fbpx

Ένας τελικός κυπέλλου που είχε τα πάντα!

Μπορεί η ημερομηνία 2 Μαΐου 2009 να μην λέει πολλά σε όσους δεν ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τους φίλους του Ολυμπιακού Πειραιώς όμως και της ΑΕΚ Αθηνών ξυπνά πολλές αναμνήσεις!

Τη συγκεκριμένη μέρα, βλέπεις, οι 2 ομάδες τα “είπαν” στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, ένα τελικό που έχει μείνει στην ιστορία!

Το γιατί μπορείς να το δεις παρακάτω:

Μόλις στο 8′ το σκορ ήταν ήδη 2-0 για την ΑΕΚ, χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Ismael Blanco σε ένα ονειρικό ξεκίνημα για τους κιτρινόμαυρους.

Με το ξεκίνημα του Β’ ημιχρόνου ο Ernesto Valverde, προπονητής τότε του Ολυμπιακού, πέρασε στο ματς τον Matt Derbyshire σε μια προσπάθεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με την κίνηση του Ισπανού να πιάνει αμέσως τόπο!

sport24.gr

Ο νυν επιθετικός της Ομόνοιας μείωσε στο 47′ (2-1), ενώ όταν στο 70′ ο Dudu ισοφάριζε σε 2-2 ήταν πλέον ξεκάθαρο πως δεν είχαμε δει ακόμη τίποτα!

Στο 90′ ο Nacho Scocco έκανε το 3-2 για την ΑΕΚ με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και το κύπελλο φαινόταν να βάφεται κιτρινόμαυρο.

Και λέμε φαινόταν γιατί κανένας δεν υπολόγισε ότι ο Matt Derbyshire θα ισοφάριζε σε 3-3 στο 96‘ και λίγο πριν σφυριχθεί η λήξη της αναμέτρησης.

Μοιραία, ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 102′ ο Luciano Galletti έκανε το 3-4 για τον Ολυμπιακό, δεχόμενος και 2η κίτρινη κάρτα, αφού έβγαλε τη φανέλα κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Στιγμές αργότερα αποβλήθηκε και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τους Πειραιώτες να αγωνίζονται στο Β’ ημίχρονο της παράτασης με 9 παίχτες.

contra.gr

Στο 107′ ο Scocco έκανε το 4-4 ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ένα ματς – ορισμό του γκράν γκινιόλ! Ο κυπελλούχος Ελλάδος για το 2009 θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι!

Σαν να μην έφτανε μάλιστα όλο το δράμα που ζήσαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, έπρεπε οι 2 ομάδες να εκτελέσουν συνολικά 34 πέναλτι (αριθμός – ρεκόρ στη διοργάνωση) για να αποφασιστεί ο νικητής.

Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός (15-14) και αφού αστόχησαν οι Predrag Djordjevic, Παρασκευάς Άντζας για τους ερυθρόλευκους και Daniel Majstorovic, Νίκος Γεωργέας και Agustin Pelletieri για τον δικέφαλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης που, αφού πρώτα απόκρουσε το πέναλτι του Pelletieri, ευστόχησε στο δικό του και χάρισε τον τίτλο στους Πειραιώτες!

Για την ιστορία, οι 2 ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

ΑΕΚ (Dusan Bajevic): Saja, Γεωργέας, Alves, Κυριάκος (62′ Αλεξόπουλος), Majstorovic, Nsaliwa, Καφές, Manduca (68′ Pelletieri), Scocco, Djebbour (77′ Edinho), Blanco.

Ολυμπιακός (Ernesto Valverde): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Domi,  Άντζας, Αβ. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου (46′ Derbyshire, 96′ Oscar), Dudu, Galletti, Leto (62′ Djordjevic), Belluschi, Diogo.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending