφει” 18 συμμετοχές (σκοράροντας και ένα τέρμα).

3
Μάρκος Μιχαήλ

Ακούσαμε για πρώτη φορά το όνομα του 26χρονου σήμερα Μάρκου Μιχαήλ το 2010, όταν αγωνιζόταν στην Ανόρθωση και ενώ πέρασε και από τις ακαδημίες της Bolton στην Αγγλία.

Από εκεί και πέρα η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τον Λεμεσιανό σέντερ φορ να φορά επίσης τις φανέλες των Παρεκκλησιά, Ολυμπιακού, Νίκου και Σωκράτη Ερήμης, Άρη, Νέας Σαλαμίνας και Petrolul Ploesti, πριν βάλει τα κιτρινόμαυρα του ΑΣΙΛ το περασμένο καλοκαίρι.

Στους Λυσιώτες πάντως ο Μιχαήλ έκανε πολύ καλή σεζόν σκοράροντας 13 τέρματα, σχεδόν τα μισά της προσφυγικής ομάδας (που σημείωσε 32 τέρματα).

4
Παντελής Ταύρου

Ο Παντελής Ταύρου δεν είναι άγνωστος σε όσους ασχολούνται συστηματικά με τις μικρές κατηγορίες.

Στα 35 του ο Ξυλοτυμπιώτης επιθετικός, που φόρεσε και για μια σεζόν (2004-05) τη φανέλα της Ανόρθωσης, πέρασε ανάμεσα σε άλλες από τον Χαλκάνορα Ιδαλίου, τον Διγενή Ορόκλινης και τον Αχυρώνα Λιοπετρίου.

Φέτος, με τη φανέλα του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ξυλοτύμπου 2006 σκόραρε 13 τέρματα, που δεν αποδείχτηκαν όμως ικανά να κρατήσουν την ομάδα της επαρχίας Λάρνακας στη Β’ Κατηγορία.

5
Μάριος Ζαννέττου

Εκτός από τον Γεωργίου, ο Αθλητικός Όμιλος Αγίας Νάπας έχει ακόμα ένα εκπρόσωπο στους πρώτους σκόρερ της Β’ Κατηγορίας.

Ο 25χρονος Μάριος Ζαννέττου σκόραρε φέτος 12 τέρματα. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, ενώ έπαιξε επίσης στον Ερμή, τον Ονήσιλο Σωτήρας και τον Απόλλωνα Πόντου, πριν φορέσει τα πορτοκαλί των Αγιαναπιτών το καλοκαίρι του 2016.

Ήξερες ότι αυτοί οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές “μάτωσαν” τα δίχτυα στα γήπεδα της Β’ Κατηγορίας φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending