fbpx

5 ιδανικές αποδράσεις στην Κύπρο για τις ζεστές μέρες που έρχονται!

Η άνοιξη είναι πλέον γεγονός και το καλοκαιράκι πλησιάζει με ξεγνοιασιά, κρύο καφέ, και ζεστό καιρό… Κι όλα αυτά στο πιο όμορφο νησί.

Το νησί-σταθμός για αποδράσεις για χιλιάδες τουρίστες. Ακόμα αναρωτιέσαι; Ένα θα σου πω… Σαν την Κύπρο εν έσσιει.

Δες πιο κάτω τους πιο ιδανικούς προορισμούς για να πας σύντομα:

1
Από την Πόλη έρχομαι…

Σου αρέσει η περιπέτεια δίπλα στο κύμα; Είσαι τύπος που ζεις έντονα κάθε στιγμή; Σου έχω τα καλύτερα! Η όμορφη Πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο είναι το ιδανικό μέρος για να αποδράσεις το καλοκαίρι από τη ρουτίνα.

Στην Πόλη έχεις τη δυνατότητα να κατασκηνώσεις κυριολεκτικά δίπλα από το κύμα. Η κατασκήνωση μπορεί να φιλοξενίσει μέχρι 200 σκηνές και τροχόσπιτα. Είναι διαθέσιμη από τον Μάρτιο μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Υπάρχουν μπάνια με ζεστό νερό και τουαλέτες στον χώρο, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Εάν δεν κρατιέσαι να πας, μπορείς να κλείσεις και online τη θέση σου, αλλιώς μπορείς να πας και να τα κανονίσεις εκεί. Και η περιπέτεια τώρα αρχίζει

2
Τα αηδόνια δεν σε αφήνουνε να κοιμηθείς στις Πλάτρες

…Έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης όταν επισκέφτηκε τις Πλάτρες. Εάν είσαι του βουνού και της δροσιάς του οι Πλάτρες είναι η ιδανική καλοκαιρινή απόδραση για ‘σένα. Στις Πλάτρες μπορείς να επισκεφτείς τους καταρράκτες των Καληδονιών και του Μιλλομέρη.

Θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία στα μονοπάτια της φύσης που θα σε κάνουν να νιώσεις τη φύση στο πετσί σου. Μετά μπορείς να δοκιμάσεις από κάποιο τοπικό εστιατόριο φρέσκα πέστροφα.

3
Μίλα μου για σπα

Εκεί που νόμιζες ότι τα σπα είναι για τους βασιλιάδες, να που ο Καλοπαναγιώτης έρχεται να σε εκπλήξει με τα ιαματικά του λουτρά. Το θειούχο νερό αυτό αναβλίζει δίπλα από το ενετικό γεφύρι στον Καλοπαναγιώτη.

Οι Κύπριοι βασιλιάδες από πανάρχαια χρόνια το επισκέπτονταν για λουτροθεραπεία λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Μπορείς και εσύ να νιώσεις βασιλιάς με μια επίσκεψη στον όμορφο Καλοπαναγιώτη, δοκιμάζοντας τα ιαματικά λουτρά.

Μην ξεχάσεις όμως να περάσεις και από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, μιας και ανήκει στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

4
Ραντεβού στην παραλία του Κόννου

Η παραλία είνα το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού και εφόσον είμαστε σε νησί, δεν γίνεται να μην αποδράσεις σε μια παραλία. Ετοίμασε λοιπόν τα κουβαδάκια σου, γιατί πάμε Κόννο στον Πρωταρά!

Η παραλία αυτή είναι μια κλειστή μικρή παραλία που για να πας, πρέπει να περάσεις από ένα μικρό δάσος και να κατεβείς στην ακτή της. Η άμμος είναι λευκή και το νερό ολογάλανο. Κάτι σαν παραμύθι… Θες να σου πω κι άλλα;

5
Ακάμ…ωτα

Από εδώ το πήγαμε, από ‘κεί το πήγαμε, κλείνουμε με την Πάφο. Εξάλλου το 2017 είχε την τιμητική της σαν Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα. Ο Ακάμας είναι πραγματικά μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Μπορείς να τον διασχίσεις με αυτοκίνητο 4Χ4 ή με γουρούνα-μοτοσυκλέτα.

Η έκταση του είναι αρκετά μεγάλη και εκεί μπορεί κανείς να περπατήσει σε μονοπάτια της φύσης (Άδωνης, Αφροδίτη, Σμιγιές), να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά του Blue Lagoon, να δει τις χελώνες καρέτα-καρέτα στην παραλία της Λάρας, να παει στα περίφημα Λουτρά της Θεάς της Ομορφιάς και να φτάσει στο πιο στενό σημείο στο Φαράγγι του Άβακα.

Εμείς απλά δώσαμε τις ιδέες… Εσύ πού θες να πας πρώτα το φετινό καλοκαίρι; 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending