fbpx

5+1 tips για να περάσεις τις εξετάσεις χωρίς να σε καταβάλει το άγχος!

Έχεις κι εσύ εξετάσεις και δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς; Αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να συγκρατήσεις όσα διαβάζεις για να περάσεις όλα τα μαθήματα;

Το σίγουρο είναι πως όσο περνούν οι μέρες μέχρι τις εξετάσεις, μας καταβάλλει το άγχος και ο πανικός, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πονοκεφάλους, ξενύχτι και να μένουμε πίσω από όσα θέλουμε να καλύψουμε. Το άγχος είναι ο χειρότερος μας εχθρός και πρέπει να προσπαθήσουμε -όσο μπορούμε- να το μειώσουμε για να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Δες 5 tips που θα σε βοηθήσουν να διαβάζεις με ηρεμία και με λιγότερο (ή και καθόλου) άγχος:

1
Να προετοιμάζεσαι από νωρίς

Αυτό είναι το κυριότερο που μπορείς να κάνεις, ώστε να μειώσεις το άγχος σου και να προλάβεις να καλύψεις όλα όσα θέλεις.

Όταν κάνεις πρόγραμμα από νωρίς, μπορείς να διαβάσεις με την ησυχία σου και να έχεις ελέυθερο χρόνο για να βγαίνεις έξω και να μη νιώθεις τόση πολλή πίεση.

2
Να ακούς μουσική

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ακούς μουσική για 15-20 λεπτά την ήμερα, μειώνονται τα επίπεδα άγχους.

Έτσι, έχουμε καλύτερες αποδόσεις στη δουλειά, στο διάβασμα και στην ψυχολογία μας.

3
Να είσαι θετικός και αισιόδοξος

Η ψυχολογία μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αν θα πετύχουμε στην εξέταση ή όχι. Οφείλουμε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας ότι θα τα καταφέρουμε και ότι οι κόποι μας δεν θα πάνε χαμένοι.

Ειδικά αν κινδυνεύεις να μην περάσεις κάποιο μάθημα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είσαι αισιόδοξος, να μη χάνεις τις ελπίδες σου και να θυμάσαι πως όλα μπορούν να ανατραπούν προς το καλύτερο, όταν είσαι θετικός και έχεις διαβάσει αρκετά.

4
Να κάνεις συχνά διαλείμματα

Δυστυχώς, η εξεταστική ύλη είναι ατέλειωτη και προσπαθούμε να καλύψουμε όσο πιο πολλά κεφάλαια γίνεται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθόμαστε πολλές συνεχόμενες ώρες για να διαβάσουμε.

Είναι σημαντικό να κάνουμε και κανένα διάλειμμα μέσα-μέσα. Για παράδειγμα, αν διαβάζεις για μια ώρα, είναι καλό να κάνεις 10-15 λεπτά διάλειμμα, έτσι ώστε ο εγκέφαλος σου να ηρεμήσει και να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

5
Να τρως και να κοιμάσαι καλά

Η πιο απαραίτητη συμβουλή για να μην σε καταβάλλει το άγχος με το παραμικρό. Ένας καλός ύπνος και ένα πλούσιο γεύμα, βοηθούν στο να είσαι σε φόρμα και να έχεις δυνάμεις για να αντέχεις το απαιτητικό διάβασμα!

6
Να κάνεις σχέδια για τις διακοπές

Συνήθως η πίεση των εξετάσεων (σε συνδυασμό με τον περιορισμό στο σπίτι) μας ρίχνει ψυχολογικά! Φέτος, δοκίμασε να κάνεις σχέδια για τις δραστηριότητες που θα κάνεις μετά την εξεταστική.

Παραλία, parties, road trips, ταξίδια… είναι μερικές ιδέες. Έτσι θα έχεις κάτι να περιμένεις και θα ανέβει η διάθεσή σου για διάβασμα!

Ακολούθησε τα tips μας για να αποβάλεις το άγχος σου και… Καλή επιτυχία! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending