fbpx

5+1 ξεχωριστά ΑΠΟΕΛ-Απόλλων των τελευταίων χρόνων!

Πρόκειται για 2 ομάδες με πλούσια ιστορία και μεταξύ τους προϊστορία. Πρόκειται για 2 από τις λαοφιλέστερες ομάδες της Κύπρου με το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλων, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να αποτελεί ατραξιόν του πρωταθλήματος.

Μιας και ο λόγος για τα ντέρμπι ανάμεσα στους Λευκωσιάτες και τους Λεμεσιανούς τα τελευταία χρόνια, το δεδομένο είναι πως μας έχουν χαρίσει πολλές αξέχαστες στιγμές.

5+1 από αυτές είναι που μαζεψα πιο κάτω και σου τις παρουσιάζω:

 

1
Θυμάσαι την αντίδραση του Μερκή;

Πάμε πίσω στην 21η αγωνιστική της σεζόν 2013-14. ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας ήταν σε πορεία πρωταθλητισμού με το ντέρμπι μεταξύ τους στο ΓΣΠ να το πιστοποιεί.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού προηγήθηκαν σχετικά νωρίς, χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να αλλάξει το σκορ μέχρι το 65′ που υποδείχθηκε πέναλτι υπερ του ΑΠΟΕΛ για παράβαση του Γιώργου Μερκή.

Μπορεί στο τέλος οι γαλαζοκίτρινοι να γύρισαν το ματς, χάρη σε ένα πανέξυπνο τέρμα του de Vincenti, αλλά αυτό που συζητείτο για μέρες μετά το ματς ήταν η αντίδραση του Μερκή στην υπόδειξη πέναλτι.

Ο τότε αρχηγός του Απόλλωνα γονάτισε μπροστά από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Δημήτρη Μασιά και τον άρπαξε από τα πόδια!

2
Η τελευταία (μέχρι σήμερα) γαλαζοκίτρινη νίκη! 

Τα τελευταία χρόνια ο Απόλλωνας διατηρεί μια εξαιρετική παράδοση μέσα στο ΓΣΠ, αφού παραμένει αήττητος τα τελευταία 6 παιχνίδια πρωταθλήματος στο στάδιο της πρωτεύουσας.

Για να βρω την τελευταία ήττα των γαλάζιων από τους γαλαζοκίτρινους στη Λευκωσία χρειάστηκε να πάω πίσω στην σεζόν 2014-15 και την 21η (και πρότελευταια) αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Σε ένα παιχνίδι που είχε μπόλικο δράμα, ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Kaka, αλλά κατάφερε να “κλέψει” τη νίκη σε “νεκρό” χρόνο. Λυτρωτής για τους Λευκωσιάτες ήταν ο Nuno Morais στο 93′!

3
Ματσάρα από τις λίγες! 

Παραμένουμε στην ίδια σεζόν (2014-15) με τις 2 ομάδες να τα ξαναλένε λίγες βδομάδες μετά το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας για τα play-off, αυτή τη φορά σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση.

Λευκωσιάτες και Λεμεσιανοί ήταν σε τροχιά πρωταθλητισμού και το πιστοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο!

Ένα πρώτο ημίχρονο που περιελάμβανε 4 τέρματα και ένα δεύτερο με γερές δόσεις δύναμης, αλλά και κλασικότατων ευκαιριών συνέθεσαν το σκηνικό μιας χορταστικότατης ισοπαλίας.

4
Πρώτη γαλάζια νίκη μέσα στο ΓΣΠ μετά από 14 χρόνια!

Το ΓΣΠ δεν ήταν και από τα πιο φιλόξενα γήπεδα για τον Απόλλωνα, ειδικότερα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Συγκεκριμένα, για το θεσμό του πρωταθλήματος πάντα, οι γαλάζιοι μετρούσαν μόλις μια νίκη στη Λευκωσία τη σεζόν 2000-01.

Η 13η αγωνιστική όμως της σεζόν 2015-16 ήταν ξεχωριστή για την ομάδα της Λεμεσού, αφού μετά από 14 χρόνια έφυγε από την πρωτεύουσα με το διπλό. Ένα ευφυέστατο τέρμα του Guie στο 58′ ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Απόλλωνα!

5
Ντέρμπι με τα όλα του και φινάλε από Hitchcock!

Ποιος να το περίμενε πως ένας πρώην Απολλωνίστας θα πλήγωνε την ομάδα του λίγες μόλις βδομάδες μετά τη μεταγραφή του από τους Λεμεσιανούς στον ΑΠΟΕΛ; Και όμως, η μοίρα παίζει καμιά φορά πολύ περίεργα παιχνίδια!

Είμαστε στη σεζόν 2015-16. Γαλαζοκίτρινοι και γαλάζιοι πρόσφεραν άλλο ένα αξέχαστο παιχνίδι αυτή τη φορά για τα play-off. Ο Απόλλωνας προηγήθηκε 2 φορές στο σκορ, ισοφαρίστηκε όμως και τις 2. Βέβαια, η 2η πλήγωσε πολύ περισσότερο.

Ήταν μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς και σκόρερ ήταν ο Γιώργος Μερκής, που ανδρώθηκε στην ομάδα του λιμανιού και δεν το πανηγύρισε.

6
Τελικός – γκράν γκινιόλ! 

ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας είναι οι 2 ομάδες που μονοπωλούν τις κατακτήσεις κύπελλων τα τελευταία 5 χρόνια.

Μετρώντας λοιπόν από 2 κατακτήσεις η κάθε μια από το 2013 και μετά, όταν συναντήθηκαν πέρσι στον τελικό ήταν δεδομένο πως θα βλέπαμε σπουδαίο παιχνίδι.

Όλα τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τα παιχνίδια ανάμεσα στους 2 μονομάχους ήταν ξανά εμφανή.

Δύναμη, πάθος, αλλά και επιθετικό ποδόσφαιρο ήταν τα συστατικά του τελικού κυπέλλου 2017 με τον Απόλλωνα, παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν με 10 παίχτες από το 60′ λόγω αποβολής του da Silva, να καταφέρνει να στεφθεί κυπελλούχος για 2η συνεχόμενη χρονιά και 9η στην ιστορία του.

Ο Paulo Vinicius ήταν εκείνος που έμελλε να λύσεις τις διαφορές των 2 ομάδων σκοράροντας στο 79′.

Ποιο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα παραμένει αξέχαστο για ‘σένα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending