fbpx

Αυτές είναι οι 5 ομάδες οπαδών που πρέπει να μείνεις μακριά τους!

Είναι γνωστό πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει αρκετός χουλιγκανισμός και αρκετή βία. Όμως ορισμένες ομάδες οπαδών (αυτοί που στην Κύπρο ονομάζουμε οργανωμένους) είναι πιο επικίνδυνες από άλλες.

Είναι οπαδοί που κάνουν τα γήπεδα πεδία μάχης και που μοναδικός τους στόχος είναι πώς θα τραυματίσουν τους αντιπάλους φιλάθλους.

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές από αυτές τις επικίνδυνες ομάδες οπαδών:

1
Sparta Prague

sport.aktuality.sk

Η AC Sparta Prague έχει μια από της πιο επικίνδυνες ομάδες οπαδών στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη!

Οι συγκεκριμένοι είναι από τους πιο εξελιγμένους όσον αφορά την οργάνωση, χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, για να επικοινωνούν.

Οι Ultras Sparta όχι μόνο μάχονται με αντίπαλους οπαδούς, αλλά δεν φοβούνται ούτε την εξουσία. Οι ατρόμητοι υποστηρικτές τους έχουν επιτεθεί επανειλημμένα σε υψηλόβαθμα μέλη ή πρώην μέλη άλλων συλλόγων.

2
River Plate

pinterest.com

Η River Plate, μία από τις υπερδυνάμεις του πρωταθλήματος της Αργεντινής, είναι ευρέως γνωστή για τους επικίνδυνους οπαδούς της που προκαλούν αναταραχές σε αγώνες.

Οι άγριοι οπαδοί της River Plate μερικές φορές στρέφουν την επιθετικότητά τους ακόμα και στους ίδιους. Συγκεκριμένα, το 2007 πριν από ένα αγώνα τσακώνονταν μεταξύ τους για το πού έπρεπε να σταθούν στο γήπεδο.

Η πιο “μαύρη” σελίδα στην ιστορία της ομάδας ήρθε το 2011, όταν η River υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Β’ Κατηγορία, γεγονός που οδήγησε τους οπαδούς της στη σύγκρουση με την αστυνομία, αφήνοντας πίσω τους 65 τραυματίες, με πολλούς από αυτούς να είναι αστυνομικοί!

3
Partizan Belgrade

footballstopten.com

Το Βελιγράδι φιλοξενεί μια από τις πιο έντονες κόντρες της Ευρώπης μεταξύ της Partizan και του Red Star Belgrade.

Η βία που προκαλούν δεν περιορίζεται μόνο στο “Eternal Derby”, μιας και οι οπαδοί της Partizan πολεμούν όποιον τους αντιτάσσεται, ακόμη και αν είναι δικά τους μέλη, όπως έγινε σε ένα αγώνα το 2013.

Οι ακροδεξιές απόψεις και τα ομοφοβικά τους αισθήματα τους κάνουν μια από τις πιο τρομακτικές ομάδες οπαδών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

4
Universitario Lima

panamericanworld.com

Οι Ultras της περουβιανής ομάδας, γνωστοί ως Trinchera Norte, έχουν αποκτήσει μεγάλη αναγνώριση ως μια από τις πιο βίαιες ομάδες οπαδών στη Λατινική Αμερική.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον σύνδεσμο των οπαδών να γιορτάσει την 25η επέτειο ίδρυσης του το 2013, ενώ ακόμη και παίκτες του συλλόγου συμμετείχαν για να εκφράσουν την αγάπη τους για την ομάδα.

Έχουν εμπλακεί πολλές φορές σε επεισόδια κατά την διάρκεια της 30χρονης ιστορίας τους, με αποκορύφωμα τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν αρκετοί οπαδοί της Universitario συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Βέβαια, αυτό δεν αποθάρρυνε την Trinchera Norte και από τότε ξεκίνησαν να καθιερώνονται ως μία από τις ομάδες οπαδών που πρέπει να φοβάσαι, όχι μόνο στη Λατινική Αμερική, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

5
Galatasaray

fifawallpapers.com

Οι οπαδοί της Galatasaray είναι γνωστοί για τις οργισμένες και βίαιες εμφανίσεις τους στα παιχνίδια της ομάδας τους και σήμερα κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness σαν η πιο ηχηρή εξέδρα.

Τη νύχτα πριν από τον ημιτελικό του κυπέλλου UEFA το 2000, μια τουρκική συμμορία γνωστή ως “The Night Watchmen” προκάλεσε επεισόδια με τους οπαδούς της Leeds United, μαχαιρώνοντας μάλιστα 2 Άγγλους.

Επεισόδια ξέσπασαν, επίσης, στην Τουρκία το 2013 όταν έπρεπε να διακοπεί ένα ντέρμπι ανάμεσα στη Galatasaray και τη Besiktas, αφού οπαδοί έτρεχαν στο γήπεδο και συγκρούστηκαν με την αστυνομία!

Ποιους θεωρείς εσύ ως τους πιο επικίνδυνους οπαδούς στον κόσμο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending