fbpx

La Masia: Mια ιστορική ποδοσφαιρική ακαδημία!

Η La Masia de Can Planes, πιο γνωστή απλά ως La Masia στο ευρύ κοινό που στα ελληνικά σημαίνει “Η Αγροικία”, είναι οι προπονητικές εγκαταστάσεις της Barcelona εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχοντας βγάλει πολλά ταλέντα. Βρίσκεται κοντά στο Camp Nou, στη συνοικία Les Corts της Βαρκελώνης.

fcbarcelona.com

Η αρχική μορφή της La Masia ήταν ως εργαστήριο για τη δημιουργία μοντέλων και εργαστήριο για αρχιτέκτονες και οικοδόμους, αλλά και ως σημείο για επισκέψεις και συνεδριάσεις από άτομα που σχετίζονταν με την κατασκευή.

Όταν εγκαινιάστηκε το Camp Nou, στις 24 Σεπτεμβρίου 1957, η La Masia έκλεισε. Στην προεδρική θητεία του Enric Llaudet το κτίριο αναδιαμορφώθηκε και ταυτόχρονα επεκτάθηκε. Οι νέες εγκαταστάσεις εγκαινιάστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 1966.

fcbarcelonalivenews.blogspot.com.cy

Οι ακαδημίες της Barcelona χωρούν περισσότερους από 300 νεαρούς ποδοσφαιριστές και από το 2002 δέχεται συνέχεια επαίνους ως μια από τις καλύτερες ακαδημίες παγκοσμίως, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα στις επιτυχίες τόσο της Barca όσο και της εθνικής Ισπανίας.

Ο σκοπός της δεν είναι να εκπαιδεύσει μόνο αθλητικά τους μικρούς, αλλά και διανοητικά. Η επιτυχία της ομάδας αποδίδεται στη φιλοσοφία της.

Η φιλοσοφία αυτή εστιάζεται στην εφαρμογή του total football σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό ισπανικό τρόπο παιχνιδιού “με την μία” (tiqui-taka). Η προσέγγιση του total football προήλθε από τον Johan Cruyff.

101greatgoals.com

Μια άλλη πτυχή της La Masia είναι ο έντονος καταλανικός της χαρακτήρας, το ντόπιο ταλέντο στην υπηρεσία ενός συλλόγου – πρέσβη της περιοχής.

Βέβαια, τα ταλέντα που μένουν στην La Masia δεν περιορίζονται πλέον σε παίκτες από την Καταλονία ή την υπόλοιπη Ισπανία, αλλά και από πολλές άλλες χώρες.

Τέλος, μέχρι σήμερα περισσότεροι από τριάντα νέοι παίκτες που εμφανίστηκαν στην La Masia έκαναν το ντεμπούτο τους στην πρώτη ομάδα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Guardiola, Sergi, Fabregas, Puyol, Xavi, Iniesta, Bojan, Víctor Valdés, Busquets και Messi.

thehardtackle.com

Εσύ ήξερες αυτές τις λεπτομέρειες για τη φημισμένη La Masia;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending