fbpx

5 στιγμές σε el classico που δεν θα ξεχαστούν ποτέ!

Είναι ίσως το μόνο παιχνίδι στον κόσμο που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων στην υφήλιο, ανεξάρτητα αν υποστηρίζουν κάποια ομάδα από τις 2.

Πρόκειται για 2 ομάδες που κουβαλούν πελώρια ιστορία, πάμπολλους τίτλους, ενώ τη φανέλα τους φόρεσαν πολλοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου διαχρόνικα.

Το Barcelona – Real Madrid και το αντίθετο, πιο γνωστό ως el classico, είναι για πάρα πολύ κόσμο το μεγαλύτερο ντέρμπι του κόσμου. Μια βόλτα στο YouTube αρκεί άλλωστε για να καταλάβεις τον πανικό που επικρατεί γύρω από το συγκεκριμένο ματς.

Παρακάτω μάζεψα 5 στιγμές που έλαβαν χώρα σε el classico και που πιθανότατα δεν θα ξεχαστούν ποτέ και σου τις παρουσιάζω. Δες ποιες είναι:

1
Το “calma” του Ronaldo!

Η χαρακτηριστική κίνηση – πανηγυρισμός του Πορτογάλου να επιβάλει ηρεμία στους φίλους της Barca έγινε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Την είδαμε για πρώτη φορά, ωστόσο, τον Απρίλιο του 2012.

Οι Μαδριλένοι ήταν 1οι στην βαθμολογία λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος, με τους Καταλανούς να τους κυνηγούν με μανία.

Στο μεταξύ τους παιχνίδι, η Real Madrid προηγήθηκε στο Α’ ημίχρονο, οι blaugrana ισοφάρισαν στο 70′, με τον Cristiano Ronaldo να ξαναδίνει προβάδισμα στους merengues 3 λεπτά αργότερα.

Ο Πορτογάλος έκανε την κίνηση “calma”, η Real “αγκάλιασε” τον τίτλο και η ιστορία είχε μόλις γραφτεί!

2
Ο πανηγυρισμός του Messi το 2017!

Αντίστοιχη ιστορία έγραψε και ο Lionel Messi τον Απρίλιο του 2017 με τον πανηγυρισμό – επίδειξη της φανέλας του!

Ο Αργεντινός είχε μόλις χαρίσει μια μεγάλη νίκη στην Barcelona (2-3) με τέρμα στο τελευταίο λεπτό, ένα τέρμα που της επέτρεψε να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή (που τελικά έχασε).

Πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι, στα πλαίσια του αιώνιου ερωτήματος “Ποιος είναι ο καλύτερος: Messi ή Ronaldo;”, θεωρούν τον πανηγυρισμό του Messi ως απάντηση στο “calma” του Πορτογάλου!

3
Γουρουνοκεφαλή στον Figo!

https://www.youtube.com/watch?v=kPVNolBVpn4

Τα el classicos δεν ήταν πάντα κόντρα ανάμεσα στον Messi και τον Ronaldo. Όπως ανέφερα και στον πρόλογο, διαχρονικά μεγάλοι σταρ φόρεσαν τις φανέλες των 2 ομάδων. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωριστή θέση κατέχει ο Luis Figo.

Ο Πορτογάλος αγωνίστηκε στην Barcelona από το 1995 μέχρι το 2000 και αγαπήθηκε σε σημείο λατρείας από τους blaugrana. Αυτή η λατρεία μετατράπηκε σε μίσος όμως το καλοκαίρι του 2000 όταν μετακόμισε στη Real Madrid.

To 2002 οι Καταλανοί τον υποδέχθηκαν στο Camp Nou με αποδοκιμασίες σε κάθε επαφή με τη μπάλα, μπουκάλια, όποτε πλησίαζε στα σημαιάκια για να εκτελέσει κόρνερ, ενώ κάποιος έριξε και μια κεφαλή γουρουνιού με σαφέστατο το υπονοούμενο για τον Πορτογάλο!

4
Τα 5 δάχτυλα του Pique!

planetfootball.com

Στις 29 Νοεμβρίου 2010 η Barcelona επικράτησε της Real Madird με 5-0 σε ένα από τα λιγοστά παιχνίδια ανάμεσα στις 2 ομάδες που η κυριαρχία της μιας επι της άλλης ήταν τόσο ολοκληρωτική.

Ήταν ίσως η καλύτερη επίδειξη του τίκι-τάκα των Καταλανών με τον Gerard Pique να κάνει τη χαρακτηριστική κίνηση με τα 5 δάχτυλα προς την κερκίδα των blaugrana, μετά την επίτευξη του 5ου τέρματος από τον Jeffren στις καθυστερήσεις!

Ήταν μια κίνηση που συζητήθηκε πολύ τότε και που βρήκε πολλούς μιμητές!

5
Το χειροκρότημα των Madridistas στον Ronaldinho!

Τον Νοέμβριο του 2005 η Barcelona επικράτησε της Real Madrid μέσα στο “Santiago Bernabeu” με 0-3 και με τον Ronaldinho να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής!

Ο Βραζιλιάνος σκόραρε τα 2 από τα 3 τέρματα των Καταλανών με τους Madridistas να προβαίνουν σε μια σπάνια κίνηση ποδοσφαιρικού fair play.

Με την επίτευξη του 3ου τέρματος από τον Ronaldinho, οι οπαδοί της Real χειροκρότησαν τον Roni, για να γίνει έτσι μόλις ο 2ος ποδοσφαιριστής της Barcelona (μετά τον Maradona) που χειροκροτήθηκε από τους Μαδριλένους!

Τι θυμάσαι εσύ πιο έντονα από τα el classico των τελευταίων χρόνων;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending