fbpx

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γίνε και εσύ φοιτητής για μια εβδομάδα!

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει το Θερινό Σχολείο με τίτλο, «Γίνε και εσύ φοιτητής για μια εβδομάδα!»: ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα κυπριακά δεδομένα, που απευθύνεται σε μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι η γνωριμία των μαθητών με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η πρώτη επαφή τους με το επιστημονικό αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

Σε δήλωσή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου, αποτελεί πλέον ένα θεσμό του ιδρύματος αλλά και ένα πρότυπο μέσο για να γνωρίσουν οι μαθητές το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. «Θα δώσει τη μοναδική ευκαιρία σε μαθητές με αγάπη για τη μάθηση να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Θεωρώ ότι το Θερινό Σχολείο θα αποτελέσει ιδανική εκπαιδευτική εμπειρία για τους μαθητές», ανέφερε ο Πρύτανης.

Λειτουργία και διάρκεια του Θερινού Σχολείου

Κατά το 2018, το Θερινό Σχολείο θα λειτουργήσει τον Ιούλιο για 2 βδομάδες και θα λάβει χώρα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Πανεπιστημιούπολη. Κάθε εβδομάδα θα προσφέρονται, παράλληλα, διαφορετικές επιστημονικές ενότητες, οι οποίες θα διαφοροποιούνται κάθε περίοδο.

eurokerdos.com

Διαμονή και σίτιση

Όσοι μαθητές επιθυμούν να πάρουν μια γεύση από την πραγματική φοιτητική ζωή, μπορούν να διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σε αυτούς θα παρέχονται καθημερινά τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο) ενώ, έχει σχεδιαστεί ειδικό ψυχαγωγικό βραδινό πρόγραμμα σε συνεργασία με τους φοιτητικούς ομίλους.

Στους μαθητές που δεν επιθυμούν διαμονή στις Φοιτητικές Εστίες, το καθημερινό πρόγραμμα θα λειτουργεί από τις 9.00πμ – 6.00μμ και θα προσφέρεται μεσημεριανό γεύμα. Σε αυτήν την περίπτωση, η έγκαιρη καθημερινή μετακίνηση από και προς το Πανεπιστήμιο αποτελεί υποχρέωση των γονιών ή κηδεμόνων του μαθητή.

Πρόγραμμα Θερινού Σχολείου

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • γνωριμία με το Πανεπιστήμιο (παρουσίαση και ξενάγηση),
  • διαλέξεις ειδίκευσης και εργαστήρια στην επιστημονική ενότητα του ενδιαφέροντος του μαθητή (για την οποία θα δηλώσει συμμετοχή) από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου,
  • αθλητικές δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, χειροσφαίριση, πετόσφαιρα, Beach Volley, Badminton, Sambo, Squash, Tennis, Aerobics, κ.ά.),
  • ψυχαγωγικές δραστηριότητες (κινηματογραφική προβολή, επιτραπέζια ή/και ομαδικά παιχνίδια, επίσκεψη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου, δραστηριότητες με τους Φοιτητικούς Ομίλους, κ.ά.)

Πληροφορίες: www.ucy.ac.cy/summerschool

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, το αργότερο μέχρι τις 25 Μαΐου 2018, καταβάλλοντας παράλληλα προκαταβολή ύψους €50. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στα τηλέφωνα 22894046 και 22894021, καθημερινά, μεταξύ των ωρών 8.00-14.00.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending