fbpx

Διακοπές στην Ισπανία: Αυτά είναι τα μέρη που πρέπει σίγουρα να πας!

Ίσως έχεις αρχίσει ήδη να σκέφτεσαι πού θα πας για διακοπές. Η Ισπανία είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.

Η Ισπανία χωρίζεται σε 17 αυτόνομες κοινότητες. Κάθε αυτόνομη κοινότητα έχει τη δική της κουλτούρα και έθιμα, κάποιες κοινότητες εκτός από τα Ισπανικά έχουν και τη δική τους τοπική γλώσσα.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα σου προτείνω κάποια μέρη που αξίζει να επισκεφτείς αν πας στην Ισπανία για διακοπές. Ίσως κάποια απ’ αυτά τα γνωρίζεις ήδη, αφού η Ισπανία έχει πολύ γνωστές περιοχές.

Δες παρακάτω τους προορισμούς που σου έχω ετοιμάσει για φέτος !

1
Barcelona, Catalonia

Γνωστή σ’ όλους, η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα της Καταλονίας και μια από τις πόλεις με το μεγαλύτερο τουρισμό ολόχρονα. Η Βαρκελώνη είναι μια πανέμορφη πόλη από άποψη αρχιτεκτονικής και αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής και μη.

Κάποια από τα πιο γνωστά έργα που αξίζει να δεις στη Βαρκελώνη είναι: ο ημιτελής καθεδρικός ναός της Sagrada Familia o οποίος προβλέπεται να τελειώσει το 2020, το Park Güell, την Casa Batllo και το Montjuïc από το οποίο μπορείς να πάρεις τελεφερίκ και να δεις ολόκληρη την πόλη από ψηλά.

Η Βαρκελώνη διαθέτει περισσότερα από 40 μουσεία, μεταξύ αυτών το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας, το Μουσείο Πικάσο και το Μουσείο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βαρκελώνης.

Η πόλη είναι φημισμένη επίσης για τη νυχτερινή της ζωή αφού είναι γεμάτη με φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν από διάφορα μέρη της Ισπανίας, της Λατινικής Αμερικής αλλά και της Ευρώπης.

2
Costa Brava, Catalonia

Αν είσαι στην Καταλονία και δεν θέλεις οι διακοπές σου να περιοριστούν στη Βαρκελώνη μπορείς να επισκεφτείς κάποια πανέμορφα παραθαλάσσια μέρη όπως εκείνα της Costa Brava.

H Costa Brava ονομάζεται η παραθαλάσσια ακτή που ξεκινά από τη πόλη Blanes και τελειώνει στα σύνορα με τη Γαλλία. Έχει μήκος 214 χλμ. κι αν νοικιάσεις αυτοκίνητο μπορείς να την εξερευνήσεις ολόκληρη με μεγάλη ευκολία.

Δες παρακάτω κάποιες από τις αγαπημένες μου παραλίες!

  • Tossa de mar

catalonia-valencia.com
  • Begur

nationalgeographic.com.es
  • Platja d´ Aro

commons.wikimedia.org
  • Calella de Palafrugell

traveler.es

3
Sevilla, Andalucia

Από την Καταλονία ας περάσουμε σε μια εντελώς διαφορετική κοινότητα, την Ανδαλουσία και συγκεκριμένα την πρωτεύουσα της, Σεβίλλη. Μια πόλη γνωστή στους άντρες λόγω της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης. Τι αξίζει να δεις όμως στη Σεβίλλη;

Δικαίως έχει επιλεγεί ως ο καλύτερος προορισμός παγκοσμίως για το 2018 σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet, αφού αν και δεν είναι παραθαλάσσια πόλη αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τον τουρισμό της.

Μην ξεχάσεις να κάνεις μια βόλτα με το πλοίο στον ποταμό Guadalquivir που διασχίζει την πόλη. Επίσης σου συνιστώ να επισκεφτείς το πάρκο Louisa Maria, ένα πανέμορφο πάρκο όπου μπορείς να κάνεις βόλτα με τα πόδια ή με άμαξα. Το ιδανικό μέρος αν βρεθείς εκεί με το ταίρι σου. Μέσα στο πάρκο θα έχεις την ευκαιρία να δεις και την υπέροχη Plaza de España.

4
Marbella, Andalucia

Η Marbella είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της Costa del Sol, περιοχή η οποία περιλαμβάνει τις παράκτιες πόλεις και κοινότητες κατά μήκος των ακτών της επαρχίας της Malaga.

To Puerto Banús, ένα από τα κυριότερα κέντρα τουριστικής έλξης στο δήμο, στεγάζει έναν αποκλειστικό χώρο αναψυχής μέσα στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της μαρίνας του. Η Marbella είναι επίσης ένας παράδεισος για τους λάτρεις του γκολφ. 12 μαγευτικά πεδία επιτρέπουν την άσκηση αυτού του αθλητισμού με το ευχάριστο σκηνικό που προσφέρει ηο συνδυασμός θάλασσας και βουνού.

Το ιστορικό τμήμα της πόλης, που βρίσκεται σε έναν πανέμορφο κόλπο, στεγάζει πανέμορφες γωνιές της τυπικής ομορφιάς της Andalucia, με ασβεστωμένα σπίτια και πορτοκαλιές που κοσμούν δρόμους και πλατείες. Ένα ιδανικό σκηνικό για να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις συνταγές της τοπικής κουζίνας.

Το τηγανισμένο ψάρι, το ajoblanco (κρύα σούπα με αμύγδαλα, λάδι και σκόρδο), το gazpacho και γλυκό κρασί για επιδόρπιο είναι μερικές από τις νόστιμες προτάσεις της κουζίνας της Marbella.

5
Cartagena, Murcia

Η Cartagena είναι η πιο γνωστή και μια από τις ομορφότερες πόλεις της κοινότητας της Murcia. Ο μεγάλος πλούτος των ρωμαϊκών αρχαιολογικών καταλοίπων έχει γίνει ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά αξιοθέατα της Cartagena.

Είναι επίσης πόλη, η ιστορία της οποίας χαρακτηρίστηκε από το μεγάλο της ορυκτό πλούτο και επειδή έχει επίσης ένα από τα σημαντικότερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Ολόκληρη η πόλη έχει μεγάλη ιστορία πίσω της, αλλά και απίστευτα όμορφα τοπία και παραλίες που μπορείς να απολαύσεις.

6
San Sebastian, País Vasco

Η πόλη του San Sebastián βρίσκεται στη βόρεια Ισπανία και μόλις 20 χλμ. από τα σύνορα με τη Γαλλία εκτείνεται μέσα από έναν κόλπο λευκής άμμου ανάμεσα στα βουνά Urgull και Igeldo. Ο μοντερνισμός της πόλης την καθιστά μια από τις πιο ελκυστικές της χώρας των Βάσκων.

Το Μουσείο San Telmo, το Peine del Viento και το Kursaal είναι παραδείγματα για το πώς η πόλη συνδυάζει την παράδοση με το μοντερνισμό. Η San Sebastián συνδυάζει θάλασσα και βουνό προσφέροντας στους επισκέπτες ενδιαφέροντα μνημεία, τοπία, αθλητισμό, γαστρονομία… Μια γαστρονομία, τη Βασκική, που δεν πρέπει με τίποτε να παραλήψεις να δοκιμάσεις!

7
Gijón, Asturias

Η Gijón είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της κοινότητας Asturias που βρίσκεται στη Βόρεια Ισπανία. Σου προτείνω να επισκεφτείς τον Ατλαντικό Βοτανικό Κήπο και το τεράστιο ενυδρείο της πόλης που έχει σήμερα πάνω από 250 ψάρια μεταξύ αυτών καρχαρίες που φτάνουν από τη Φλόριντα.

Η Gijón ως παραθαλάσσια πόλη έχει πολύ όμορφες παραλίες που πρέπει να δεις. Οι αγαπημένες μου είναι η playa de Estaño και η  playa de San Lorenzo. Πρόκειται για παραλίες με λεπτή άμμο και χρυσαφί χρώμα. Η μεγάλη έκταση που έχει η παραλία της playa de San Lorenzo την καθιστά ιδανική για παιχνίδια στην άμμο, όπως ρακέτες ή ομαδικά παιχνίδια με την μπάλα, όπως το βόλεϊ.

  • Playa de Estaño

turismoasturias.es
  • Playa de San Lorenzo

guiadeasturias.com

Εσύ πού θες να πας πρώτα στην Ισπανία; 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending