fbpx

Έχεις ακμή στην πλάτη; Φταίει ο τρόπος που λούζεις τα μαλλιά σου!

Παραξενεύτηκες όταν είδες τον τίτλο; Κι εγώ αυτό έπαθα μόλις είδα ένα από τα stories της Kourtney Kardashian στο Instagram, όπου έλεγε να διαβάσουμε το νέο της άρθρο στο app της με τίτλο: “Why the way you shampoo may cause breakouts”.

Κι όμως η skincare expert Christie Kidd, εξήγησε ότι αν ξεπλένεις το conditioner από τα μαλλιά σου και την ίδια ώρα ξεπλένεις το body shower από σώμα σου μπορείς να προκαλέσεις ακμή στην πλάτη σου. 

Μάθε περισσότερα πιο κάτω: 

Μπορεί το conditioner να αφήνει τα μαλλιά σου λεία και μαλακά, παρ’ όλα αυτά όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα προκαλεί κακό, αφού είναι πολύ λιπαρό και εισχωρεί στους πόρους της επιδερμίδας και τους φράσσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα να μην “αναπνέει” κι έτσι να δημιουργείται η ακμή.

Freepik.com

Αυτό που συστήνει η Christie Kidd να κάνεις, είναι αρχικά να εφαρμόζεις το σαμπουάν και να το ξεπλένεις καλά. Στη συνέχεια αφού εφαρμόσεις και το conditioner στα μαλλιά σου, το ξεπλένεις πάρα πολύ καλά και έπειτα τα μαζεύεις όλα πάνω με ένα κλιπ για να μην ακουμπήσουν πάνω στην πλάτη.

Freepik.com

Τέλος, πλένεις το σώμα σου με το body shower, καθώς τα μαλλιά σου είναι πιασμένα πάνω. Το αφήνεις περίπου 2 λεπτά στην πλάτη, για να το απορροφήσει το δέρμα σου και μετά το ξεπλένεις καλά για να φύγει εντελώς.

Πώς σου φάνηκε αυτό το tip;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending